論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都唔明點解, 我姐姐晚晚都唔食晚餐, 起初都好d, 會食少少, 而家就算留左餸俾佢, 佢都唔食, 留番第二日lunch先食喎。我問佢點解, 起初佢話佢唔習慣晚上食太飽, 會肚痛, 咁我就叫佢少少都要食d啦。而家就晚晚答我佢好飽, 但我真係唔明佢點解會好飽, 佢1點食完lunch就無食野了, 最多都係中間食幾塊餅。

有時星期六佢去我媽家食晚飯時, 我媽一定要佢食, 一大碟餸佢又食得晒喎。

你地話我應該點做?

伯爵府

係咪你D餸唔o岩佢呀?定係佢自己下晝或半夜會自己食野呀?又定係佢中午食好多呀?

珍珠宮

樓主, 佢咁大個人, 都唔理得咁多了, 總之唔好到時有病有痛就算了~

珍珠宮

你駛唔駛叫佢簽返張証明呀, 係佢自己唔食你供應的食物, 而唔係你唔俾佢食喎, 萬一佢去告你無野俾佢食咪死.

我上個極品又係咁, 不過佢係中午果餐唔食, 話食咗早餐好飽, 佢寧願食餅, 佢雙眼望住我請過佢食的鳳梨酥, 咁即係佢揀食啦. 我話要佢簽紙証明佢自己放棄午餐, 亦唔會有其他野俾佢揀, 咁佢就肯食啦.

男爵府

Thanks 各位。

我就係怕佢唔食野, 搞壞個身體, 到時我就煩。我地平日都係食菜呀, 肉呀, 魚呀, 正常普通野。佢話佢鍾意食魚, 我留半條俾佢, 點知佢又係唔食, 話飽, 要留番第二日lunch食喎。

其實d印印姐姐除煎炸外, 仲鍾意食咩呢?

珍珠宮

愈熱氣, 香口的食物, 一定鍾意, 佢唔食咪算囉, 肚餓自然想食野, 諗太多盞自己煩.

原帖由 Chickee 於 09-3-3 11:42 發表
Thanks 各位。

我就係怕佢唔食野, 搞壞個身體, 到時我就煩。我地平日都係食菜呀, 肉呀, 魚呀, 正常普通野。佢話佢鍾意食魚, 我留半條俾佢, 點知佢又係唔食, 話飽, 要留番第二日lunch食喎。

其實d印印姐姐除煎炸外, ...

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

之前朋友個印印唔肯食肉, 剩係食菜, 朋友個MAMI 叫印印 : " YOU GO OUT ! BACK TO YOUR HOME ! " 嚇到印印食返啲肉.

因為印印唔食肉, 邊處有力湊兩隻馬騮 ? 所以一定要佢食!

唔食飯真係唔得架, 印印係要用氣力做家務, 唔夠營養, 手軟腳軟, 之後病埋, 你服侍返印印呀 ?

複式洋房

叫佢地食香....其實佢地自己食好多零食, 放心佢地唔會餓死.

禁止訪問

男爵府

你本身有無留lunch俾佢先?如果已經有留,就要order佢食dinner,唔係邊有力氣工作,又會容易病,到時仲煩啦~~

首頁

尾頁

跳至