論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大宅

呢位小姐同我家工人一樣係火星來的, 佢吾知道地球發生緊咩事, 叫佢番歸啦!

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我昨天同另一網友打去對質了, 佢昨天放假, 醒目放假, 唔係我一定開火鬧死佢.. 佢既同事已經代為答我佢既 research 係點來..

訪問對象就係用佢地中心服務既外傭 wor, 重話佢地既目的唔係咁樣, 唔係代表全部工人咁慘 wor, 重問番我有無份 underpaid... 如有興趣可以 refer to xxxx 印傭最慘既 topic 睇下...

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 dordor1207 於 09-2-17 13:27 發表
我昨天同另一網友打去對質了, 佢昨天放假, 醒目放假, 唔係我一定開火鬧死佢.. 佢既同事已經代為答我佢既 research 係點來..

訪問對象就係用佢地中心服務既外傭 wor, 重話佢地既目的唔係咁樣, 唔係代表全部工人咁慘 ...

dordor 姐,請問某人上班后您會不會再多打一次務求能真人發聲對話?

侯爵府

哈哈. .唔好叫我姐咁梗要.. 大家都係討論兼發洩, 我比工人激到癲癲地, 唔奮氣某人咁樣講法, 所以先即刻打去, 我怕我係公司同真人對話, 我會忍唔到怒火, 全公司都會知我嘈緊咩.. 所以都係等我放假先算...

不過就算打去同佢對話, 佢既答案都已經其他人幫佢答左啦... 所以同佢講都係慳番啖氣, 佢知少少就扮代表, 問咁少既人就代表哂全部既印傭, 可想而知佢既智慧係非常非常之高囉

侯爵府

醒目開學勳章

佢寫住有成7, 8成(睇完唔記得了, 總之over 一半)既印傭係俾人underpaid..........佢訓醒未呀?? over 一半印傭既意思係at least有幾萬人被人underpaid啦.............佢講既野佢自己要負責law...

民房

原帖由 happypiano 於 09-2-17 16:24 發表
佢寫住有成7, 8成(睇完唔記得了, 總之over 一半)既印傭係俾人underpaid..........佢訓醒未呀?? over 一半印傭既意思係at least有幾萬人被人underpaid啦.............佢講既野佢自己要負責law... ...

佢所謂嘅七八成有underpaid,喺以佢而家嘅client作準,小姐,你瞓Q醒未呀,啲妹去得揾你,梗係有問題啦,冇事冇痛揾你托七咩,佢哋班妹有時間不如去澳門賭多兩舖啦,你就揾D有問題嘅妹嚟調查。
就嚟我哋班香港苦主都要調你,喺調你 x X。
你不如去撒瑪利亞會攞 D Client資料,做個「香港人自殺傾向」嘅調查,肯定有99.9%有自殺傾向啦,咁可唔可以話有99.9%香港人有自殺傾向呀?

侯爵府

醒目開學勳章

HAHAHA, GOOD POINT, 佢真係應該去撒瑪利亞到調查下, 真係over99.999% 既香港人想死架.....

做社工, 唔係要讀過大學先得既咩? 佢係大學讀咩架? 係離物譜讀大學架?? 痴很線的!!

佢做講野, d無請工人既人真係以為事實係咁呀...........我地可唔可以告佢誹謗呢?? oh.........我無請印傭喎........

原帖由 dan0526 於 09-2-17 16:52 發表

佢所謂嘅七八成有underpaid,喺以佢而家嘅client作準,文小姐,你瞓Q醒未呀,啲妹去得揾你,梗係有問題啦,冇事冇痛揾你托七咩,佢哋班妹有時間不如去澳門賭多兩舖啦,你就揾D有問題嘅妹嚟調查。
就嚟我哋班香港苦主都要調你,喺調你 ...

民房

原帖由 happypiano 於 09-2-17 16:56 發表
HAHAHA, GOOD POINT, 佢真係應該去撒瑪利亞到調查下, 真係over99.999% 既香港人想死架.....

做社工, 唔係要讀過大學先得既咩? 佢係大學讀咩架? 係離物譜讀大學架?? 痴很線的!!

佢做講野, d無請工人既人真係以為事 ...

我讀香港大學,簡稱「港大」,我估佢一定喺讀波士頓大學,簡稱「x 大」,因為D人話 X 大冇腦喎。

侯爵府

醒目開學勳章

haha............

but............佢呢d作品呢真係被人當笑話law.......咁既茂論都發表得出.仲要咁多媒體都出左街...........

其實呢, 佢咁有正義感, 佢應該去社署到調查d, 對象係d取綜援既人, 咁先可以真正咁反映香港既失業率既真實數據應該係百份百先啱, 香港政府出既失業數據係呃人的呀!!!

請佢的人都真係....................要認真考慮一下喎....

原帖由 dan0526 於 09-2-17 17:06 發表

我讀香港大學,簡稱「港大」,我估佢一定喺讀波士頓大學,簡稱「x 大」,因為D人話 X 大冇腦喎。

民房

原帖由 happypiano 於 09-2-17 17:12 發表
haha............

but............佢呢d作品呢真係被人當笑話law.......咁既茂論都發表得出.仲要咁多媒體都出左街...........

其實呢, 佢咁有正義感, 佢應該去社署到調查d, 對象係d取綜援既人, 咁先可以真正咁反映 ...

罷買明愛獎券

侯爵府

乜你對佢咁好呀... 佢想下好了..x 大.. 腦大就真..做社工唔一定讀過大學.. 早期既社工唔係人人都有學位既... 佢咁樣做法.. 其他社工都比佢掉哂面啦... 重好意思講佢既 research

民房

原帖由 dordor1207 於 09-2-17 17:24 發表
乜你對佢咁好呀... 佢想下好了..x 大.. 腦大就真..做社工唔一定讀過大學.. 早期既社工唔係人人都有學位既... 佢咁樣做法.. 其他社工都比佢掉哂面啦... 重好意思講佢既 research ...

佢嘅謬論,嚴重影響香港人對社工的尊敬和諒解。

複式洋房

你比喻得好好呀~~~~~~
原帖由 dan0526 於 09-2-17 16:52 發表

佢所謂嘅七八成有underpaid,喺以佢而家嘅client作準,小姐,你瞓Q醒未呀,啲妹去得揾你,梗係有問題啦,冇事冇痛揾你托七咩,佢哋班妹有時間不如去澳門賭多兩舖啦,你就揾D有問題嘅妹嚟調查。
就嚟我哋班香港苦主都要調你,喺調你 x ...

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

哇,阿聞屎姐呢鑊真是足蟲!!

複式洋房

直頭足蟲入屎X啦!!!叫下佢睇下勞資審裁處D CASE每日有幾多屈錢印傭先啦!!

複式洋房

原帖由 dan0526 於 09-2-17 17:06 發表

我讀香港大學,簡稱「港大」,我估佢一定喺讀波士頓大學,簡稱「x 大」,因為D人話 X 大冇腦喎

笑死我

複式洋房

複式洋房

大宅

原帖由 dordor1207 於 09-2-17 13:27 發表

訪問對象就係用佢地中心服務既外傭 wor, 重話佢地既目的唔係咁樣, 唔係代表全部工人咁慘 ...

我都想打佢"產"佢ar!!!!!!!

首頁

尾頁

跳至