時政擂台

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

其實我地都有d可悲,可能就是我地既沉默讓佢地以為默許了,讓佢地坐大了,讓佢地放肆了。

hungng    發表於 19-7-27 14:13
感恩每天, 每人, 活在當下!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

OHIMESAMA 發表於 19-7-27 09:50
你好彩遇到嘅係理性黑衣,否則就變成個位可憐嘅老人家。
但係你既勇氣我真心佩服,我只可以係討論區不吐不 ...

派傳單好早佢地好少人,
到埋第一次行未有黑衣,
到之後果次全部黑衣阻到我行唔到,
佢地自己都見我不停搵位先行到,
都無推撞過佢地,
有一兩個有讓少少位俾我,
我有講唔該㗎,
無針對佢地立場!

男爵府

畀面勳章

sixfourtoo 發表於 19-7-27 09:42
紋身大佬衝入西鐵不論老幼婦孺打人!!

打人一定唔啱,我只不過睇來睇去啲片,除左個懷孕三個月大肚婆,點樣見到其他老弱婦孺呢?你係咪有片?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

大力大力 發表於 19-7-27 09:06
保護家園的白包暴徒,衝入西鐵打入元朗挑釁的黑色畜牲~

依家流傳嘅片段全部都係長面林已完放出嚟,真相有幾多?
因為要遍地開花,黑衫人係網上呼籲入元朗攪事,所以早一日去視察環境,白衫人就保護家園。果日佢哋係某一個地點換咗顏色衫先坐車入去
依家有義屎嘅父母叫佢哋索性唔好着黑衫,着其他顏色衫扮普通巿民繼續攪事

公爵府

sunoil 發表於 19-7-27 08:38
其實基本上我係fb已絕跡好久,連占中時都冇like任何野,但見到近排暴徒既罪行,我忍唔住要洗版。大家見到咁 ...

係網絡上同示威上,黃人係的確占上風的,你攪個專頁,依家呢個時勢,有邊個敢like你,1 like成班人圍同轟炸。。

男爵府

karshing 發表於 19-7-27 09:35
千萬唔好,見連登仔cap人圖,話人言論撐警,要起人底!

係 WhatsApp 群組都係

子爵府

TAKTAKB 發表於 19-7-27 09:27
我開頭見黑衣人暴行都好嬲,希望在網上撑下警察,不時留言,直至有日朋友wts我,叫我吾好再咁勇一陣比人起底批 ...

你同你老公真係好型不過都要顧及自身安全。
其實FB真係危險,有齊個人資料、親戚朋友圈,好容易比有心人起底連累家人

子爵府

好媽媽勳章

批門真係好恐怖,啲曱甴仲大過啲法官,用私刑、暴打,示眾、刑壞、刑恐、非禮、搶劫,壞事做盡,可笑仲有人支持呢啲罪犯,覺得佢哋肯企出嚟爭取民主自由,真係可悲,原來呢種民主自由係佢哋夢寐以求。我只覺香港法治已死,呢一代年輕人將來一定會承受返呢個自由惡果

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Mamamia 發表於 19-7-27 09:57
打人一定唔啱,我只不過睇來睇去啲片,除左個懷孕三個月大肚婆,點樣見到其他老弱婦孺呢?你係咪有片?
...

無錯,成日話無差別打人,條片一入地鐵已經斷片,黃人都唔敢播,其實應該係互摳吧!普通市民我估係最片尾果位大嬸跟大叔吧!但都無片證實呢兩位普通市民被打。
而疑似大肚婆都只係事後whatsapp報館話自己大肚,暈底前都係自己冲入人群,我睇唔到人地刻意打佢,相反有人噴水,有白衣人除衫覆蓋佢身體,我又見一白衣人護送一名黑人回閘,但噴水黑衣人繼續向呢位白衣人噴水。

hungng    發表於 19-7-27 14:14

伯爵府

raven 發表於 19-7-27 09:43
如果身邊有黃人既,set私隱都唔得架,佢地做人無低缐,隨時出賣朋友!
所以要unfriend

男爵府

畀面勳章

raven 發表於 19-7-27 10:10
無錯,成日話無差別打人,條片一入地鐵已經斷片,黃人都唔敢播,其實應該係互摳吧!普通市民我估係最片尾 ...

大嬸大叔唔一定係普通市民......睇吓琴日伯伯機場果斷片,有個大叔係咁撞佢

hungng    發表於 19-7-27 14:14

超級版主

超級版主

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

大宅

回覆樓主:

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=3&tid=28393248&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy

暴徒樣

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Mamamia 發表於 19-7-27 10:13
大嬸大叔唔一定係普通市民......睇吓琴日伯伯機場果斷片,有個大叔係咁撞佢
...

明白,但一堆人衝入車箱嚇親人,真係唔奇,但無差別打普通市民,我唔認同!

大宅

畀面勳章

hellolo 發表於 19-7-27 10:11
所以要unfriend

好在我入果d whatsapp都冇得討論呢d話題,免得爭吵。我家人也同一立場。
感恩每天, 每人, 活在當下!

男爵府

raven 發表於 19-7-27 10:10
無錯,成日話無差別打人,條片一入地鐵已經斷片,黃人都唔敢播,其實應該係互摳吧!普通市民我估係最片尾 ...

其實她是yin元,有無3個月?開先義屎係網上吹水,之後佢 WhatsApp 自己講

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

hellolo 發表於 19-7-27 10:11
所以要unfriend

深黃我unfriend晒,
佢地太恐怖!

男爵府

因為fb容易被人起晒成個家族。應該咩都唔好做。等睇大結局。

水晶宮

Mamamia 發表於 19-7-27 09:57
...

趙小姐個男友俾人打,都唔係白衣紋身漢做既。係個白衫帶口罩揹背包同另一個灰色衫人做架

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22652042

大宅

sukicloud 發表於 19-7-27 08:48
我開左個假account做,不過其實力量真的好少,牠們太得閒了

我都係,但朋友間就看不到

首頁
12345...6

尾頁

跳至