婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

平日返工我媽湊我女,收工就自己湊返,個女一個星期會去數字人屋企三日兩夜,係數字人要求的,話就話幫輕我媽,其實係佢自己想玩孫,每次都係約我媽交收,但每一次招呼都唔打,約交收又遲遲唔講幾點,我媽焗住喺屋企等佢電話!送返返黎比我媽又係!食飯鐘數送返黎我媽又出左街,趕頭趕命仆返屋企接我女!有時成夜晚11點先送返比我媽!我媽次次唔該前唔該後,又成日送禮物又整野請佢食,我媽好鍾意自己整餅,糕,甜品之後送比佢,餐餐多謝都無一句!交收我女就咁比返我媽有時連hello bye bye都無!覺得我媽媽好委屈

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

唉, 有時真係自己攞黎俾人蝦. 明知你99係咁嘅人, 你媽咪根本唔洗對佢咁好, 佢仲以為你媽買佢怕. 你應該叫你老公對你媽好D氹返你媽.

ccgirlcc    發表於 18-3-3 12:28

男爵府

畀面勳章

咁你仲忍,我會一定懲罰99,唔畀個女佢湊,再會同99講,我唔接受我媽受氣,你越縮你99越以為自己高高在上!

大宅

tantanmama 發表於 18-2-27 16:27
唉, 有時真係自己攞黎俾人蝦. 明知你99係咁嘅人, 你媽咪根本唔洗對佢咁好, 佢仲以為你媽買佢怕. 你應該叫你 ...

我成日都同我媽講唔洗對果隻野咁鬼好,點下頭hi bye下就算
佢餐餐都係咁!失驚無神就話黎湊我個女!有時撞正我放假!都要比佢

大宅

aptcan 發表於 18-2-27 16:57
咁你仲忍,我會一定懲罰99,唔畀個女佢湊,再會同99講,我唔接受我媽受氣,你越縮你99越以為自己高高在上! ...

有同老公講呀!老公話係奶奶同我媽溝通得唔好,無講清楚交收時間
我老公對我媽都好好,因佢知數字人好叉煩!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

胃食妹媽媽 發表於 18-2-27 17:13
我成日都同我媽講唔洗對果隻野咁鬼好,點下頭hi bye下就算
佢餐餐都係咁! ...
人地問你你就俾佢湊嘅咩? 冇預約一律唔俾佢見就得啦. 反正你老公都知99煩, 你唔企硬只會助長99嘅無理做法.

大宅

tantanmama 發表於 18-2-27 17:39
人地問你你就俾佢湊嘅咩? 冇預約一律唔俾佢見就得啦. 反正你老公都知99煩, 你唔企硬只會助長99嘅無理做法. ...

唉。。。有時我又想我媽真係有得休息下,所以先比佢拎返去,下次再係咁真係要話下佢!

大宅

胃食妹媽媽 發表於 18-2-27 17:53
唉。。。有時我又想我媽真係有得休息下,所以先比佢拎返去,下次再係咁真係要話下佢!
...

收佢皮啦?冇禮貌冇品?叫你媽咪拎啲糕點派街坊都有句多謝?叫數字人吔蕉啦!想要見个孫檢討吓先啦?

大宅

stella^^ 發表於 18-2-27 18:21
收佢皮啦?冇禮貌冇品?叫你媽咪拎啲糕點派街坊都有句多謝?叫數字人吔蕉啦!想要見个孫檢討吓先啦?
...

好想大聲對住條八婆咁講

已刪除用户

子爵府

回覆樓主

小朋友是玩具?!排隊玩?輪住玩

子爵府

胃食妹媽媽 發表於 18-2-27 17:13
佢餐餐都係咁! ...

點解要比?! 唔比就唔比! 自己阿媽比人蝦呀依加
幾時先上到車.....

男爵府

樓主你點做人個女架
見住自己老母比人恰到咁都淨係上嚟呻
想阿媽放假就自己落手落腳湊返啦
又99又自己阿媽
家陣當個細路係波咩
踢嚟踢去

如果我99想攞我個細路嚟玩
我睬佢至奇啦

大宅

xavierma215 發表於 18-2-28 03:07
樓主你點做人個女架
見住自己老母比人恰到咁都淨係上嚟呻
想阿媽放假就自己落手落腳湊返啦

我都話收工同放假係自己湊返!我媽湊三日半架炸一個禮拜,我無佮我媽媽架!咁數字人死話要拎返去我可以點姐

大宅

c.hutchson 發表於 18-2-27 22:41
點解要比?! 唔比就唔比! 自己阿媽比人蝦呀依加

呢個問題都困擾左一段時間架喇。。。點開口話唔比姐。。。。我真係唔識點講

大宅

popolun 發表於 18-2-27 22:04
小朋友是玩具?!排隊玩?輪住玩

其實我女第時返幼稚園就比唔到數字人架喇。。。。咁又唔係玩具!只係要揾食!阿媽同佢夾份湊姐可以嘅話都想自己黎啦

大宅

藍尾巴 發表於 18-2-27 18:48
無預約我話之佢禁壞個門鐘,我連電話都唔聽。。。話湊就湊,成家圍住佢轉咩。。。你地太好人啦
...

唉。。。。。我老公都覺得煩架,但唔通個女從此無左阿嫲咩,我細個都係幾頭住家養大,我媽後生都要返工,我都係我媽同兩個親戚湊

男爵府

回覆樓主:

叫你媽媽放鬆d要湊已經好辛苦唔好比你99食住,佢無時間觀念咪自己安排自己節目,試多幾次摸門釘佢就會準時,大家都係咁高咁大

子爵府

虎到金來勳章

同你老公講, 同你99講明固定邊三日兩夜, 接送當日要預兩小時前通知, 99唔得閒既就可以等下星期既三日兩夜機會, 冇可能呢個世界只圍住佢轉, 佢話幾時接送都得

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

無約幾點...遲到..都唔會理佢...
無理由要人24小時on call 架....
就一次...二次..之後就老馮左..........

首頁

尾頁

跳至