自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我係代同事問架. 佢個囝3分鐘熱度, 話要學琴, 咁我同事又鬼咁認真買個琴比佢. 都唔夠幾個月, 又話唔學. 個琴超新淨架. 佢叫我問吓, 如果賣比人, 應該開價幾多$好? thanks

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

唔同牌子的琴的價錢都唔同架wo,價錢相差好遠架,有冇多d資料呀

男爵府

同事話係Yamaha, 買左1-2年, 不果只彈左幾次. 佢買ge時侯要將近4萬蚊. 唉....佢就係唔知應該賣幾$好羅, 如果唔係我唔使上黎幫佢開post問
原帖由 ming2 於 09-3-3 19:52 發表

有冇牌子/model可以講到俾大家知呀??大陸琴二手價,同日本/歐洲琴0既二手價都可以差好多架喎....不過最大問題都係...你朋友願意幾多折出讓先?!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

嘩....咩係YM5 / U1 我唔識架. 不過我會照同佢講, 唔該晒妳. by the way, 請問知唔知有咩途徑/地方去賣呢個琴呢?
原帖由 ming2 於 09-3-5 11:37 發表

如果係yamaha,近四萬蚊,我相信都應該係YM 5 or U1啦..如果佢冇乜彈都有keep住tune琴,開暖管0既話,咁比市價平一萬左右都好易放架姐....

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 雙子媽媽 於 09-3-5 11:53 發表
嘩....咩係YM5 / U1 我唔識架. 不過我會照同佢講, 唔該晒妳. by the way, 請問知唔知有咩途徑/地方去賣呢個琴呢?

係bk賣, 應該都會有好多人有興趣pm妳地呀!!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

係咩? 照咁睇, 都要成3萬蚊架bor. 我覺得bk無人會買
原帖由 cy101 於 09-3-5 12:00 發表

係bk賣, 應該都會有好多人有興趣pm妳地呀!!!

男爵府

同事話唔記得係U1 定U2, 只係記得當時sales話好d o個個
原帖由 ming2 於 09-3-5 11:37 發表

如果係yamaha,近四萬蚊,我相信都應該係YM 5 or U1啦..如果佢冇乜彈都有keep住tune琴,開暖管0既話,咁比市價平一萬左右都好易放架姐....

琥珀宮

原帖由 雙子媽媽 於 09-3-5 12:14 發表
係咩? 照咁睇, 都要成3萬蚊架bor. 我覺得bk無人會買

未必, 賣家會俾人上門睇貨/試音嫁ma, +上如有保留單據/保養得好, 價錢合理要係bk賣出都唔係難事丫, 多個途徑ma!!

男爵府

都係ge, 唔該晒.
原帖由 cy101 於 09-3-5 12:33 發表

未必, 賣家會俾人上門睇貨/試音嫁ma, +上如有保留單據/保養得好, 價錢合理要係bk賣出都唔係難事丫, 多個途徑ma!!

伯爵府

最好平d賣啦, 我都想買二手琴呀.

原帖由 雙子媽媽 於 09-3-5 12:14 發表

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

吓, 我揸唔到主意架. 我同事就係唔想蝕太多, 佢先叫我上黎問吓價. 佢強調個琴真係好新淨架. 咁....妳打算出幾多錢呀?
原帖由 lky3107 於 09-3-5 12:42 發表
最好平d賣啦, 我都想買二手琴呀.

男爵府

佢係tom lee買架wor? e......咩原本有二手琴倉呢d野, 請問有係資料? 佢可以諗吓擺係個度寄賣wor
原帖由 ming2 於 09-3-5 13:24 發表

u1係tom lee 0既話就係新琴,用左一兩年都仲值錢,不過如果係u2,咁就一定係二手琴倉買番黎...你最好就問你要個serial no. check 一 check睇下係幾多年琴齡,隨時之前係已經俾琴倉搵左笨..宜家唔值咁多架啦... ...

琥珀宮

原帖由 雙子媽媽 於 09-3-5 13:28 發表
佢係tom lee買架wor? e......咩原本有二手琴倉呢d野, 請問有係資料? 佢可以諗吓擺係個度寄賣wor

如果係u1唔駛放係2手倉寄賣, 唔驚人地拆妳d好野出來換咗去!!!

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

首頁

尾頁

跳至