自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主

我想問佢當初如果咁唔鍾意可否送小朋友去保良局呢 或者俾人養 有出路好過死
te quiero mucho mi amo

男爵府

回覆樓主

林林and 兩個女都唔係佢親生 唉 肥阿叔以為大陸咁多真愛 白癡
te quiero mucho mi amo

子爵府

回覆樓主:

最好將对孖囡押返大陸!重要起埋底,叫有囝要帶眼識囡仔,真怕呢d人日后结婚生囝后都会学自己媽咁對待自己親骨肉!!

子爵府

回覆樓主:

應該把他們扣在床上,彈弓不得,但精神要清醒,每天只用餵食哭器餵食一次,換片一次,保持佢唔死,訓足15年。 讓他們感受林林而家訓係到的感覺。

子爵府

losttoa 發表於 18-6-29 13:22
虐兒點解最多十年?????????根本最高可以判終生啦,小朋友根本冇得反抗,我地唔係應該更保護佢地咩 ...

因為定立法例虐兒時,以為最多打兩嘢,估唔原來世間上有咁狼死無情母親,所以建議重新檢討是否過時。

水晶宮

2018復活節勳章

MMVV 發表於 18-6-30 09:47
因為定立法例虐兒時,以為最多打兩嘢,估唔原來世間上有咁狼死無情母親,所以建議重新檢討是否過時。
...

根本要修例,喪心病狂,冇可能不嚴厲對佢地

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

其實唔想養,唔想教,放佢係保良局門口,甚至是但放係公園都得.....

何苦要打到佢禁呢?!

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主

睇報導及案情
似是假結婚申請落香港

子爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我覺得便宜左佢對孖女,佢地都有出手架

伯爵府

回覆樓主:

坐一世就差唔多

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

MMVV 發表於 18-6-30 09:47
...
審案法官認為虐待兒童最高判刑十年,都唔夠反映事件嚴重性,建議重新檢討。
法官呢個建議極好,咁意味著臨臨案,個對無人性父母,將來面對更長更嚴厲既刑罰,好好好!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

個官都憎到佢死啦

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

唉。。小朋友活着根本就生不如死,植物人。。如果個天可憐下佢,不如早。。。

珍珠宮

kit2004 發表於 18-6-29 13:16
判了,還林林一個公道。

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20180629/bkn-20180629100640192-0629_00822_00 ...

我覺得囚就梗,仲要罰佢照顧林林一世。等佢虐待人又不知悔改咁過癮,攬炒law。

大宅

見到不少人慨嘆女被告如果無心養育林林為何不送林林去保良局,
有此疑問應該是忽略了很重要的一點,就是,被告有為林林申請綜援!

女被告不愛林林但愛林林份綜援的$$,只要林林那份綜援收入多於她養林林付出的成本,這種人肯定不會送走一個"生財工具"。

另外,如果此案當初被女被告僥倖暪天過海令人相信林林不是被虐待致殘而是天生有問題,她更可以為林林申請多一筆傷殘津貼,其實坊間亦有懷疑,她下如此重手虐待,背後是否有此陰謀目的。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

呢種人係入面比人凌虐我都唔會同情佢!

子爵府

hktwk 發表於 18-7-4 12:17
見到不少人慨嘆女被告如果無心養育林林為何不送林林去保良局,
有此疑問應該是忽略了很重要的一點,就是, ...

好可怕!

首頁

尾頁

跳至