使用意見

跳至

首頁
12345...16

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

J.c.baby 發表於 17-10-2 17:58
當有日被起底果個係你你仲會唔會咁講
你不斷loop, 不斷攪事,又公開別人資料,話時話,你係受害人?

用戶要求終止服務

kamjjj 發表於 17-10-2 18:01
你不斷loop, 不斷攪事,又公開別人資料,話時話,你係受害人?

似係你不斷包庇起底人,你同佢又係朋友?

琥珀宮

畀面勳章

邊個俾人起底?你

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

至於點解一定叫蓄意?

响互聯網上面、討論區中,如果你冇蓄意打D字、冇蓄意㩒個制,有關既字,係唔會被發放出來,而所有連接互聯網、有關網頁既人都唔會睇到。所以一定見字就係蓄意。

所以我一路都好刻制、只去提有關挑釁、造謠生事者唔好再亂曲解我既意思係咁解。

呢D同大家平時IRL(生活當中)無聊吹水不一樣。請留意。

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

起人底當然唔得啦
咁有冇舉報佢,佢係要受罸

但我地其他上BK既小potato都係睇其他JM帖,搵下娛樂啫,點解成妳地成日對罵,推post, 開新post呢?

你地既新仇舊恨係咪應該私下解決呢?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Zenia 發表於 17-10-2 18:01
版主已經屏蔽咗原帖,你依家專登再貼,挑戰版主?

咦!你回我呀?以為入左時政添人貼我又貼啫
版主,我唔識刪圖,如有不妥請幫忙

伯爵府

littlesister 發表於 17-10-2 18:03
邊個俾人起底?你
我睇晒成個貼都唔知邊個被起底主角究竟係邊個?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

chitchitmum 發表於 17-10-2 18:08
起人底當然唔得啦
咁有冇舉報佢,佢係要受罸

個po會長開架,非同凡響

侯爵府

我贊成報警,又或者揾私隱申訴專員28777026

咪日日喺度loop咁低能,煩死
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

fungwongphie 發表於 17-10-2 17:55
起人底者,人(警方)亦可起其底

就算用外國router都可以搵到的。
我覺得私隱專員,未必會受理網上起底,除非是不誠實取得資料,始終自己是最有責任保護個人私穩的。
但不經受權轉發,我懷疑是違反了個人私隱條例。當然我知識有限,所以想知多點。

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

另一個懷疑誹謗既例子。自以為自己諗既就係人哋既意思

明白有D人興扣人帽子,但係咪响互聯網上面咁做,實在太明顯了。
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
何謂不誠實使用電腦??

琥珀宮

畀面勳章

88muimui 發表於 17-10-2 18:09
我睇晒成個貼都唔知邊個被起底主角究竟係邊個?

我唔知佢起底既意思係乜!? 應該唔係講在bk 既舊帖俾人舊事重提吧

珍珠宮

tester5 發表於 17-10-2 18:13
我覺得私隱專員,未必會受理網上起底,除非是不誠實取得資料,始終自己是最有責任保護個人私穩的。
但不經 ...

應該受的,雖然佢哋制肘比較多,權力亦不大。
何謂不誠實使用電腦??

琥珀宮

畀面勳章

fungwongphie 發表於 17-10-2 18:14
另一個懷疑誹謗既例子。自以為自己諗既就係人哋既意思

明白有D人興扣人帽子,但係咪响互聯網上面咁 ...

如果咁都叫誹謗,咁大部份高登會員都會俾人告,個 forum 摺左好耐啦

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

fungwongphie 發表於 17-10-2 18:15
應該受的,雖然佢哋制肘比較多,權力亦不大。

不受,我search過。
私隱專員公署曾經回應不受理此等網上起底案件,唯獨是不誠實取得資料就可能會處理。

珍珠宮

oceandeepsea 發表於 17-10-2 17:57
個標準咁鬼高,咪即係要諗過度過先可以留一個post

留返你自己諗了

如果你唔係挑釁人又唔係強加自己意思俾人,驚乜?
何謂不誠實使用電腦??

伯爵府

littlesister 發表於 17-10-2 18:17
如果咁都叫誹謗,咁大部份高登會員都會俾人告,個 forum 摺左好耐啦
...
成個討論區摺得了

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

littlesister 發表於 17-10-2 18:17
...
我淨係識條鐵咋佢咁樣, 算唔算公審會員,
同埋Z所講嘅挑釁版主?

我淨知道BK有版規

珍珠宮

tester5 發表於 17-10-2 18:18
不受,我search過。
私隱專員公署曾經回應不受理此等網上起底案件,唯獨是不誠實取得資料就可能會處理。
...

是否因為嗰D資料唔係佢限嗰D
又或者係網上authorised而來的,如查冊?

否則,除非事主已經authorise個網可以發放佢個人資料,冇可能唔係不誠實取得資料喎。

另一可行之法係民事訴訟對方。

我而家係可以向呢個方向行的。
何謂不誠實使用電腦??

伯爵府

tester5 發表於 17-10-2 18:13
但不經 ...
你攪清邊個比起底先啦, 苦主邊個? 起左乜? 原告都冇, 投訴乜?

首頁
12345...16

尾頁

跳至