網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

見依度好多JM都分享淘寶傢私
第一次淘完 成功收件滿足感真係好大

由於第一次淘傢私乜都唔識
個心由比錢果刻驚到收貨前一刻
主要怕收唔到貨,實物不乎
大拿拿跌幾千蚊

以下就係我訂果三件貨

1) 实木十一斗柜 137.4KG

【实木五斗柜简约现代收纳储物卧室抽屉柜子客厅六五斗橱特价经济型】http://m.tb.cn/h.3YRzXML 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述€ooex0Bia2DL€后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

2) 厨房家用碗柜简易橱柜 15KG

【厨房家用碗柜简易橱柜组装经济型餐边柜现代简约柜子储物柜多功能】http://m.tb.cn/h.3YNRppm 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述€Xo180Bia5NY€后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

3) 160*30 办公长条电脑桌 13.8KG

【办公长条电脑桌家用窄书桌长方桌简约小吃餐桌子定做简易桌培训桌】http://m.tb.cn/h.3YRyOTg 点击链接,再选择浏览器咑閞;或復·制这段描述€KJFL0BiaB5q€后到(emoji)淘♂寳♀(emoji)

揀完比錢之前就開始check邊間大件集運好,係BK睇唔明邊間好,我係淘寶打左關鍵字「香港大件集運」check左三至四間價錢

其中一間就係 金澤國際物流 $330包70KG(HKD)
只計重,不計長闊高
最後買左166.6KG盛惠$509+50偏遠地區(人仔)
運費洗左差不多$666(HKD)

注意:不過集運時佢係今發明到,只可以兩天內送件,否則$50/天存倉費

好喜歡佢會到倉,拍好一張照同你對一對份件,另外做埋個list話你知所有件重量同價錢計法,依間店冇得彈,個客服超好!

Cheuk2012    發表於 18-7-1 00:15
333s    發表於 18-6-27 16:30

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主

thx for sharing!

大宅

師奶甲 發表於 18-6-27 15:00

多謝分享。
我自己都不敢淘傢俬,一來住奶奶家,想換都沒可能,二來我比較難對尺寸的問題。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

送上門嗎? 可pm link 嗎?謝謝你

洋房

感謝

琥珀宮

回覆 師奶甲 的帖子

多謝分享

男爵府

回覆樓主:

呢間會送上門嗎?

侯爵府

師奶甲 發表於 18-6-27 15:00

樓主,見到你個excel係計166公斤体積重呀,實重113……

首頁

尾頁

跳至