自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

思澄爸爸 發表於 19-8-9 18:42
我個好似冇指紋安排

唉,唔同銀行,好似login都有唔同樣式,煩

全部bank app都有指紋login喎 無真係搞唔掂
放下自在

翡翠宮

我個好似冇指紋安排

係架,某啲銀行配某啲手機先有指紋登入,通常熱門品牌秤先。

男爵府

4間

男爵府

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

cattz288 發表於 19-8-9 18:44
全部bank app都有指紋login喎 無真係搞唔掂

剛整獅子銀行,但第一次login要個塊舊式編碼,我唔知塞左去邊!!!

男爵府

我個好似冇指紋安排

人生有太多唔同既logon , pw喇。公司用都至少6個,私人嘢仲大獲.........

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

chun703 發表於 19-8-9 21:43
剛整獅子銀行,但第一次login要個塊舊式編碼,我唔知塞左去邊!!!
...

快d搵返佢
放下自在

象牙宮

lyh80115 發表於 19-8-9 17:39
我有中銀人民幣户口,找中銀雙幣好簡單;無人仔户口的話,用存款機都方便;建行雙幣我用人民幣電子支票, ...

睇黎要開張人仔支票掉去icbc dropbox先交到咭數喎!
放下自在

珍珠宮

3間銀行,因為信用卡和服務

來緊會多一間。

翡翠宮

cattz288 發表於 19-8-9 21:55
睇黎要開張人仔支票掉去icbc dropbox先交到咭數喎!

講得啱,ICBC客服都係咁答我。不過我無乜可能營業時間掉到入去,都係用返存款機入人仔算。

象牙宮

lyh80115 發表於 19-8-9 22:39
講得啱,ICBC客服都係咁答我。不過我無乜可能營業時間掉到入去,都係用返存款機入人仔算。
...

謝謝你! 不過e chq入唔到交咭數有d可惜
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 19-8-9 21:49
快d搵返佢

堅搵唔到........應該要搵銀行拎返喇

子爵府

小紅梅 發表於 19-8-9 10:24
因為理財經理話咁大額冇理由用轉數快

我果個早幾日剛叫我做 佢話三百萬都轉到

支票等一日,跨銀行轉接近即時出現啲錢。
可賺多一日利息。
300萬2% 有$164(emoji)

珍珠宮

vickling 發表於 19-8-12 10:20
我果個早幾日剛叫我做 佢話三百萬都轉到

支票等一日,跨銀行轉接近即時出現啲錢。

但我又唔敢300萬用轉數快,其實好安全係自己問題

首頁

尾頁

跳至