自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

男爵府

小詠 發表於 19-1-29 08:52
就係因為明白,更加要努力 去改變命運

jm加油呀!要活好自己,其他人包括子女,都只不過係生命中嘅過客,唔好將佢哋睇得咁重,身體唔好就做吓運動,揾到錢就自己享受,你都話佢哋唔理你,你都唔好理佢哋咁多,傷神㗎

珍珠宮

cbeyond 發表於 19-1-29 08:54
JM努力, 你一定得。
新一年, 新開始, 向前看

謝謝
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

子爵府

QQee 發表於 19-1-29 07:54
小詠
尼度有人思維好奇怪,呻下就話人放負。
網上平台, 如果咁都不可, 那你更無處發泄。
咪係!啲人思維好奇怪,呻下又話發負能量,唔開心呻下好正常喎! 唔安慰人仲要諗咁多野去批評人,責怪人,做佢哋朋友真係慘

男爵府

小詠 發表於 19-1-29 08:45

我兩個小朋友考完曬試㗎啦我三個禮拜前已經約定佢今個禮拜日陪 ...

小朋友大個啦,佢地好想見你唔通佢老豆阻到 !唔好亂諗啦!

雖然唔知你同你前夫點解分開,仲要咁多年都互相仇恨對方但咁多年你都無話小朋友有後母,應該唔關第3者時?!

當你好瀟灑咁錢同仔咩都唔要,你老公都算係揹起所有責任!其實作為網友感覺你前夫好愛d仔!呢d小朋友感覺得到架!當你同你前夫互相充滿仇恨,小朋友唔駛人講,都識得疏遠你,免得好愛錫佢地又相依為命既爸爸傷心!

如果離婚既原因唔係絕不可原諒,可唔可以試下放下仇恨,同仔仔爸爸再見亦是朋友,等仔仔無咁難做呢!

男爵府

回覆樓主:

過左年會好,加油

公爵府

小詠 發表於 19-1-29 08:48

或者有會員講得啱, 冇錢畀阿媽冇養呀仔 就唔好 期望 阿媽同阿 ...

這感覺 我明白,想改善自己既處境,但總是力有不逮。我也常常有這感覺!加油

伯爵府

小詠 發表於 19-1-29 08:45

我兩個小朋友考完曬試㗎啦我三個禮拜前已經約定佢今個禮拜日陪 ...

唔明,今年年底12月先比你見仔???係未你寫錯?男人係小氣,重要對仔佢養唔係你養,佢更加唔需要理你,我記得當初離婚係你提出,咁佢更加令你唔好過,你信我啦,對仔你生出黎佢地點都唔會唔理你,除非你好衰另計,無得見就做其他野,自己去行街睇戲食野都好,總之要令自己舒服,見到就要好開心既樣(唔開心唔舒服都要扮),令佢地覺得你係好想見佢地亦好開心見到佢地,再忍忍,佢地細好多野都係照顧佢地既大人(即爸爸)話事,佢地做唔到d咩,亦唔需要同前夫嘈,我記得你好似講過同前夫都會whatsapp,咁下次佢揾你時你唔好同佢嘈咩都答佢好呀唔該晒你你話事啦,等佢為難你小d

珍珠宮

fatping 發表於 19-1-29 11:31
唔明,今年年底12月先比你見仔???係未你寫錯?男人係小氣,重要對仔佢養唔係你養,佢更加唔需要理你, ...

話要今年12月27日先至食呀
所有遇見,皆有因果

大宅

回覆樓主:

灰心既時候個個都會有,但係總會有雨過天晴既日子,e個就係人生,亦係自己既選擇。唔開心時你會點去渡過,係你既選擇,亦係一個學問,每個人都有唔同既疏導負面情緒既方法。旁觀者口講當然容易,但真正感覺要當時人先明白,有時更知而難行。不過難唔緊要,最緊要係肯自己幫自己,慢慢地去開放自己,愛自己,珍惜自己。JM, 祝福你。

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

QQee 發表於 19-1-29 07:54
小詠
尼度有人思維好奇怪,呻下就話人放負。
網上平台, 如果咁都不可, 那你更無處發泄。
totally agree

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

applering 發表於 19-1-29 09:01
完全冇同理心
絕對同意, 相信JM係好難過先找人傾找人呻, 想舒緩下自己。可能經歷過低谷嘅人先會明白受苦人士的感受.

但另方面, JM亦要正面點, 因越負的話, 個人亦會越沉下去.

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

小詠 發表於 19-1-29 11:38

今年?2019年?

咁我明你點解咁難受了

給你一個擁抱

但都係建議你 先活好自己先

我同我媽都少見 但佢出事我點都會理下佢

只感嘆母女緣薄 改變唔到

珍珠宮

回覆樓主:

自己身體健康排第一位
兩個仔不要太chur
年輕人怕受過度關注
要見自然見到
平時電話打些輕鬆話題維繫
你都要明白
佢地生命中
未來有更多人加入

伯爵府

小詠 發表於 19-1-29 11:38

其間可見嗎?如果可以就唔好計較咩團年飯

珍珠宮

fatping 發表於 19-1-29 12:09
其間可見嗎?如果可以就唔好計較咩團年飯

好難約到佢哋新年前見面啦平時要返學星期六日呢唔係次次都可以申請到
所有遇見,皆有因果

伯爵府

小詠 發表於 19-1-29 12:09
好難約到佢哋新年前見面啦平時要返學星期六日呢唔係次次都可以申請到

傻的嗎?一年見一次, 你前夫真係好嬲你喎

珍珠宮

fatping 發表於 19-1-29 12:32
傻的嗎?一年見一次, 你前夫真係好嬲你喎

一年都應該見到個仔十次嘅
所有遇見,皆有因果

伯爵府

小詠 發表於 19-1-29 12:33
一年都應該見到個仔十次嘅

咁姐一個月都見到一次,算啦,當佢地去外國讀書啦,總之見到面要開心d,我比你好d,對仔女跟老豆我一星期有1或2日見到,重要我有個女,佢胸呀月經呀總之女人野,佢一定第一時間揾我,呢點佢老豆都無法,但你識8字,我好似係咩孤寡命,就算有阿媽兄弟老公仔女都等如無,有相士即頭叫我揾老公在外國,一年見幾次包甜蜜長久,所以我睇得好開了

珍珠宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

樓主加油
唔係身處其中的人會好難明你感受的,唔好理佢地,唔開心就上來呻吓,呢度仍然有一班支持你的jm的!不過,你都要開啟自己的心窗,認真思考吓大家的建議,因為大家都想你以後的日子變得開開心心,等兩個仔見到你時脫胎換骨,發現媽媽新的一面,試想想,係人都鍾意見到開開心心的人多於愁眉苦面的人嘛!尤其青人呀!唔好比佢地覺得你煩,終有一日佢地會知道你錫佢地的

今次團年見唔到,唯有等下次機會,佢地過多幾年,可以獨立,就唔駛等你前夫批准先見得了,所以襯呢d日子,你真係要努力改變自己,令佢地會自己想見你,而唔係你求佢地比你見,所以你要加油呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Hemi 發表於 19-1-28 12:42
我會不靠他人俾快樂自己,快樂靠自己,簡單去食自己鍾意嘅食物,一個人都可以開心 ...

同意呀

首頁
34567...12

尾頁

跳至