美容扮靚

跳至

首頁
45678...35

尾頁

大宅

回覆 3# JHsbb 的文章

你輕了多少磅。我今個星期六第1次覆檢

大宅

回覆 2# kitty 的文章

我重來沒瀉過...仲有d 難排便。唔通真的同顏色有關....我食紅色

大宅

回覆 4# JHsbb 的文章

大家努力加油...為健康著想

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 kitty 於 09-5-20 17:25 發表
我諗我一日食番一餐了..
因為我真係潟得好辛苦..
我食藍色快熟果隻..
有時用湯,有時用水..

雪文,
good lucky ~

昨日all到要食止瀉藥.

我昨晚都係食麥皮當晚餐, 今次滾水開麥皮 + 小小蒸魚(冇油/鹽) 同菜. 晚上都感肚餓, 不過都忍到, 今次用熱水開麥皮冇事呀, 唔all啦.

kitty, 妳點食法架, 講來聽下啦

[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

男爵府

我又黎報到,今晚收到電話話我入圍
明天約左1630係中環見營養師 (好緊張)

男爵府

你係咪食錯d乜, 食麥皮邊會痾到好似你咁呀

原帖由 Jamesmama 於 09-5-21 09:11 發表

我昨晚都係食麥皮當晚餐, 今次滾水開麥皮 + 小小蒸魚(冇油/鹽) 同菜. 晚上都感肚餓, 不過都忍到, 今次用熱水開麥皮冇事呀, 唔all啦.

kitty, 妳點食法架, 講來聽下啦 ...

男爵府

恭喜你呀, 我聽日第2次見營養師喇

希望你可以跟足30日啦(其實28日架咋)

原帖由 let_itbeeee 於 09-5-21 23:26 發表
我又黎報到,今晚收到電話話我入圍
明天約左1630係中環見營養師 (好緊張)

男爵府

係啦, 我都係食紅色呀, 幾日先有一次便便

原帖由 肥肥地 於 09-5-20 17:56 發表
我重來沒瀉過...仲有d 難排便。唔通真的同顏色有關....我食紅色

男爵府

我26/4上去check體重, 脂肪, 8/5第1次見營養師, 係呢段期間自行食麥皮減肥, 瘦左3.08磅, 15/5第2次見營養師, 跟佢餐單, 1星期瘦左1.5磅, 佢話我脂肪減得好有成1.9%, 但只輕得1.5磅就唔成正比, 佢話我有水腫及要倏運動燃燒脂肪.....但我湊住2個小朋友, 無時間去游水做運動呀....

原帖由 肥肥地 於 09-5-20 17:55 發表
你輕了多少磅。我今個星期六第1次覆檢

男爵府

其實我都打算下星期開始會去游水,不過擔心食營養餐會唔會冇力架??
希望他既餐單唔會好難跟.......
原帖由 JHsbb 於 09-5-22 00:32 發表
我26/4上去check體重, 脂肪, 8/5第1次見營養師, 係呢段期間自行食麥皮減肥, 瘦左3.08磅, 15/5第2次見營養師, 跟佢餐單, 1星期瘦左1.5磅, 佢話我脂肪減得好有成1.9%, 但只輕得1.5磅就唔成正比, 佢話我有水腫及要倏運 ...

伯爵府

好媽媽勳章

我都係同你差不多..
我一日早晚食兩餐..(一餐4.5湯匙,煮埋一碗杰的)
早餐會飲埋一杯熱咖啡(三合一果D自己沖,用半包粉沖一杯)因我飲慣左,唔飲唔得..
有時用一個細蕃茄,小量雞肉煮,不加調味..
試過兩晚因為出街食飯就用果D湯沖囉..
夜晚果餐有時用水煮,照平時食送咁..
我都係瀉架...頭一二日我仲以為M到會瀉..
不過之後日日都係咁...
我而家停左一日,因為我瀉到好痛..
等我好番先再試下囉..
我而家食惠康牌藍色果隻..
我好番就一日一餐或隔日一餐..
其實我真係好想食麥皮減肥,起碼健康D..
可能我唔受得掛..
因我女同我妹都有食..(我煮)
佢地又OK喎..
又可能佢地一日只食一餐..
不過我又唔係每日瀉好多次..
係2,3次,瀉親都好急咁..,
由其是食完野..
我未食前每日一次正常的..
我而家冇哂心機..好down..
想快d好番..!
白費左我食左成1x日..
營養師又抽唔中我,我都想問下佢地點解我會咁..
究竟邊度出問題呢?
我又平時都小油..
原帖由 Jamesmama 於 09-5-21 09:11 發表

kitty, 妳點食法架, 講來聽下啦 ...
我家有一隻似狗的貓b ,一隻寄居狗b ~
日日貓狗大戰^^

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 kitty 於 09-5-22 08:01 發表
我都係同你差不多..
早餐會飲埋一杯熱咖啡(三合一果D自己沖,用半包粉沖一杯)因我飲慣左,唔飲唔得..
試過兩晚因為出街食飯就 ...

kitty,
不如試下用滾水開麥皮啦, 我上次第一次用湯開就屙餐飽, 之段用熱水開就冇事, 不如妳都試下啦.

仲有三合一coffee 好鬼肥架, 睇下可唔可以改下唔三合一, 自己可以落少d糖, 我都係coffee 精, 唔飲唔得.

唔好咁啦, 我地bk都好多sis 支持妳架, 大家努力.

[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

男爵府

KITTY,

我有時係屋企都用湯開架, 無事喎, 你不如用滾水開啦, 睇吓會唔會好D....食桂格啦

營養師話需然我飲個隻3合1得57卡路里, 但佢話其實好肥, 叫我唔好飲, 要飲都要全部分開沖, 即係咖啡粉+脫脂奶+代糖, 仲叫我飲半杯添咋, 初頭仲叫我唔好落糖添呀, 我話唔落糖傷胃呀

伯爵府

好媽媽勳章

我尋日開始停左食了..(今日即刻冇瀉的感覺)
等我果度好番先再用水煮試下..
我飲三合一是貪方便,我都只是用半包沖一杯..
我試過自己沖,好似冇咁好飲...
原帖由 Jamesmama 於 09-5-22 09:03 發表

kitty,
不如試下用滾水開麥皮啦, 我上次第一次用湯開就屙餐飽, 之段用熱水開就冇事, 不如妳都試下啦.

仲有三合一coffee 好鬼肥架, 睇下可唔可以改下唔三合一, 自己可以落少d糖, 我都係coffee 精, 唔飲唔得.

唔 ...
日日貓狗大戰^^

伯爵府

好媽媽勳章

你飲開邊隻得57卡路里呀?
我好番會試用水煮睇下會唔會好d..
不過我覺得食左之後胃口細左..
成日都好似好飽咁..
我輕左2,3磅..
我12號開始食,原來食左9日咋
原帖由 JHsbb 於 09-5-22 11:51 發表
KITTY,

我有時係屋企都用湯開架, 無事喎, 你不如用滾水開啦, 睇吓會唔會好D....食桂格啦

營養師話需然我飲個隻3合1得57卡路里, 但佢話其實好肥, 叫我唔好飲, 要飲都要全部分開沖, 即係咖啡粉+脫脂奶+代糖, 仲叫我 ...
日日貓狗大戰^^

男爵府

雀巢之嘛

原帖由 kitty 於 09-5-22 12:12 發表
你飲開邊隻得57卡路里呀?
我好番會試用水煮睇下會唔會好d..
不過我覺得食左之後胃口細左..
成日都好似好飽咁..
我輕左2,3磅..
我12號開始食,原來食左9日咋
...

公爵府

好媽媽勳章

原帖由 kitty 於 09-5-22 08:01 發表
我都係同你差不多..
試過兩晚因為出街食飯就 ...

kitty,

我今日都排幾次毒, 可能昨晚熱水開麥皮 但加2隻雞中翼, 今早食左大家樂炸豬扒早餐, 我諗食麥皮後再食油膩野會屙. 唔通真係排出毒素?

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

大家好,等我又報到先,我都食左一個星期多些,我都係食紅色,完全無問題噃,我依家一星期做3次運動,唔會覺得好肚餓,今日進入第9日,大家加油呀!!我響佐敦見營養師架

男爵府

我今日第2次去中環見營養師,拿左d貴格產品,明天開始跟營養師餐單進食。

大家都要加油......

男爵府

我都係係JORDON見營養師架, 我今日第2次上去, 今個星期瘦得好好, 2.5磅呀, 營養師話我2星期瘦左4磅非常理想, 叫我繼續努力, 佢仲想我下星期返去見佢時瘦到2.5磅呀, 我都想, 但唔知得唔得呢......''大家努力努力

首頁
45678...35

尾頁

跳至