自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

早兩三個月之前,帶阿仔去屯門安X女青年會幼兒園interview,諗住今年9月俾佢讀N班,後來回覆結果話多人報讀,未能安排到學位,唯有做後備生,咁樣都無辦法喇!!
但昨日下午學校打俾我,話有位俾我個仔4月插班,咁就唔駛再等,問我有冇興趣考慮....如果ok就2至3日就去搞入學手續,但學費&什費就叫我入數先(學校唔方便收cash)都冇所謂喇,今朝就入左數,諗住晏晝過去學校辦手續.....誰不知,過到去學校,聯絡我既老師同個校長o係房傾左幾分鐘,出黎話我,當日o黎interview個小朋友唔係今日果個黎喎,有幾個老師都肯定認得今日既稀稀唔係當日interviewo個個,咁樣唔可以俾佢讀,一係再interview多次!!!!!
有冇搞錯,我駛唔駛帶第個小朋友黎幫我個仔呃你個位呀,我有話個校長,你點可以咁話我呀,就算你幫我in多次or宜家送個位俾我個仔我都唔會讀呀,只求退學費,不過校長話學費係入落總會,申請退錢最快要2個月到喎,搞錯.......
其實我認為,若然你地搞錯左,可能係想收第個小朋友.聯絡錯我或者其他出錯問題,我會好明白o係人都有錯,同我講聲搞錯左,唔係收我個仔咪得囉.需唔需要咁o黎屈我呀,當日係我老公同埋黎interview,咁即是我倆公婆一齊呃你地喇,如果我要帶,都帶個o力d過黎,等你一次就收佢,唔駛做waiting list喇!!!
你叫我係2個月前見個小朋友,見得一陣時間,再見返都未必咁肯定認得佢係邊個,d小朋友個樣成日都變
最可笑當日幫阿仔interview個老師,今日全程都冇出現過!!你地其他老師就咁認得我個仔,佢地可能當時都無望到我個仔over1分鐘呀,就可以咁肯定當日既並非我個仔......離譜!!!!
sorry..要大家聽我呻咁耐.sorry!!!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 neinei76 於 09-3-5 01:44 發表
早兩三個月之前,帶阿仔去屯門安X女青年會幼兒園interview,諗住今年9月俾佢讀N班,後來回覆結果話多人報讀,未能安排到學位,唯有做後備生,咁樣都無辦法喇!!
但昨日下午學校打俾我,話有位俾我個仔4月插班,咁就唔駛再等, ...
吓....咁都得...俾我唔鬼讀,去投訴間學校啦

等待驗證會員

好媽媽勳章 醒目開學勳章

學校份報名表冇相架咩, 點會咁兒戲認錯小朋友呀.............

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 neinei76 於 09-3-5 01:44 發表
但昨日下午學校打俾我,話有位俾我個仔4月插班,咁就唔駛再等, ...

嘩,好過份喎,投訴佢啦,離晒譜

大宅

嘩!乜個學校咁架!:;pppp:

男爵府

投訴佢...太離譜啦

公爵府

好媽媽勳章

咁既可恥老師+校長不讀也吧
嚴 守 止 賺 、 止 蝕 位 , 相 信 每 個 投 資 者 都 曉 , 但 利 字 當 頭 , 確 實 知 易 行 難 。 所 以 , 希 望 大 家 , 贏 了 錢 , 開 心 之 餘 , 要 保 持 清 醒 ; 輸 了 錢 , 傷 心 之 餘 , 亦 要 保 持 冷 靜 。 懂 得 平 衡 投 資 心 態 , 也 許 是 致 勝 之 道 的 必 備 條 件 。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢哋攪錯都吾可以立即拎返錢

男爵府

投訴佢同唱衰佢~~~

大宅

畀面勳章

佢浪費左你時間同心機....仲要屈你....比著係我....一定去投訴.....最起碼要比返個公道我同埋即時回水....

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

比我就去投訴佢, 離哂譜.

男爵府

屯門安X女青年會幼兒園

俾著係我就會潤番個校長 : 你間又唔係喇沙、瑪利諾、dgs,係屯門幼兒園嚟咋,肯俾學費憂無學校收 ? 我駛唔駛帶第個小朋友黎幫我個仔呃你個位呀 ?

男爵府

醒目開學勳章

如果無心讀佢,打去教育署投訴佢啦
:;pppp: :;pppp: :;pppp:

洋房

一定要投訴

子爵府

好媽媽勳章

間學校咁都得??比我一定發火!!好似玩咁~:;pppp:

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

咁都得!有冇攪錯乜張 form 唔係有相架咩?咁個校長 &老師認唔認得你係 interview時陪同佢地今次所謂要招收的學生家長?

男爵府

投訴佢!!!
若果係行政失當,
仲要屈人的話,
呢d學校不讀也罷!

禁止訪問

男爵府

聽到都慶

真係離晒譜!

珍珠宮

畀面勳章

我都想問入學伸請係咪應該要有相架? 佢都要收左伸請表睇下bb個樣先叫佢interview架? 加陣好得閒咩,搵個代包細路仔去interview....個校長都幾攪笑...唔係啦..下次去學校interview,interview前同佢用手機影張相留底先...

仲想問法律上可唔可以告佢毀謗架? 佢屈你存心欺騙喎? 個校長好離譜囉...

首頁

尾頁

跳至