潮流時尚

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

oneonemama 發表於 18-5-7 23:42
Kitty ma,我比人話幾年前曾經講個話可以陪埋個jm一齊去睇鑽石,都俾人話係拉攏生意, 又話我做代購買H,深 ...

其實係咪你生意上既對頭人嚟架?咁睇唔順眼既?

侯爵府

Kittymummy 發表於 18-5-7 23:32
Hey, d人葡萄你姐。居屋都要用錢買架嘛,只係市價7折,第日賣返自由市場,你估吾駛補果3成咩?如果 ...

d人就係唔理話左你先 買一個袋都係幾萬蚊有幾困難?點解買左幾個袋就覺得我唔使要地方住咩.... 所以kittymum唔好理呢班人.. 餵下仔仔好過啦

水晶宮

oneonemama 發表於 18-5-7 23:42
Kitty ma,我比人話幾年前曾經講個話可以陪埋個jm一齊去睇鑽石,都俾人話係拉攏生意, 又話我做代購買H,深 ...

你講開熱店打手。我好肯定你吾係。你都知我同熱店兩公婆好熟,熟到大家屋企人/朋友都識埋。而林生本身又係識你c6 玩開模型車果班。所以你既background 我都知少少。我睇完話你咩陪jm 睇閃閃係打手,我都吾住笑左。

子爵府

Winnie_1210 發表於 18-5-7 23:41
就係喺我啲post扮frd喺其他人啲post喺度暗串講真佢有佢買我有我買,我買乜關佢叉事咩近年 ...

雖然唔知咩事,不過唔share 石頭同H,都可以繼續喺潮板share 磚頭既!

水晶宮

tpcmela 發表於 18-5-7 23:47
d人就係唔理話左你先 買一個袋都係幾萬蚊有幾困難?點解買左幾個袋就覺得我唔使要地方住咩.... ...

唉,講開隻衰仔。佢昨日靜鷄鷄入左廚房偷食我 d义燒呀! 佢今日未便便,我怕佢腸胃頂吾住會爛便。不過自從領養亞仔後,我人生真係多左樂趣

大宅

回覆樓主

真係呢....D人講嘢唔負責任,多得Kitty jm經常報料先買到筍野,你要繼續post靚野呀

水晶宮

就係喺我啲post扮frd喺其他人啲post喺度暗串講真佢有佢買我有我買,我買乜關佢叉事咩近年 ...

真係完全吾知道發生左呢單野。不過吾好理人,總有人會葡萄。你有你買,佢有佢買。有錢自然幾靚幾貴都買到.

子爵府

Kittymummy 發表於 18-5-7 22:45
吾想騎人地個post, 你係要單打我的話。我都吾同你客氣。邊個話買5卡就係打手?我真係堅燥囉!你地 ...

我睇見都嬲左,第一次喺隔離用左個

子爵府

回覆樓主:

係咪我豬呢,靚媽Winnie, kitty 媽,一一媽,你地3個我都分別有請教過你地,我只係覺得你地好肯share knowledge ,雖然我財力唔厚,但都長知識了。
d人無憑無據處處點火頭,好癲,係咪好似d精神病人咁,一個發病,就刺激到另一個病發?佢哋真係可以講d唔講d就認定某人係reseller or 打手,or expect 你要掏心掏肺講晒100%出來,又唔可以講錯,但佢自己又可以睇錯。

你地要加油,唔好動氣。

水晶宮

BabyMiMi 發表於 18-5-7 23:55
我睇見都嬲左,第一次喺隔離用左個樣

比你笑死

子爵府

靚媽,除左靚袋同閃閃,我印象最深刻的是你個keep fit post ,你果種毅力同堅持,我好羨慕

男爵府

Kittymummy 發表於 18-5-7 23:49
你講開熱店打手。我好肯定你吾係。你都知我同熱店兩公婆好熟,熟到大家屋企人/朋友都識埋。而林生本身又係 ...

我嗰一下都呆左!我嗰時都即刻回覆佢,咁其他jm 一齊去睇鑽石就係開心分享?根本就係已經帶咗有色眼鏡去睇我!
不停起我底,話我做代購咪仲無辜
不過點都好,我覺得真係唔應該為咗怕呢啲人而唔分享,點解要為咗佢哋,反而令到呢度少咗真心分享先
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

男爵府

我都奇怪點解突然間唔見咗你
磚頭我都啱㗎!不過我係外國嘅磚頭多啲
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

侯爵府

Kittymummy 發表於 18-5-7 23:51
唉,講開隻衰仔。佢昨日靜鷄鷄入左廚房偷食我 d义燒呀! 佢今日未便便,我怕佢腸胃頂吾住會爛 ...

叉燒咁重口味 會唔會太油呀? 佢真係好為食....

男爵府

Kittymummy 發表於 18-5-7 23:49
你講開熱店打手。我好肯定你吾係。你都知我同熱店兩公婆好熟,熟到大家屋企人/朋友都識埋。而林生本身又係 ...

我嚟緊都要去搵林生,公司嫁女啦,要去買番件首飾送俾佢
我仲記得嗰時我同老公講,叫佢車我去屯門睇閃閃,佢先話我有玩車朋友都係賣閃閃喎,世界就真係咁細㗎啦

男爵府

tpcmela 發表於 18-5-8 00:05
叉燒咁重口味 會唔會太油呀? 佢真係好為食....

我成日以為貓淨係會食魚添

侯爵府

oneonemama 發表於 18-5-8 00:07
我成日以為貓淨係會食魚添

唔係架我兩隻貓都係中意食蒸雞多過魚

水晶宮

jasonmama888 發表於 18-5-7 23:55
係咪我豬呢,靚媽Winnie, kitty 媽,一一媽,你地3個我都分別有請教過你地,我只係覺得你地好肯share knowl ...

就係因為網上世界,好多人講完係吾駛負責任。而當中可能一句說話,你一句我一句就講到似層層,而傷害左人地而自己吾覺。呢d叫:流言蜚語
有時潮版就係39547,先會開心share. 互毒既感覺係好正 但現實生活,係FB 朋友圈,係親戚朋友面前我係絕不會講呢d 野,亦都吾會岩咀型。所以我每次買完都鍾意係潮版度分享. 但吾知幾時開始,呢度就變得好吾和諧,大家互相差疑. 特別係H, 好彩我吾算太沈迷H, 想買時搵reseller 買,炒價就炒價咪煩。岩用就用,吾岩用咪放2手賣,蝕就梗既。吾想因為一個手袋,而見儘人性,已經見識過,對人亦失望過。

大宅

回覆樓主

唔好咁嬲kittymum
出個咁嘅post講啲咁嘅野
得兩個原因
1. 酸到出汁兼未見識過
2. 為生意
清者自清
唔洗理無謂人

水晶宮

oneonemama 發表於 18-5-7 23:58
我嗰一下都呆左!我嗰時都即刻回覆佢,咁其他jm 一齊去睇鑽石就係開心分享?根本就係已經帶咗有色眼鏡去睇 ...

就係我從大口仔口中知你既background.
更加冇咩可能你係代購,以你財力

首頁
12345...11

尾頁

跳至