自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

麻煩貓 發表於 17-11-9 10:51
都係等一陣唧,咁都要優先??

Hk 不是一個baby friendly 的地方,所以d人唔知帶住小朋友有幾辛苦,如要抱住小朋友排隊,還要揹住個袋,係好鬼重。樓主講緊有人免費攞WiFi code, 唔幫襯攞水坐幾個鐘,咁如這jm 講有幫襯的媽媽真係想休息下但奈何有時條隊長,排隊會打擾到其他人,加上好多熱飲,如有優先就更好。大家覺得咁咪唔好飲囉,香港就是咁,帶住小朋友最好唔好去黎d 地方。

我係德國拖住囡都可以優先買

wendykaka    發表於 17-11-10 06:22

伯爵府

麻煩貓 發表於 17-11-9 11:12
裝個apps落左order先去攞

我現在都有用,但不過無得扣自攜杯$4,而且去到比個杯職員又倒一次,職員有時唔係即刻幫我倒落杯,都等好耐。

子爵府

wendykaka 發表於 17-11-9 08:30
星巴 _早前有新安排, 只給 member 及用 cash 光顧嘅客人才有免費wifi 供應. member 供應 24 hours. 普通客 ...

乜唔係只有買野單上先有wifi code架?

子爵府

麻煩貓 發表於 17-11-9 10:51
都係等一陣唧,咁都要優先??

咪係囉,咁都要優先?我帶住小朋友一定唔會繁忙時間同人逼... 所以唔使點排隊

男爵府

Bcjb 發表於 17-11-9 11:21
我現在都有用,但不過無得扣自攜杯$4,而且去到比個杯職員又倒一次,職員有時唔係即刻幫我倒落杯,都等好 ...

我都試過有兩次,lunch 係中環d stabxxx 好 busy, 我用apps order 佐,去到比個杯職員轉杯,可能職員做緊野,叫第二個倒,第二個又唔知頭唔知路,又忙住沖咖啡,結果沖晒幾張order 先幫我轉環保杯,重耐過從新排隊!第二次我忟忟地又係咁,杯咖啡已凍佐,貢啱經理係到同經理反應,佢沖過比我,而且講現正職員還未好習慣用apps + 環保杯流程,會反應返比公司知。但真係呢,用apps 無得扣$4,還要人等,同唔駛排隊+自己公司推行帶杯的concept 完全相反,應該要改善下啦

男爵府

Happybabyhbb 發表於 17-11-9 11:28
咪係囉,咁都要優先?我帶住小朋友一定唔會繁忙時間同人逼... 所以唔使點排隊
...

人地又無講必要,都係講下啫,咁攞免費code 嗰d 又點先

珍珠宮

Rjeuxxx 發表於 17-11-9 11:34
我都試過有兩次,lunch 係中環d stabxxx 好 busy, 我用apps order 佐,去到比個杯職員轉杯,可能職員做緊 ...

係喎!如果app + 環保杯應該點呢

子爵府

Rjeuxxx 發表於 17-11-9 11:36
人地又無講必要,都係講下啫,咁攞免費code 嗰d 又點先

坦白講...果d更加不知所謂... 我gold member有24小時都無用佢個網...次次都係直接用自己mobile data

子爵府

Rjeuxxx 發表於 17-11-9 11:34
我都試過有兩次,lunch 係中環d stabxxx 好 busy, 我用apps order 佐,去到比個杯職員轉杯,可能職員做緊 ...

針對件事...其實環保杯係呢個情況好似失去意義⋯⋯既然已經用左隻紙杯,再倒落去自己隻杯又點?隻紙杯都無得重用...

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

有幫助嗎?俾cash 有幾難?有心磨爛蓆俾cash咪得囉
做功課唔駛上網tim啦,況且好多人唔駛free wifi都上到網

子爵府

回覆樓主

原來如此
我以為唔俾recipt 係為咗環保

子爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 趣教勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我鍾意返屋企多D...

wendykaka    發表於 17-11-10 06:35
ToBy GiNNy VinCent

子爵府

papagirl 發表於 17-11-9 10:50
希望可減少霸位做功課的學生
X2.仲有幫人補習的人。

佢地最鐘意霸住兩張枱

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Jalameno 發表於 17-11-9 11:16
Hk 不是一個baby friendly 的地方,所以d人唔知帶住小朋友有幾辛苦,如要抱住小朋友排隊,還要揹住個袋, ...

我都帶住小朋友,近年 Starbucks 個 app 已經可以落 order 唔洗排隊,我有時埋去排,只係因為見到櫃內嘅食物喺個 app 度都顯示!

水晶宮

wendykaka 發表於 17-11-9 08:30
星巴 _早前有新安排, 只給 member 及用 cash 光顧嘅客人才有免費wifi 供應. member 供應 24 hours. 普通客 ...

其實幫助不大、總叫作出行動吧⋯⋯

伯爵府

Happybabyhbb 發表於 17-11-9 11:42
針對件事...其實環保杯係呢個情況好似失去意義⋯⋯既然已經用左隻紙杯,再倒落去自己隻杯又點?隻紙杯都無 ...

我帶住小朋友,又手抱,一定要倒落杯,安全又可袋入手袋。所以認同那位jm 講,用apps + 環保杯完全背道而行

男爵府

Happybabyhbb 發表於 17-11-9 11:42
針對件事...其實環保杯係呢個情況好似失去意義⋯⋯既然已經用左隻紙杯,再倒落去自己隻杯又點?隻紙杯都無 ...

哎喲,我地係中環返工,其實係small potatos, 唔係攞住杯咖啡著住高踭鞋擺下擺下嗰隻,等人按lift, 等人開d 玻璃門。一隻手攞住小布袋袋電話銀包紙巾,同埋攞住環保杯的咖啡就會方便好多囉,唔係就好呢hea, 而且可保暖麻,唔係唔知點捱成個下就

伯爵府

回覆樓主

member 供應 24 hours. 普通客人只供應半小時免費 wifi係好多年嘅事,至於no purchase WiFi我唔知有咁嘅事

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

冇買星巴好耐……唔好飲、貴、迫!

侯爵府

Bcjb 發表於 17-11-9 10:39
如果再好d, 應該學美國咁,抱住小朋友可優先買就最好啦

咁對其他客人很不公平,反對

首頁
12345...7

尾頁

跳至