自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

做佢鄰居好慘呀

大宅

Xmas吸收勳章

noodleball 發表於 19-3-20 01:55
係囉,佢講到好似係呀婆咒到佢老豆去死咁,佢都話佢老豆冇咩上黎,咁其實都唔係一個好直接既原因搞到咁, ...

阿婆的咒語咒到過唔到七月十四,單身媽帶住個女搬其實是最好的,我覺得
一天一天健康快乐地长大!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

而家真係好多傻人,講真真係搬到去邊都有個係左近

我娘家係居屋,樓下個阿婆又係成日攞刀大力斬針板斬牆,同埋成日對住個窗出面狂叫,
我而家住私樓,樓下個家人個肥仔又係有問題,成日塞住係 lift 口唔肯行開,攪到人出入唔到,佢阿媽唔知係先天定後天都比佢攪到傻傻地,成日大叫,行街會撞人。

我朋友(男)仲慘,好似今次報導個阿婆咁大叫之餘仲成日話我朋友 and 其他男鄰居爬窗去強佢,個阿婆有報過警添,都攪左一輪好在有好幾次朋友都有好明顯不在場証據,但我朋友都嚇到咩咁,之後無奈賣左層樓搬,駛左好多錢,勁慘

男爵府

kaman0617 發表於 19-3-18 22:34

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 mercurycc 的帖子

話搬就搬咩?可能個女係附近返學,可能比過間屋唔近學校呢?
<br><br>

子爵府

chloe_leung 發表於 19-3-20 00:55
點解馮女士的爸爸會自尋短見的?

係囉,佢講到好似係呀婆咒到佢老豆去死咁,佢都話佢老豆冇咩上黎,咁其實都唔係一個好直接既原因搞到咁,不過我都認同佢兩母女係好慘既,但既然有得搬都唔搬,咁就有d講唔過去囉

公爵府

littlecar 發表於 19-3-19 09:12
始終俾人知一個女仔經常自己出入唔係咁好, 我有女一定擔心死!

大宅

Xmas吸收勳章

點解馮女士的爸爸會自尋短見的?
一天一天健康快乐地长大!

伯爵府

olkan 發表於 19-3-19 08:42
41網係名校區,好多人為呢個網突登搬入九龍城同九龍塘。

原來如此

伯爵府

moon1006 發表於 19-3-18 20:52
我見個單親媽媽間屋 ,有裝修的,如果再搬, 好難再裝一次,又要洗一筆錢,所以都好難搬
...

我覺得係

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

人人都有自己嘅難處,希望完滿解決到

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

plato223 發表於 19-3-19 09:05
唔通我睇漏咗,啲鄰居點講呀?

咪話阿婆好嘈,佢哋都驚架,但大人點都好D,最慘系住正對面果2母女。

男爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆 plato223 的帖子

我覺得事主自私和固執做訪問都擺埋個小朋友出黎,完全唔保護自己個小朋友

如果真係住得咁驚,點解仲可以唔搬走。(好有問題)

又或者呀婆搬走左,搬左個癲嘅男人住對面,唔知事主又點呢?

Kaya Kwok was born on 31/JAN/05
Alvin Kwok was born on 05/JUL/12

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

emmafish 發表於 19-3-19 07:55
遲D阿女大咗,阿媽返工,是應該發生的好事呀。有什麼問題?

始終俾人知一個女仔經常自己出入唔係咁好, 我有女一定擔心死!

男爵府

Candy_HL 發表於 19-3-19 09:05
上集咪訪問左其他鄰居

唔通我睇漏咗,啲鄰居點講呀?

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

plato223 發表於 19-3-19 08:57
好奇一問,點解無訪問佢隔離啲住客嘅 ,淨係得個單親呀媽講
...

可能人地唔想上鏡

男爵府

jollyma 發表於 19-3-19 08:49
謎底已經解開,好明顯係單親媽媽唔想搬,想個阿婆搬,但諗深一層,只係將個問題搬去第二個屋村
...

好奇一問,點解無訪問佢隔離啲住客嘅 ,淨係得個單親呀媽講

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

謎底已經解開,好明顯係單親媽媽唔想搬,想個阿婆搬,但諗深一層,只係將個問題搬去第二個屋村

首頁
12345...6

尾頁

跳至