自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

畀著我係你真係嚇餐死!

葵涌廣場 ~ 又名迷宮廣場, 人又多鋪又多, 四通八達, 失散咗真係好難搵, 平時見葵涌廣場啲保安好似懶懶閒, 今次真係值得一讚!!!

另外真係要同仔仔講多啲, 唔理明唔明喇, 講多無蝕底, 唔見咗媽咪要企定定等, 除咗警察叔叔, 警察姐姐, 保安員, 唔好跟其他人走呀! 一定要企定定, 當然最好梗係大人要拖實小朋友, 唔怕一萬, 只怕萬一嘛; 又好似搭地鐵, 是但一個入唔到車箱點算呢, 我仔細個時我同佢講好, 例如我入到佢入唔到, 就叫佢企喺原位, 我返轉頭搵佢, if 佢入咗車箱而我入唔到, 就叫佢下一站出企喺月台, 我會搭下一架搵佢, 當然唔想事情發生, 但每件事都諗咗最壞果方面先, 如果唔係你搵佢時, 佢又搵你, 驚發生意外嘛!

大宅

醒目開學勳章

我好明白你當時的心情,因為我都試過差d唔見左個女。但你比我好彩有咁多人幫你手去搵。

十幾年前阿女4歲果時,有次帶佢去吉x島,我係度睇電器,佢係隔離睇玩具,都無1分鐘我令返轉頭就唔見左個女,當時真的十分徬徨,我同d職員講,佢叫我去服務台報失,到服務台report後,我想問佢借個電話打返屋企搵人幫手去搵(因為當時手機都未普及,我無手機),點知個職員話電話蓋不外借....

所以大家帶小朋友出街,真係一刻鍾唔好鬆懈。

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好彩搵得返. 唔駛驚. 之前阿仔都試過一次, 個心直頭好似跌左出黎咁. 有d好似俾雷轟左一下既感覺. 事後發覺佢係特登"lay"埋同我玩. 其後俾我炳到佢七彩, 已經唔理係唔係公眾地方, 由地面炳到落地鐵月台.
Latte, 又名臭TE或臭喵

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

好彩揾得返...

唔理佢明唔明...都要成日同仔仔講唔見咗要點做...仲要去街時得閒就提吓佢...仲要話埋比佢知有壞人會捉小朋友..等佢聽得多...大多小小就會知架啦...

我仔仔5歲半...而家去街有陌生人牛咁眼望住佢...佢都會自動自覺捉實我

大宅

醒目開學勳章

tupytupy,

好彩搵得返酌B咋,睇到都為你感恩呀!!!

下次都係人釘人好D,如果唔係又會驚親死呀!!!佢地真係唔知驚咖!!!

子爵府

好媽媽勳章

我都試過唔見個仔, 真係嚇到個心都離埋.

民房

事發時遇到了那麼多人幫你,醫生、姑娘、保安員等等,都誠心的提供協助.

我建議樓主,寫心意咭或致謝函給那醫生及保安公司.以表揚有關人仕.做得好應該嘉許.

現在香港人普遍投訴就做足文件,但就很少像樓主般,大段文字公開表揚有心人.

但到位D,致函給那醫生及保安公司,相信有關人仕更為高興.

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

真係好彩,諗住嚇下個仔,點知玩番自己

伯爵府

我只係睇你既內容, 已經個心 "噗噗跳", 可想而知你當然騰雞成點.

下次真係要人釘人呀.

大宅

好媽媽勳章

係葵涌廣場唔見真係心慌架,個度真係好多人同埋好亂,四通八達,總之冇事就好了

男爵府

2024年龍年勳章 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

:-( :-(
客死人咩
好彩搵返
下次小心
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

侯爵府

好媽媽勳章

好彩揾得番仔仔,下次小心啲喇!
比着係我,我實喊住揾仔,驚c我都似,所以我成日教亞仔,記得爸/媽电話,住址。

侯爵府

真果一刻真係好驚架

係呀,真係好多謝幫過我地兩母子o既每一位

原帖由 kuromi-chou 於 09-5-9 09:25 發表
樓主, 你唔好唔開心, 都見返囝囝啦! 講真, 我都試過唔見小朋友, 果一刻好驚.....真係怕以後見唔返. 好彩, 終於見返佢.

高度讚揚 新都會廣場同葵涌廣場o既保安員, 唐繼昇醫生, 姑娘. :exci ...

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

原帖由 一仔媽咪520 於 09-5-9 11:55 發表
好彩揾得番仔仔,下次小心啲喇!
比着係我,我實喊住揾仔,驚c我都似,所以我成日教亞仔,記得爸/媽电話,住址。

我試過係沙田新城市見到個細路(二年級)係咁喊,
原來又係唔見左阿媽,當時已經有個女士安慰他,
我提議帶佢去服務台call 媽咪,
佢唔肯跟,我叫老公服務台搵人幫忙,
我問佢係邊間學校讀,讀幾年級,
佢無喊得咁緊要,我就問佢媽咪電話,
好彩個細佬都識媽咪電話,
我打畀佢阿媽,佢好似一些都唔緊咁喎,
後來兩公婆CC然咁行到來,
輕輕一句唔該,唔知係咪慣了。

侯爵府

我都有同佢講架,不過我估佢未完全明白,況且尋日o既環境,佢仲係覺得玩緊,唔知死 不過我都會keep住咁講,今次真係怕怕喇

原帖由 AnnieClarabel 於 09-5-9 09:31 發表
畀著我係你真係嚇餐死!

葵涌廣場 ~ 又名迷宮廣場, 人又多鋪又多, 四通八達, 失散咗真係好難搵, 平時見葵涌廣場啲保安好似懶懶閒, 今次真係值得一讚!!!

另外真係要同仔仔講多啲, 唔理明唔明喇, 講多無蝕底, 唔見咗 ...

侯爵府

原來呢度咁多人都試過唔見左個仔

點解多數都係d仔走失呢,係咪真係佢地特別"活潑"呢

原帖由 Dinosaur 於 09-5-9 10:01 發表
我都試過唔見個仔, 真係嚇到個心都離埋.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

係呀, 香港好人越黎越少, 真係要表揚下

我都試過走仔, 個衰仔一支箭走左去, 仲要周圍係馬路 ! 我真係驚到.........唔識形容, 差d攪到報警呀

小朋友真係唔識驚, 我鬼佬老闆尋日話, 個女沖緊涼, 佢出去拎d衫, 返黎見到個女捱o係窗台話"what a beautiful view", 但果度無窗花 !!! 佢個女好enjoy呀, 嚇親佢阿爸姐! 嚇到佢第2日即刻搵人整窗花

經一事, 長一智, 下次要醒d
原帖由 singlemom 於 09-5-9 10:02 AM 發表
事發時遇到了那麼多人幫你,醫生、姑娘、保安員等等,都誠心的提供協助.

我建議樓主,寫心意咭或致謝函給那醫生及保安公司.以表揚有關人仕.做得好應該嘉許.

現在香港人普遍投訴就做足文件,但就很少像樓主般,大段文字 ...

侯爵府

好媽媽勳章

原帖由 ZZdaphne 於 09-5-9 12:16 發表

我試過係沙田新城市見到個細路(二年級)係咁喊,
原來又係唔見左阿媽,當時已經有個女士安慰他,
我提議帶佢去服務台call 媽咪,
佢唔肯跟,我叫老公服務台搵人幫忙,
我問佢係邊間學校讀,讀幾年級,
佢無喊得咁緊要,我就問佢媽咪電話 ...
咩父母嚟.....比着我.....唔見咗个仔.....喊c又驚c喇.....

大宅

我個仔而家 3 歲幾, 我已經同佢講咗, 如果唔見咗媽咪, 唔駛驚, 搵大人或警察叔叔, 好彩我個仔已經識背哂, 我同我老公個電話, 你真係好彩呀, 比我都好驚, 下次唔好喇, 原來唔見咗個仔, 就算比人送去差館, 大人都有罪架

侯爵府

趴地,

唉!! 真係嚇到我命都無呀
係囉,想"大"佢點知比佢"大"返轉頭

原帖由 趴地熊 於 09-5-9 09:56 發表
tupytupy,

好彩搵得返酌B咋,睇到都為你感恩呀!!!

下次都係人釘人好D,如果唔係又會驚親死呀!!!佢地真係唔知驚咖!!!

首頁
12345...7

尾頁

跳至