夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

mini1204 發表於 17-12-24 11:10
其實你無乜好做
除左掃佢出街接受現實

佢要咁做由得佢做……放長相眼睇佢好得又幾耐,為左同佢一齊放棄家人,好彩兩個仔好生性!

大宅

笑嘻嘻 發表於 17-12-24 07:46
我地以前相處有問題係佢無講我知,原來他好不滿但我以為好小事,他是一個不喜歡說話的人,收收埋埋不喜歡 ...

通常啲男人係咁
我承認一段感情有問題,第三者先會介入到
但問題係兩人之間感情有問題時,你一直冇提出過,仲表現相處正常恩愛,什麼大家慢慢磨合(總知就係沒有想離開的意思)
到依架有第二個,又話遲早都會分開
要分開一早分開左如果感情真係咁有問題,唔洗等其他人出現先分開

翡翠宮

笑嘻嘻 發表於 17-12-24 11:28
佢要咁做由得佢做……放長相眼睇佢好得又幾耐,為左同佢一齊放棄家人,好彩兩個仔好生性!
...

其實應該高興
趁早甩手
吾洗遲D照顧阿伯執屎執尿

男爵府

好媽媽勳章

no.000 發表於 17-12-24 14:01
通常啲男人係咁
我承認一段感情有問題,第三者先會介入到
但問題係兩人之間感情有問題時,你一直冇提出過 ...

講得好岩……每次同人講都是一早同我有問題在先,而第三者介入推動佢離開我快D!所以我好憎佢咁講!

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

樓主加油,要活得比佢好, fighting

男爵府

笑嘻嘻 發表於 17-12-24 14:41
講得好岩……每次同人講都是一早同我有問題在先,而第三者介入推動佢離開我快D!所以我好憎佢咁講!
...

佢只係將責任推卸俾你,呢D男人不要也罷,如果係我會離婚,連回頭既機會都唔會俾佢

大宅

回覆樓主:

大陸雞,cheap到貼地,送件垃圾比隻大陸雞。
好快你會重新出發,仔女唔認佢,佢冇仔女送終,冇左個家。咪睇佢幾時折墮。

別墅

SUMSUM_88 發表於 17-12-24 21:00
佢只係將責任推卸俾你,呢D男人不要也罷,如果係我會離婚,連回頭既機會都唔會俾佢
...

講得喏

子爵府

Nancy20090615 發表於 17-12-24 11:10
你老公唔識寶, 送舊屎比个女人執手尾 (第時執屎執尿) 吧. 我 ex 都係 24 年婚姻變心 (連拍拖 31 年), 我 ...理得你死, 千祈唔好番黎, 呀囝送唔送你終佢自己決定.

是變心嗎? 我以為是你 EX 要信佛, 我記得你開頭係有咁過過的

子爵府

笑嘻嘻 發表於 17-12-23 15:40
同隻c6 22年婚姻就俾個小三取走了!個小三有2個女(16&18)同前夫巳簽紙離婚多年,自從隻c6同小三一齊好似變 ...

如果物業有佢名, 快除他名, 同要佢比贍養費,襯現階段佢應該比較易答應,

遲啲大陸女人會插手管他的錢同財產的 (就算吾係多)

男爵府

好媽媽勳章

杜小田 發表於 17-12-25 00:39
如果物業有佢名, 快除他名, 同要佢比贍養費,襯現階段佢應該比較易答應,

遲啲大陸女人會插手管他的錢同財 ...

無物業,我想知兩個仔咁大個而我又有份固定工作,他有無權唔比瞻養費我??

子爵府

笑嘻嘻 發表於 17-12-25 01:18
無物業,我想知兩個仔咁大個而我又有份固定工作,他有無權唔比瞻養費我??
...

真係要問律師先知!

係未搞清楚前,你要不動聲色, 甚至乎比佢以為你好想佢回頭...

瑪瑙宮

杜小田 發表於 17-12-25 00:34
是變心嗎? 我以為是你 EX 要信佛, 我記得你開頭係有咁過過的

果然係有聽書 係, 初時係上佛堂, 又做義工, 番學, 幫手攪書展, 等等, 好積極咁, 逢星期六日唔見人, 我都知投入宗教要比好多時間出去, 我都知會, 不過, 已婚有家庭的, 可以比幾多時間都要考慮吧. 漸漸更多時間出左去, 卒之, 就同條女搭上 (都係信眾, 因為个女人个名响佢義工名單出現過), 而家次次約我个囝食飯都帶埋條女的, 佢叫个囝叫佢做 XX 姨 的, 咩關係都知喇.

佢以為我唔知佢住邊, 雖然我唔會去搵佢, 不過無意中比我從律師知道左佢住邊, 跟住我朋友幫我上網查冊, 个業主叫朱 X玲 , 一个人 HOLD 个物業响屯門我肯定係果條女, 因為有次比我發現佢銀包內有張字條, 係條女註埋名 '愛你的人 x 玲' 寫比佢的, 熟會熟到借地址比佢報比律師樓辦離婚?

最尾果段時間佢个个星期得兩日番屋企, 其餘時間佢話响屯門XX寺掛單, 其實我諗就係住左响條女屋企, d 寺院咁易比你掛單啊, 佢都當我傻的. 未去到个个星期得兩日返屋企之前, 佢平日都好夜, 去到 3,4 点, 話同佛友响 d 收好夜的食野的地方傾偈. 我傻的嗎? 夫婦的早番左屋企喇, 即使後生仔都唔會陪到你傾夜偈, 早返左屋企打機溝女喇, 一定係女人, 單身 ge , 或者離左婚 ge .

佢以前提過有个契女 d 家人移左民自己住, 我諗就係這个女人, 單身麻, 寂莫麻, 做教友關心下傾下傾下就變質. 佢地有時會成班人過台灣總部上堂之類, 佢番黎重唔比相我睇, 我叫佢比我睇先比我睇. 有時帶我去食過的齋舖, 之後又話唔好食唔同我去, 其實佢驚撞到條女吧.

婚後佢有時會打夜牌, 但唔會通頂一定番黎瞓, 同埋一定聽電話, 番佛堂之後, 有次佢通頂無話去邊兼熄電話, 到早上十点幾先聽電話, 話打夜牌打到咁上下 D 師兄打比佢, 叫佢去送呀乜乜師傅機, 所以佢就打牌+送機攪到通晒頂, 你信嗎? 咁作大話真係好好笑, 問佢點解唔聽電話, 佢話熄左機 '卦' .

伯爵府

2024年龍年勳章

Nancy20090615 發表於 17-12-25 04:04
果然係有聽書 係, 初時係上佛堂, 又做義工, 番學, 幫手攪書展, 等等, 好積極咁, 逢星期六日唔見人, ...

佢返啲邪教淫賤佛堂?

瑪瑙宮

RAY媽 發表於 17-12-25 09:15
佢返啲邪教淫賤佛堂?

佢佛堂响香港都出名, 總部响台灣, 年年响書展有攤位的. 收左尼 d 狗男女做信徒, 佛門不幸.

佢攤牌時重想我等佢老母死左先同我攪離婚 (果時係中風的), 我離左婚 4 年佢老母都未死喇, 要我等到幾時. 我諗左幾个月自己去辦離婚, 收到暫準令後, 約埋佢呀哥呀嫂出黎通知佢地我離左婚. 佢呀哥呀嫂話佢無提過呀. 佢最想我唔離婚住, 係唔想佢屋企人知, 佢 d 家姐呀哥好錫我的, 我 ex 99 對我好好的. 無架喇, 我而家唔會見佢地, 只一年見一次幫我湊過囝的呀哥呀嫂因我囝生日會約埋一齊食飯.

伯爵府

2024年龍年勳章

Nancy20090615 發表於 17-12-25 10:28
佢佛堂响香港都出名, 總部响台灣, 年年响書展有攤位的. 收左尼 d 狗男女做信徒, 佛門不幸.

佢攤牌時重 ...

你有冇寄信去佢佛堂話俾人聽個朱x玲用佛教名義搞散人哋頭家? 叫啲人小心啲呢啲人。
你叻女自己搞離婚,大把人得把口。

瑪瑙宮

RAY媽 發表於 17-12-25 10:52
你有冇寄信去佢佛堂話俾人聽個朱x玲用佛教名義搞散人哋頭家? 叫啲人小心啲呢啲人。
你叻女自己搞離婚,大 ...

無呀, 已恩斷義絶了, 我唔會再理佢/佢地係點, 佢口頭應承比三年贍養費我, 最後果期佢 ws 我交代三年之期已到, 我話多謝, 同埋叫佢屋企以後的紅白事唔好再落我个名, 因為之前大姑丈喪事佢幫我辦左花牌, 我見重收緊佢贍養費無出聲, 都離左婚尼 d 野關我春事啊.

伯爵府

2024年龍年勳章

Nancy20090615 發表於 17-12-25 11:25
無呀, 已恩斷義絶了, 我唔會再理佢/佢地係點, 佢口頭應承比三年贍養費我, 最後果期佢 ws 我交代三年之期已 ...

你很大量。可是這樣他們就欺負你了。點都公開佢哋啲嘢俾佛門,清理門戶都好。
佢真係好厚面皮,玩女人玩到入佛門,仲有面用你個名出呢啲嘢,佢間佛堂會玩「即世輪回」嗎? 原來唔需要死就即刻可以輪回,好地地一個人入去,即刻變咗做禽獸。

瑪瑙宮

RAY媽 發表於 17-12-25 11:45
你很大量。可是這樣他們就欺負你了。點都公開佢哋啲嘢俾佛門,清理門戶都好。
佢真係好厚面皮,玩女人玩到 ...

我也不是大量, 男人對你無左感情留都無用了, 到這情況我就只顧自己同个囝了, 反正樓佢不同我爭, 唉, 算係咁. 可能我地三個都係孽, 彼此還彼此的債, 還完就消失. 佢自己以前點對我如痴如狂佢都唔記得了, 所以, 人唔好對人或對一段感情太沉痴, 我又無父幹母幹爺幹, 好在有瓦遮頭. 以前有人贈我一句, 唔好做 ftm , 我都贈番大家一句, 女人千祈要有份工/事業.

我做野咁耐, 見男人有錢無錢都有女人, 做女人唔好咁老定, 最緊要有乜事自己企得住. 我 ex 都係喇, 又無錢(做三行)無樣(不過高大)無學歷(中二)又年紀大, 都有女人痴.

男爵府

Nancy20090615 發表於 17-12-25 12:44
我也不是大量, 男人對你無左感情留都無用了, 到這情況我就只顧自己同个囝了, 反正樓佢不同我爭, 唉, 算係 ...

最近,睇睇埋埋覺得婚姻好無保障

首頁

尾頁

跳至