跳至

首頁

尾頁

複式洋房

復活節會有咁多日假期, 除左去海洋公司, 到唔知道帶BB去邊到玩好. 大家有無好提意呀.

大宅

我參加左長隆野生動物園3日2夜團, 唸起都開心

原帖由 amyip1014 於 09-3-17 11:43 發表
復活節會有咁多日假期, 除左去海洋公司, 到唔知道帶BB去邊到玩好. 大家有無好提意呀.

大宅

好媽媽勳章

會去英國探峰峰的堂哥哥

「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。」(箴廿二6)

男爵府

原帖由 lkfamily 於 09-3-17 15:44 發表
會去英國探峰峰的堂哥哥

如果喺香港都有好多地方, 例如
1) 大埔海濱公園(可是租家庭單車, 又可以到大草地野餐+放風箏);
2) 沙田Snoopyland玩下+影相;
3) 西貢獅子會自然教育中心
4) 坐纜車上山頂

如果可以去短trip, 去長隆真係唔錯, 小朋友會鍾意睇動物

大宅

好媽媽勳章

pwypaulina,你講得啱呀,香港都有好多好去處,可能我誤會了意思呀。
我都好同意大埔海濱公園是一個好去處,另外我想推介迪欣湖公園,那裡有個大草地,小朋友可以玩吓波,跑跑跳跳,環境都好清潔。

原帖由 pwypaulina 於 09-3-18 00:06 發表

如果喺香港都有好多地方, 例如
1) 大埔海濱公園(可是租家庭單車, 又可以到大草地野餐+放風箏);
2) 沙田Snoopyland玩下+影相;
3) 西貢獅子會自然教育中心
4) 坐纜車上山頂

如果可以去短trip, 去長隆真係唔錯, 小 ...

「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。」(箴廿二6)

男爵府

原帖由 lkfamily 於 09-3-18 09:51 發表
pwypaulina,你講得啱呀,香港都有好多好去處,可能我誤會了意思呀。
我都好同意大埔海濱公園是一個好去處,另外我想推介迪欣湖公園,那裡有個大草地,小朋友可以玩吓波,跑跑跳跳,環境都好清潔。

...

唔好咁講喇!大家分享下 如果可以同小朋友出外旅遊真係好好架~ 我自己都想呀~~

廸欣湖係一個好建議, 我反而未帶過兩個仔去玩, 都要搵一日去下

男爵府

1。 我買左海洋公園ANNUAL PASS, 會去玩一日。
2。我JOIN左酒店的MEMBERSHIP,會去酒店HEA兩日一夜,游下水,食下野咁。
3。可能去福田(深圳)

複式洋房

原帖由 doublei 於 09-3-17 13:59 發表
我參加左長隆野生動物園3日2夜團, 唸起都開心

呢個地方真係好適合小朋友去,我上次去埋長隆遊樂場,連大人都玩得好開心,值得去。

首頁

尾頁

跳至