自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

新都會廣場同葵涌廣場o既保安員, 唐繼昇醫生, 姑娘

好好人呀

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

搵返就好啦,下次小心d

侯爵府

singlemom,多謝你o既suggestion呀

係呀,真係值得嘉許

當你自己受過別人欣慰,你就好深深感受到,雖然for佢地來講可能唔係咩大件事,但對我來講就真係好感動,好感激.....我自己都覺得一句多謝/唔該都未表達得到我o既心意,所以我都真係打算send返張thank you card比佢地,以示我o既心意同謝意

原帖由 singlemom 於 09-5-9 10:02 發表
事發時遇到了那麼多人幫你,醫生、姑娘、保安員等等,都誠心的提供協助.

我建議樓主,寫心意咭或致謝函給那醫生及保安公司.以表揚有關人仕.做得好應該嘉許.

現在香港人普遍投訴就做足文件,但就很少像樓主般,大段文字 ...

侯爵府

o下?仲cc然?咩父母黎架?

我尋日一見到我個仔咋,我即刻申手過去o係個服務員度抱實個仔呀,仲忍唔住喊晒喇......

原帖由 ZZdaphne 於 09-5-9 12:16 發表

我試過係沙田新城市見到個細路(二年級)係咁喊,
原來又係唔見左阿媽,當時已經有個女士安慰他,
我提議帶佢去服務台call 媽咪,
佢唔肯跟,我叫老公服務台搵人幫忙,
我問佢係邊間學校讀,讀幾年級,
佢無喊得咁緊要,我就問佢媽咪電話 ...

侯爵府

真係呀,香港愈來愈少好心人,佢地主動又迅速,真係值得讚呀

唉!! d小朋友真係嚇死人呢

原帖由 Charlotte_mom 於 09-5-9 12:21 發表
係呀, 香港好人越黎越少, 真係要表揚下

我都試過走仔, 個衰仔一支箭走左去, 仲要周圍係馬路 ! 我真係驚到.........唔識形容, 差d攪到報警呀

小朋友真係唔識驚, 我鬼佬老闆尋日話, 個女沖緊涼, 佢出 ...

侯爵府

我個就未夠3歲囉,我都有同佢講,但佢明d唔明d.....

唉!! 不過都真係要繼續講,講到佢明白都仲要繼續提佢呀

原帖由 建男媽咪 於 09-5-9 12:26 發表
我個仔而家 3 歲幾, 我已經同佢講咗, 如果唔見咗媽咪, 唔駛驚, 搵大人或警察叔叔, 好彩我個仔已經識背哂, 我同我老公個電話, 你真係好彩呀, 比我都好驚, 下次唔好喇, 原來唔見咗個仔, 就算比人送去差館, 大人都有罪 ...

侯爵府

真係要再三多謝,感激佢地咁多位呀

原帖由 vet 於 09-5-9 12:29 發表
新都會廣場同葵涌廣場o既保安員, 唐繼昇醫生, 姑娘

好好人呀

大宅

真係要小心 d ~
我成日都幻想去街如果唔見o左個女會點,所以我去街一定拖到實,唔想到真係發生o左至後悔就太遲啦~
樓主: 今次真係一個好好o既體驗,證明神與你同在......Amen

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

原帖由 tupytupy 於 09-5-9 12:41 發表
o下?仲cc然?咩父母黎架?

我尋日一見到我個仔咋,我即刻申手過去o係個服務員度抱實個仔呀,仲忍唔住喊晒喇......

30歲左右,普通打扮, 應該係HK人,
我兩公婆都有點愕然。
我打左兩次畀佢,
佢唔知係邊都唔打畀我,
我見咁耐再打多次,
你可知佢幾CC然!!
佢兩公婆係漫步而來咖。

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

睇到都夠晒驚
好彩搵得返咋

男爵府

酌媽,真係你呀...
我都成日好驚louis架,
佢又係甩手黨黎架!!
所以我好似洗腦咁成日同佢講,街有好多唔識既壞人,會捉佢走~所以佢行行下想自己行既話,都會望下我!!
我都好怕有一日會唔見左個仔~實會急到喊囉...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我咁睇都嚇死啦,好彩搵返JA
睇到我都差D

子爵府

好彩搵得到,個仔無樹
http://hk.myblog.yahoo.com/chansukwai/

http://hk.myblog.yahoo.com/jw!gQBYC8iRGBa3394TZMu8zBqW

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

睇到我心慌慌~~

侯爵府

oh.....

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

"過到新都會廣場我就問個最近o既保安員,佢就叫我落樓下同customer services講,我話:"我無時間再走上走落,請問你可唔可以幫我通知佢地?""

我都遇過啲咁食古不化嘅secu!
嗰次我响吉吉, 爸爸去咗收銀排隊俾$, 個仔又要扭去跟爸爸就一支箭標走~ 我仲要推住細佬架B車追唔到上去 (人太多), 但吉吉有好幾個收銀位, 個仔行到最前, 但佢唔知原來老豆响轉彎嗰個~
結果個仔走失咗...
我見到個女保安, 叫佢call咪, 佢又係同我講"請你落返地下客戶服務"
激到我老公死死吓... 佢死死哋氣自己一直行, 最終行到最前嗰個收銀位, 個收銀員聽到第二個secu個talkie話有個小朋友走失咗, 見到貌似我個仔嘅小朋友, 即刻截停佢...
好彩有呢位好心收銀員咋, 如果唔係, 我都有可能遇到樓主唔見仔事件~

男爵府

去街一定拖到實!!! SURE!!
MY SON IS 2 YEARS OLD, IF TO PLACES WITH MANY PEOPLE, I STILL USE BB TROLLEY, CANNOT WALK!!!
希望勉勵一些有任何困難的人,要勇敢一些,有能力幫人就去幫,不開心時不要怪這怪那,上班時不要推卸責任! From myself, 兔唇mama

鏗鏗MUM: 人窮,慾望琳瑯,不爽不吃;志不窮,路途瞭闊,不吐不快 : )

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

我有時重大安止意叫我果女自己睇扭蛋, 我就係格離睇衫 , 以後都吾敢

侯爵府

咪係囉,比我就仆到碌到佢搵返小朋友啦,佢地仲要人打多幾次去催佢,仲可以cc然,真係唔知咩人黎架,令人費解

原帖由 ZZdaphne 於 09-5-9 12:58 發表

30歲左右,普通打扮, 應該係HK人,
我兩公婆都有點愕然。
我打左兩次畀佢,
佢唔知係邊都唔打畀我,
我見咁耐再打多次,
你可知佢幾CC然!!
佢兩公婆係漫步而來咖。

...

首頁
12345...7

尾頁

跳至