夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

★長篇,望冇post 錯版★

下簡稱女同事=X, 同事老公=Y , X的仔=Z

JM會問X所作所為關我乜事,至慘響同公司的表弟已被X 100%電暈, 跟我說甘心為幫X做兵(表弟常為X 請無薪假,阿姨知道實斬C佢)

有次無意間望到X手機有3個miss call係單親協會,我見X有即覆電單親協會。

X自稱8年前婚後已即加Y名落佢跟佢媽間公屋裡共住,工作上對男全嬌嗲聲, 對女常爆粗,飯前全冇祈禱,遺憾X自稱係虔誠基督教徒?

X除過年有派利是外, 其餘時間只會提佢Z校內成績點堅秋及佢媽事外, 同事講X過去8 年女人間閒聊呻婆媳兩家相處事,X完全隻字不提Y, 62, 99, 男家交往事, 甚至所有假期遠遊都係得X + Z +她媽三人行?

)

大宅

回覆 大内密探e 的帖子

其實依家咩年代? 就算未婚產子又點?知道左事實之後 你表弟都繼續做兵架啦

大宅

回覆樓主:

補充: 4 月嗰陣見X爆晒粗,電話中鬧佢阿媽清明節咁"肯Q "多人要佢返大陸拜山(同事X老豆已去世超過三年,而X 媽媽係響香港出世,香港結婚,X 都係香港出世,而點解要佢爸爸要葬響大陸,我地眾人唔敢問多口問X)

而我地最想唔通個單親協會來電關唔關佢爸爸已經死左 幾年= X正身在單親家庭

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大内密探e 發表於 19-5-25 18:03

大宅

crystal媽咪 發表於 19-5-25 19:04
同事結咗婚又好、未結婚都好。佢有小朋友,你表弟個媽媽就應該唔會鍾意。 可能老公係死咗,有啲人唔想比人 ...

我記得剛認識X時~ 嗰排正係鄭視帝跟陳凱x 結婚嗰陣, 佢有講當年結婚時佢老公Y 非教徒,而教會都準許佢地兩位行基督教儀式婚禮,很浪漫~

就假定X 老公Y不幸過咗身,但Z係男方老人家人既孫仔, 估計Y 父母頂多都係60歲左右, 絕唔可能 斷晒所有親友往來掛,因我睇X 的FB ,佢仔除Z 跟婆婆合照就全冇跟其他長輩合照。

反而我地同事間想到X係咪信錯男人,被攪到有BB, 無奈至生咗Z出嚟炸。

男爵府

開心吸收勳章

其實人地既私事有必要這樣上心嗎?人地結婚生仔定單親媽媽又與你何干?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大内密探e 發表於 19-5-25 20:22
我記得剛認識X時~ 嗰排正係鄭視帝跟陳凱x 結婚嗰陣, 佢有講當年結婚時佢老公Y 非教徒,而教會都準許佢地 ...

大宅

KKKKit 發表於 19-5-25 20:46
其實人地既私事有必要這樣上心嗎?人地結婚生仔定單親媽媽又與你何干?

我阿姨曾經講,若對方老公係不幸病死而成為單媽或者會開綠燈讓佢跟表弟拍拖(雖然表弟2x 歲仔從未拍過拖兼X 大足佢12 年) !

我上心原因就係唔想眼見表弟為X 再做兵落去嘛!

大宅

crystal媽咪 發表於 19-5-25 20:51
唔好猜測人哋點解生小朋友出嚟。

如因為自己爸爸過咗身入單親協會,呢個可能性比較低

多謝Crystal媽呢番回應,我地同事Group知道點指引我表弟了

男爵府

開心吸收勳章

你表弟都成2X歲喇,佢重會聽亞媽話咩?
由佢自由戀愛下喇...成廿幾歲仔自己無判斷力嫁咩?定係佢好多身家俾個女人呃~

男人都係要做下錯事,蠢事先會大個仔

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

大内密探e 發表於 19-5-25 22:48
至慘同事X背後跟我地講只當佢係 on狗仔咋(同事X 仍唔知佢係我表弟) !

講佢得個高字, 又瘦仲要女人步姿 ...

你表弟又唔係你細佬

唔洗你咁好心管咁多野

你表弟中意就中意架啦,唔係因為年齡呢d膚淺條件。好心你做親戚唔好當自己係老母咁多事啦

又要8人地係咪未婚大肚生私生仔,又背後夾埋成班同事唱人,自己係人地表姊咋唔係人地呀媽,人地中意邊個咪中意邊個關你d3姑6婆叉事咩

大宅

mihk 發表於 19-5-25 18:37

其實依家咩年代? 就算未婚產子又點?知道左事實之後 你表弟都繼續做兵架啦

换轉我係樓主,為個假信教剋死老公女人甘做兵; 我會即時炳兼鬧爆佢表弟囉, 到底佢仲知唔知自己老媽姐乜

大宅

littlefunpig 發表於 19-5-26 00:30
你表弟又唔係你細佬

唔洗你咁好心管咁多野

事先聲明, 我唔識樓主,你地怪樓主十足當咗自己係表弟阿媽都算。

但你講到樓主夾埋其他同事背後唱衰同事X未婚生仔呢個問題:

a/ 樓主開post只係求各位姐妹幫忙分析全冇唱衰任何人意思,對嘛?

b/ 請問樓主有開同事X所屬公司名,或咩部門嗎?

c/請問樓主有爆過嗰位同事x中/英全名或姓氏嗎?

若以上 a, b, c , 問題的答案係Yes or 正确的話,我無言了(完)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

不可奉告 發表於 19-5-26 01:00
事先聲明, 我唔識樓主,你地怪樓主十足當咗自己係表弟阿媽都算。

但你講到樓主夾埋其他同事背後唱衰同事 ...

你係咪閱讀理解有點問題⋯⋯

幾個post 都講緊佢點同同事背後討論同事X

Cap圖間埋重點俾你睇到未?

大宅

大内密探e 發表於 19-5-25 18:03

同你有咩關係?

子爵府

回覆樓主:

阿樓主,我全家都係香港出世,我老豆都係葬在大陸,想土葬咪唯有入大陸囉,個D叫華僑墳場呀。

大宅

咁大地玩你表弟都費事啦你表弟有得做兵己好開心
你地D三姑六婆唔好理人啦
聽你口氣你表弟都唔會好條件得去邊
人地x先唔冼你地開緑燈

大宅

littlefunpig 發表於 19-5-26 01:11

你係咪閱讀理解有點問題⋯⋯

你的cap圖係想講 樓主中咗a/ or b/ or c/ 項呢?

翡翠宮

不可奉告 發表於 19-5-26 08:26
你的cap圖係想講 樓主中咗a/ or b/ or c/ 項呢?

我原本既意思係現實響公司聯同其他同事唱佢,唔好歪曲我意思好嗎?
定係你覺得上網唱人先係問題,背後同事唱你老死老公仲要埋響大陸,又話人地個仔係私生仔都無問題?

首頁

尾頁

跳至