跳至

首頁

尾頁

大宅

不經不覺我地BB巳經要食飯仔啦! 一向我囡囡食嘢都OK,又好胃口又肯坐定定。

唔知點解,最近開始俾飯仔佢食,佢就含飯唔吞,啖飯可含住幾分鐘周圍走 又唔開胃咁

我巳經日日轉菜譜,有肉有菜又五顏六色,但都係引唔起佢食慾!我連最殘忍唔坐定定即收碗呢招都出埋,佢都係話之你,搞到佢瘦左好多

求教各位媽媽,你地BB有無咁情況?你地又有咩好解決辦法?

伯爵府

好媽媽勳章

我阿仔又係食飯食幾啖就唔多想食含住啖飯唔很吞,起初俾啖水佢飲都會連水帶飯吞落肚,不過家下就只會吞水唔吞飯,激到我扎扎跳,但佢唔係吞嚥能力唔得,佢可以蘋果連皮吞架,而係唔多喜歡食飯,所以我就煮淋d既飯或煮粉俾佢食,咁就無餵得咁辛苦

複式洋房

我仔又係開始唔鍾意食飯..不過都唔會含飯....佢有時食嘢都唔正經的....但小心喎...最好唔好比水佢諗住沖啖飯呀....bb仲未食嘢叻架....啲飯好易令佢族親架,等佢吞咗先飲水水或佢含住好耐都唔吞就叫佢吐咗出唻算...冇得食....當我仔食嘢唔正經我就會問佢仲有冇..佢會張開口比我睇...如果有就叫佢吞咗先啦...佢就會吞...但通粉呀意粉呀...粉類佢就食得好快...所以合佢心意..唯有轉一轉餐單,改吓佢餐單佢地會因為食新嘢而好開心架,

別墅

睛靈勳章

我B仔又係食飯鍾意含住啖飯唔吞,俾水佢飲有时令佢族親,重吐出来,所以要小心!

首頁

尾頁

跳至