自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人睇咗呢??

子爵府

原帖由 bmimi 於 09-4-26 23:22 發表
有無人睇咗呢??

I did watch the previous one. No good

大宅

咁差呀!!聽日睇添!!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我朋友星期二睇!!

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

子爵府

岩岩睇完返屋企!
上次好睇好多~
我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

男爵府

ok呀!
d氣氛幾好

別墅

Saw it today, very good. Ah Sa ( Twins) is the guest.

大宅

我今晚都睇左呀!
間直係好正呀!
哈哈...基仔...好得人鍾意...
氣氛好好...
呵呵...

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我冇睇佢演唱會, 但睇報紙佢 d 衫好肉酸.mouth:

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

歌就好聽, 不過 d 衫真係好普通 (幾慳皮下)
個台就最衰, 三面, 側面d 位真係唔易睇到
連佢地個台重點的background 都睇唔清
(我在 $480 20行, 不過好彩係半價飛 )

瑪瑙宮

好媽媽勳章

chloepapa,

d 相好令令呀, 請問 concert 點 set ??

上次去睇 barney , 唔識 set .... 全部都白奶哂
甘呀

可唔可以教下我, 唔該哂

原帖由 chloepapa 於 09-4-28 02:24 發表

http://chloepapa.smugmug.com/photos/5224 ...

版主

我用dslr, 可以咁set :
1. 測光用點測光, 測歌手臉部
2. 用 av mode (光圈先決), set 最大光圈
留意快門要在 1/125秒以上
如果歌手係行緊, 1/200 秒以上更好

亦可用 M (全手動 mode), set 最大光圈, e.g. f4.0,
1/125秒快門

iso 最好去到800 或以上, 總之要keep 住快門在 1/125左右

3. 用日光白平衡
4. set 連續對焦
5. 用腳架 (我用三腳架, 不過唔駛開晒的, 窄窄地開少少就得)
6. 用連拍mode, 一次拍三四張最好

瑪瑙宮

好媽媽勳章

chloepapa,

明白哂, 想問 13 - 20 行..... 用 24-105 ,
定 55-250 好 d 呀 ??

唔該哂 !

原帖由 chloepapa 於 09-4-28 02:44 發表
我用dslr, 可以咁set :
1. 測光用點測光, 測歌手臉部
2. 用 av mode (光圈先決), set 最大光圈
留意快門要在 1/125秒以上
如果歌手係行緊, 1/200 秒以上更好

亦可用 M (全手動 mode), set 最大光圈, e.g. f4.0,
1/ ...

版主

一定係 55-250
我今日坐20行, 都要用支 300mm + 1.7x 增距鏡, 變成 510mm 才影到咁上下大細

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

i watched last friday
very good but last one in 2007 was better

男爵府

嘩!!!
d相好「令」呀!
原帖由 chloepapa 於 09-4-28 02:24 發表

http://chloepapa.smugmug.com/photos/5224 ...

首頁

尾頁

跳至