自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

陪月勳章

Gracenbb 發表於 18-6-16 18:07
有人話越早越平(半年前),有人話出發前1-2個月(預有人cancel booking執平房), 雖然而家可以預訂之後取消, ...

Suppose 越早 book 越平,但有 D 酒店無哩拉更會做Promote,另一種係 late stay,即今日book今日住都有可能平但如果同行多人或有小朋友就不大可能。

禁止訪問

水晶宮

回覆樓主

我唔係達人。不過上次easter peak season去澳門,真係越近越平,結果我日日都睇下,有平就再book 然後cancel 之前既booking, 最尾越來越抵仲住多左晚。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

洋洋 發表於 18-6-16 21:53
Hotels·com 一book 就有 email confirmation 架,book 完果陣有冇收到?

好問題,等我問下佢先

大宅

2024年龍年勳章 牛年勳章

lovelybaby2015 發表於 18-6-16 21:48
我之前都只是幫襯booking,又係貪唔過數丶free cancellation, 但近一兩次發現我想book的酒店,booking貴幾 ...

嚟緊去日本,大部份酒店都係喺Agoda book, 因為佢同銀聯卡做緊85折,如果本身間酒店做折、再加自己會員有積分回贈,再85折,真係最抵佢

水晶宮

畀面勳章

ahsu777 發表於 18-6-16 22:02
嚟緊去日本,大部份酒店都係喺Agoda book, 因為佢同銀聯卡做緊85折,如果本身間酒店做折、再加自己會員有 ...

係,佢真係最平!其他都係九五丶九七折喳

禁止訪問

回覆樓主

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

價錢係同demand & supply 有關,所以好難講。
我試過十個月前响Expedia 買bundle (tickets + hotel )平到笑,本來間hotel 都要$20k +咁多晚,結果我$20k 係已連機票。

我會一年前至一星期前買都會,真係每樣都試過最平。你可以睇個average $,大約知幾時係較平的period

首頁

尾頁

跳至