家事百科

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問有呢部抽油煙機的用家嗎?網上沒有什麼評論, 想知道呢部抽油煙機吸力如何和嘈唔嘈, 可否給些意見? 先謝謝

大宅

牛牛bb 發表於 17-9-2 23:14
請問有呢部抽油煙機的用家嗎?網上沒有什麼評論, 想知道呢部抽油煙機吸力如何和嘈唔嘈, 可否給些意見? 先謝 ...

我都係貪佢白色玻璃面靚靚仔仔,抽力又幾好。嘈又唔覺得嘈喎,而且都好易清潔。

男爵府

回覆樓主:

你斜面嗰啲機呢,多數係由上而下插入去掛實,先做咗兩隻掛耳,跟住再插入去吖嘛,咁如果你本身上面已經有個吊櫃喺度,咁你咪要拆咗個吊櫃先可以裝到部機呢?如果你個位真係啱啱好唔夠唔夠位淨嘅話。呢D机未必个个裝到,除非装低D。

子爵府

nben 發表於 17-9-5 17:13
我都係貪佢白色玻璃面靚靚仔仔,抽力又幾好。嘈又唔覺得嘈喎,而且都好易清潔。
...

多謝回覆呀…我都覺得部機外型好靚, 但去舖頭個shop manager又唔建議話唔太吸得, 請問你用咗幾多年呀?係咪拆個網落嚟洗就ok? thx

子爵府

vi.ann 發表於 17-9-5 20:44
你斜面嗰啲機呢,多數係由上而下插入去掛實,先做咗兩隻掛耳,跟住再插入去吖嘛,咁如果你本身上面已經有個 ...

係呀…呢d唔裝廚櫃响上面呀!我會訂造廚櫃, 所以諗緊用咩抽油煙機好, 謝謝妳既資訊

大宅

牛牛bb 發表於 17-9-5 20:49
多謝回覆呀…我都覺得部機外型好靚, 但去舖頭個shop manager又唔建議話唔太吸得, 請問你用咗幾多年呀?係 ...

我初初買時扒文都係睇數字咋, 呢款都去到1000. 依家用落都覺得OK, 平時炒菜,炒通菜啲煙都唔會走出廳。唔知啊,覺得D sales咁樣講,會覺得佢地係咪想sell我第2款,講真佢地都唔係用哂咁多款機啦。
清潔最開心係唔使洗個油杯, 拆個網落來用清潔精洗下就OK

子爵府

nben 發表於 17-9-8 15:39
我初初買時扒文都係睇數字咋, 呢款都去到1000. 依家用落都覺得OK, 平時炒菜,炒通菜啲煙都唔會走出廳。唔 ...

多謝你意見呀!我都覺得用家意見忠肯d呀!

請問你有冇睇到d煙係由四週咁吸入塊板入面? 清潔只係洗塊網就得? thx thx

大宅

牛牛bb 發表於 17-9-8 15:53
多謝你意見呀!我都覺得用家意見忠肯d呀!

請問你有冇睇到d煙係由四週咁吸入塊板入面? 清潔只係洗塊網就 ...

D煙係條lar度吸入塊版到啊,我自己就通常洗塊網同清潔下塊玻璃面就OK啊。

子爵府

nben 發表於 17-9-12 16:06
D煙係條lar度吸入塊版到啊,我自己就通常洗塊網同清潔下塊玻璃面就OK啊。
...

謝謝妳!

首頁

尾頁

跳至