自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

-Johnnywalker- 發表於 18-5-27 23:52
其實個別例子儲到呢個首期有幾奇,
上面都有好多jm 提供條數及參考其實可以做到的。
我又講一個例子:

又咁,紅嘅kol 唔會一日之間好紅卦

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

-Johnnywalker- 發表於 18-5-27 23:58
又咁,你自己做唔到嘅事你覺得宇宙間無可能發生吧。

講到咁極端,可能話15歲揾百萬一個月,轉眼就買到啦

寶石宮

蝦碌媽咪 發表於 18-5-27 23:57
見你#3話估計19歲。
我又見過另一則報導,同樣90後靠自己喺大埔買私樓,果單就出咗係94年,唔知兩篇報導是 ...

新聞咁講,另有東方

寶石宮

my005 發表於 18-5-28 07:03
幾年儲幾十萬,都有可能既。

老友個女,中學未夠15歲就學人搞d咩迷會,當時專炒賣"飛輪海"d野,又畀佢

咁佢可以一路做買賣呢d嘅

寶石宮

babybabyu 發表於 18-5-28 01:39
你咁樣又真係太極端啦,要理性啲,唔使一面倒嘅,咁諗野,對自己無乜好處。正如有J正如有JM覺得你出啲p正 ...

所以好期待睇下呢個女仔做乜,講到5蚊都要慳,理論上又唔係揾好多咁

寶石宮

babybabyu 發表於 18-5-28 07:56
我自己通常唔會期待睇人啲乜野,只會自己有目標,不停前進同努力實行。總有機會做到嘅。踏實啲唔好咁虛浮 ...

8下者....新聞報出黎都係覺得佢有話題,討論區咪討論下

如果30歲,又冇乜討論點啦

寶石宮

my005 發表於 18-5-28 07:40
其後可能飛輪海退左熱卦,佢無再買賣呢d野喇,反而係買賣網上野,聽講都揾到d既。
仲識响外國買d名種動物 ...

我識人屋企養名種去賣,但係應該成本都唔低

寶石宮

MoooVoo 發表於 18-5-28 07:55
最近就結婚,好出名下個kol都係租樓

又有d kol本來屋企有

寶石宮

chowqv 發表於 18-5-28 07:53
有吖,識個妹妹,炒散洗碗,廚房,日日返1×個鐘(2更),係搵到3萬一個月…加埋有買股票,真係20歲,有過百 ...

chur到盡.....

寶石宮

KateC2012 發表於 18-5-28 07:50
幾時唔睇戲=慳家

我兩年幾無睇戲啦⋯⋯

其實而家咁多娛樂,拍拖都唔睇戲架啦,60年代先拍拖睇戲者

寶石宮

julieko 發表於 18-5-28 07:46
我反而想知15歲做咩野可以搵到5萬蚊一個月

5萬係jm講咋

個妹妹冇講自己揾幾多,剩係話兩人夾埋儲左百幾萬

寶石宮

chowqv 發表於 18-5-28 08:07
真係好勤力,佢日日淨係返工,返屋企訓。不過一個星期一定放一日假。

仲要有時間睇住個市,否則點買賣

寶石宮

oiyau2005 發表於 18-5-28 08:10
咪係,但bk又大把做十幾年都未過萬,一般文員$8K

有人話唔好質疑,自己做唔到唔代表冇

寶石宮

my005 發表於 18-5-28 08:10
不過佢都話成本高架,有病要睇醫生、開刀呀、食虊呀、生得多難產要即刻做手術絶育呀,又要揾人專門照顧, ...

淨係地方嘅成本都高

寶石宮

Bobo5781 發表於 18-5-28 08:49
不是無可能, 我做facial 問美容師幾錢-個月, 兩個答三萬幾-個月,佢地幫客做laser及 hifu, 人工高d. 咁四 ...

廿幾三十歲,美容師咁專業,4年儲到錢唔奇

奇左19歲 (如果真係) 真心揾到呢舊錢就真心勁

寶石宮

MoooVoo 發表於 18-5-28 08:53
純好奇,除左本身屋企有錢果d, 以班kol咁鍾意晒命既性格,買樓一定拍片講上車心得blablabla, so far 我又 ...

jade lam 果d有人爆佢住鹿茵

再耐d 好似有大佬b,講過...之後一沉百踩

寶石宮

mercurycc 發表於 18-5-28 09:06
佢吾能比一成首期?
朋友個女23歲同男友都買到屯門5百尺樓打算結婚,
佢地平日好慳,又肯做肯儲錢。

咁又唔知,係咪呼吸plan?

寶石宮

mercurycc 發表於 18-5-28 09:11
識人為還債幾年還一百萬,一個星期做幾份工,邊度有炒散都做,做一個晚宴都有幾百,
唔怕辛苦又唔係無可能 ...

欠人錢就真係賣血都要

寶石宮

做個靚太 發表於 18-5-28 09:20
年輕有為嘅野,我真係識條鐵囉!

青春,真可愛青春

寶石宮

超級特務 發表於 18-5-28 09:21
可能幾年前將所有錢all in 700

有本才是重點

首頁

尾頁

跳至