跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

ok架~不過佢地好full, 要早d打去排隊

禁止訪問

別墅

回覆 # 的文章

Where is cheerful playgroup? can u give me more info on that? My bb is 15 mths and I want to find some playgroup for him also. Thanks!

大宅

唔駛客氣~
原帖由 anpanman 於 09-4-27 00:13 發表
唔該哂~~

大宅

大河道99廣場11樓
或者網站啦:www.cheerfulkids.edu.hk

原帖由 JJ_Chow 於 09-4-27 01:04 發表
Where is cheerful playgroup? can u give me more info on that? My bb is 15 mths and I want to find some playgroup for him also. Thanks!

大宅

我朋友個仔係樂兒先讀playgroup, 再升n1, 佢都話好full

我個女宜家9個月, 都留左位排隊等開班, 我係親自上去報名, 而且做左個麻煩家長, 問完又問, 又問d難答問題, 但個職員都好有心機解答我~~
利媽媽:SUSANNA (亞SU)    利爸爸:CHRIS
利BB: NATALIE (邋遢妹、妮妮)

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 RnD正BB 於 09-4-28 17:19 發表
大河道99廣場11樓
或者網站啦:www.cheerfulkids.edu.hk

去拎 d 資料睇下先

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 2# susanna_sze 的文章

我個仔讀個八個月, 但就感覺d老師好大細超及好商業化. 我仔比較活潑, 也許成日走唔停, 佢就居然唔比我個仔升class, 最後我都沒有去繼續讀, 轉去第2度讀lor.
;-)

民房

我表姐個仔0既CASE同你0既仔仔一樣,不過佢最後都有升班試下,結果佢仔仔同D哥哥姐姐一齊上堂,反而靜D留心D,可以學到0野,好叻叻 。我個仔仔就一嵗啦!依家都周圍睇緊有咩PLAYGROUP好,都有响CHEERFUL排住隊^^

原帖由 常歡笑 於 09-6-1 08:39 發表
我個仔讀個八個月, 但就感覺d老師好大細超及好商業化. 我仔比較活潑, 也許成日走唔停, 佢就居然唔比我個仔升class, 最後我都沒有去繼續讀, 轉去第2度讀lor. ...

洋房

我囡囡讀了2個月playgroup, 逢星期六上堂, D導師都好nice, 最初上堂囡囡唔多出聲, 現上堂問她叫咩名, 她都識講比人知. 你不妨去試堂体驗吓.

禁止訪問

洋房

原帖由 louisachau 於 09-7-21 22:57 發表
mclyhome, how old is your daughter?

22months now

大宅

BB一歲大, 我地住屯門, 想搵近近地既playgroup, 荃灣區唔知有無好介紹呢?

禁止訪問

洋房

原帖由 louisachau 於 09-7-26 23:03 發表
今日試左堂, ok喎! 所以參加左!
老師幾nice, BB都玩得好開心!
唱下歌, 學下坐, 學下舉手, 禮貌, 整野食, 睇書書.

幾時返學呀? 睇吓有無機會見到你.

禁止訪問

洋房

oh, 即你bb返逢星期日 ? 那便無機會碰見了, 我呀女返星期六.

子爵府

好媽媽勳章

我個囡一歲就去 cheerful 返 stage 1 o既 playgroup,兩個幾月就升左上 stage 2,黎緊幫佢轉星期日返適應班 (即係自己上堂),如果佢表現 ok 就再轉返星期一至五o既上午班。

cheeful 真係幾好!staff 對小朋友o既關愛同耐性係絕對緊要!

首頁

尾頁

跳至