自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

水晶宮

原帖由 gion 於 09-3-20 12:41 發表

我都覺得果句野真係好on居!
等於
你冇去殺人,我讚你
你冇去偷野,我讚你
你冇隨街柯屎柯尿,我又讚你

都唔知係D咩STANDARD!

甘你又唔好甘講人...衣家的社會風氣真系好得人驚...
比如仔仔女女返學冇吸毒冇搞幾多P冇搞大肚或搞大人地肚冇做電車男...已經要贊句乖女乖仔了...
少奶奶的身份,丫頭的命...

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我唔會介意,人人睇嘢唔同,我眼見係社會道德標準/價值觀/風氣得都下滑,有咁正面既榜樣,係值得稱讚既事,我會希望自己既下一代都係正正經經咁結咗婚先住埋,之後先生仔,而唔係同居/未婚懷孕。

好似有人會讚pg/嬌 勇敢,但我覺得女仔唔怕失去感情都拒絕亂搞先係勇敢,人人睇法唔同。

原帖由 54heima 於 09-3-20 12:56 發表

比如仔仔女女返學冇吸毒冇搞幾多P冇搞大肚或搞大人地肚冇做電車男...已經要贊句乖女乖仔了...
...
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 54heima 於 09-3-20 12:56 發表

...

咪就係呢D on居comments,所以而家既人質素變到咁 "好" 囉!

大宅

kelly都算係一個比較率直既藝人, 形象又健康. 對佢都有好感..

但係有咗bb仲要貪靚著高跟鞋, 就係一種好自私既行為....
令家人及朋友担心........

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

但我係講緊我欣賞Kelly做咗d正面既事,唔係讚緊佢無做d錯既事wor,同你講既嘢,有本質上既唔同。

原帖由 gion 於 09-3-20 12:41 發表

我都覺得果句野真係好on居!
等於
你冇去殺人,我讚你
你冇去偷野,我讚你
你冇隨街柯屎柯尿,我又讚你

都唔知係D咩STANDARD!
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 ts07an 於 09-3-20 13:45 發表
kelly都算係一個比較率直既藝人, 形象又健康. 對佢都有好感..

但係有咗bb仲要貪靚著高跟鞋, 就係一種好自私既行為....
令家人及朋友担心........ ...

大吉利是講句,有咩事唔扺可憐,仲細咩,用吓腦啦

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

香港既風氣就係咁怪,做藝人就一定要公開私生活,講真,唔係個個人都接受到自己既事俾所有人知道晒,不過kelly就可以將成件事都處理得好正面,都係因為咁,所以佢無扉聞,而且公開左家事都無咩壓力,依然係人氣高企,我係黎明fans,見到佢依家都有個家,都鄧佢開心,始終人都係要搵個伴,不過佢既性格都係唔like人地問佢私事,總好過劉華呀,其實佢有太太好多人都知同接受架啦,佢都仲要講大話,為咩呀?
原帖由 d2343130 於 09-3-20 10:46 發表
私生活,私人事情都要向大眾公開, 好似做名人就預咗要揚開自己所有先叫"稱職"......

我唔認為藝人要結婚生仔一定要同fans或公眾交待就算你係支持佢!!

不過, 各有各想法.

另我不欣賞佢的是身為孕婦仍不為安全穿高跟 ...

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 Elefant老婆 於 09-3-20 10:35 發表
我覺得佢好幸運。

响娛樂圈黎講,係一個正面嘅藝人。

男爵府

越來越鐘意佢,好直接.好正面.好坦白

大宅

好媽媽勳章

其實kelly都等到三個月後先話自己有bb啦!!

我覺得佢好大方喎!!!

珍珠宮

原帖由 chrislpy 於 09-3-20 13:58 發表
香港既風氣就係咁怪,做藝人就一定要公開私生活,講真,唔係個個人都接受到自己既事俾所有人知道晒,不過kelly就可以將成件事都處理得好正面,都係因為咁,所以佢無扉聞,而且公開左家事都無咩壓力,依然係人氣高企,我係黎明 ...

藝人都係人, 各人有各人o既處理私生活o既方法,
吳君如唔公開, no problem,
陳慧琳公開, 亦都係no problem,
劉德華如是, 黎明亦如是。
所以, 我唔會特別欣賞任何藝人(蕭芳芳、余慕蓮除外)

子爵府

我好欣賞
只有存在愛人,聖靈的心,寬恕,體諒就能快樂!

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 goat 於 09-3-20 19:20 發表

藝人都係人, 各人有各人o既處理私生活o既方法,
吳君如唔公開, no problem,
陳慧琳公開, 亦都係no problem,
劉德華如是, 黎明亦如是。
所以, 我唔會特別欣賞任何藝人(蕭芳芳、余慕蓮除外) ...

佢 e + 身體唔好. 但有名人活動, 佢一拐拐都去. d 蚊型護苗捐款活動, 佢從來唔去. 一個細團體籌到 10 幾 20萬唔易架. 佢又成日話個會冇 $$. 支持下自己個會同義工仲好啦.

珍珠宮

原帖由 wendykaka 於 09-3-20 19:35 發表

佢 e + 身體唔好. 但有名人活動, 佢一拐拐都去. d 蚊型護苗捐款活動, 佢從來唔去. 一個細團體籌到 10 幾 20萬唔易架. 佢又成日話個會冇 $$. 支持下自己個會同義工仲好啦. ...

真係唔講唔知wor(或者真係太蚊我冇留意),
可能佢有佢原因吧?
但唔會因為咁而影響芳芳姐係我心中地位

禁止發言

好媽媽勳章

禁止訪問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原帖由 goat 於 09-3-20 19:39 發表

真係唔講唔知wor(或者真係太蚊我冇留意),
可能佢有佢原因吧?
但唔會因為咁而影響芳芳姐係我心中地位

好多藝人係咁, 大既活動就出席...

好勝歌手響熊貓會做環保大使, 有蚊型活動咪一樣唔出黎... 分左手就搵人地個鬼佬會長黎過橋造新聞. 佢個玉女好朋友都係咁. 佢個舊男朋友反而支持個會多少少.

男爵府

我反而由佢一講陀bb著高跟鞋開始對佢反感, 講真, 孕婦應該以肚內bb安全、 健康為首要, 要潮、 要靚都等個bb平平安安出左世先啦, 可能我個仔都係得來不易, 見佢咁樣咁招積唔理個b安全就覺得個樣就討厭, 學人地話齋, 每個bb都得來不易, 佢由未夠三個月開始講, 又成日著d咁高既鞋, 又話胎動, 今日又話係男b, 日日搵個細路嚟做話題, 要講既一次就夠啦, 我覺得佢係想多d孕婦、 bb贊助商搵佢拍廣告多d囉, 如果真係錫個b就最好做足哂安全措施(日常生活)啦, 日日係咁講, 似係用個仔嚟搵錢多過錫個仔囉, 一d都唔覺得佢有母愛, 唔止唔欣賞, 對佢仲有d反感

男爵府

我諗佢可以咁直認任何事公告天下, 因為佢既過去都係乾乾淨淨, 唔似得d過去做雞做d唔見得光既女藝人, 好多野唔講得比人知咁, 一個過去都乾淨見得光既野, 自己講咩野都唔會前後矛盾見得人

首頁

尾頁

跳至