懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

雖然係最緊要健康,但剛知道那種事與願遺的感覺唔知大家有冇呢

別墅

無... 順其自然, 只覺得有已經好好! 感覺係上天既恩賜!

生埋出黎就更加好開心, 好愛佢! 佢健全健康,咩都已唔重要!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 kittychan127 於 2009-5-5 00:33 發表
無... 順其自然, 只覺得有已經好好! 感覺係上天既恩賜!

生埋出黎就更加好開心, 好愛佢! 佢健全健康,咩都已唔重要!

男爵府

hashtag影視迷勳章

我一直都好想生仔架~
知道自己佗女之後就無咩所謂~
(不過個心都會覺得有d唔係咁中意)
但係依家生左佢出黎,又有左感情,就好中意女!

大宅

好媽媽勳章

原帖由 kittychan127 於 09-5-5 00:33 發表

生埋出黎就更加好開心, 好愛佢! 佢健全健康,咩都已唔重
要!

絕對同意

伯爵府

第一胎時諗住生個, 當時都同大部份媽咪諗法一樣, 一仔一女最好, 咁我自己係鍾意兄妹多過姐弟, 結果第一胎係女. 到今胎諗法改變咗, 覺得同性會好啲, 所以一直都好希望生多個女, 結果又係事與願遺, 竟然係仔. 我自己都唔開心咗兩個月, 都唔可以話唔開心既, 始終係自己的 bb, 只係冇咩咁開心囉, 尤其是當個個一聽見係仔, 同你講恭喜你儲夠個好字, 嗰刻其實真係好唔開心, 有時都想鬧鬼佢問佢我要個好字做乜鬼. 不過照完結構後, 就自自然然唔同晒, 可能已經開始洗衫仔的關係啦, 開始期待佢的出世, 亦會多咗同佢講嘢. 同時自己亦一路諗一仔一女的好處, 而家心情都 ok 呀. 我只可以話, 當你太想要一樣嘢, 就偏偏得唔到, 當心插柳時, 你反而會得到. 既然都已變成事實, 就必須諗方法令自己開心, 否則你點渡過 40 星期, 仲有佢出世後的日子呢.

大宅

陪月勳章

我宜家第一胎想生個女,不過去照結構睇到係仔。果十多分鐘都有點吾開心嫁,之後都無所謂啦!都係我同老公的小朋友只想佢健康開心成長就好好喇!62,99,同我媽都想我生個仔變左我有好大壓力。不過我地兩公婆都同兩邊D老人家講照結構阿b不合作什麼都摭緊睇吾到係仔定女,我地仲講緊我兩公婆都係 鐘意女。

大宅

我第一胎時C6一直想要仔, 當照到係女嗰陣佢幾失望, 仲講左句 "好過冇啦!" 嬲到我......

但係個女出左世後, 我C6好鐘意好錫佢, 出親街就讚個女靚過其他 bb, 又成日 "yuen" 住個女要 kiss kiss

而家第2胎係仔, 我C6已經冇話特別興奮, 只係希望仔仔健康易凑!!

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

我本來都覺得梗係一仔一女好啦.不過自從照左知bb可能出世會有問題,就覺得生仔生女都無所謂lu...最緊要佢健康長大.

複式洋房

我只想肚裏面個B健健康康,其他順其自然la
我第一胎佗女,哈哈!

大宅

我都係覺得健康最緊要:我生第一個係女,依家佗住第二個,本來初時我都想一仔一女好似完美d,到18 wks 照時話都係女,果刻個心突然有一點點感恩,因覺得同性其實對個女係好事,湊個"好"字只係大人的諗法。

之後,總聽到好多長輩問我追唔追多個?可能照錯呢?你無所謂但可能你老公/99等等想要仔呢.....初時聽真係覺得好煩@@心諗關你地咩事啫@@但依家已習慣了!!仲會笑住問返人地點解仲緊張過我haha 其實最緊要自己及老公都開心,小孩身體健康就得了!
http://hk.myblog.yahoo.com/sze_0203/

大宅

我希望你既bb出生之後健健康康! 努力!

我自己第一胎生仔, 老爺奶奶勁開心, 但我先生想生女, 唔開心o左一段時間, 不過阿仔出o左生之後佢都覺得阿仔好得意, 好鍾意佢, 點知而家有o左第二胎, 照o左又係仔... haha... 我都知我先生好失望, 但我都深信健康就ok, 唔駛理佢仔定女, 當然一仔一女, 先生同奶奶兩邊都會開心o的啦...

原帖由 nono76 於 09-5-5 12:28 發表
我本來都覺得梗係一仔一女好啦.不過自從照左知bb可能出世會有問題,就覺得生仔生女都無所謂lu...最緊要佢健康長大.

民房

是否因為生仔會無咁乖,所以好多人生左仔就唔想生多個,但生女就會追.

伯爵府

原帖由 LLwhite 於 09-5-7 09:54 發表
是否因為生仔會無咁乖,所以好多人生左仔就唔想生多個,但生女就會追.

我生多個係想個囡有人陪佢成長, 將來有咩事都有個人同佢商量, 我係想追多個女的, 點知天意比咗個仔我.

大宅

你錯啦!我第一胎係女,佢勁百厭,湊到人人叫救命!而家第二胎未知係仔定女,但大家都希望佢唔好好似大家姐咁難攪!

原帖由 LLwhite 於 09-5-7 09:54 發表

禁止訪問

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 Charliewong 於 09-5-5 14:20 發表
我希望你既bb出生之後健健康康! 努力!

我自己第一胎生仔, 老爺奶奶勁開心, 但我先生想生女, 唔開心o左一段時間, 不過阿仔出o左生之後佢都覺得阿仔好得意, 好鍾意佢, 點知而家有o左第二胎, 照o左又係仔... ...

多謝你ar!我都祝大家bb健康快樂.
雖然唔係女.不過我阿仔知係細佬,比起我地仲開心,日日都摸下我個肚同佢傾計,我覺得見阿仔甘樣,真係好安慰架.
所以我都順奇自然了.

禁止發言

複式洋房

你講出左我既心聲呀!
原帖由 sze0203 於 09-5-5 14:17 發表
我都係覺得健康最緊要:我生第一個係女,依家佗住第二個,本來初時我都想一仔一女好似完美d,到18 wks 照時話都係女,果刻個心突然有一點點感恩,因覺得同性其實對個女係好事,湊個"好"字只係大人的諗法。

之後,總聽到好多長輩問我 ...

民房

我生第 1個時 , 真係真係想佢係 "仔 " , 最後 cfm 是女 , 當時真的很不開心 , 哭了很多次 . 到而家見到亞囡 ,都幾聰明 , 而且讀書都 ok , 返學老師都話好聽話 . 我由佢出世到而家都好開心我有呢個女 .

原帖由 LLwhite 於 09-5-5 00:30 發表
雖然係最緊要健康,但剛知道那種事與願遺的感覺唔知大家有冇呢

首頁

尾頁

跳至