時政擂台

跳至

首頁
34567...11

尾頁

伯爵府

elaine2808 發表於 19-8-25 10:56
年輕人羊群心理
欺凌事件發生也不出奇

未發生呢件事之前,大家都覺得任何校園欺凌事件是不可接受,不知為何現在可以接受?那些人的道德去咗邊?

男爵府

d人成日話黑警/黑社會,究竟佢知唔知道黑社會係乜?

三合會及黑社會行為包括收取保護費、販賣毒品、洗黑錢、非法賭博、經營性產業等所謂黃賭毒的偏門行業。個別成員亦會進行偷竊、詐騙、綁票及恐嚇勒索等犯罪行為。
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. - Confucius

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

如教師真係甘講真係為香港學生悲哀,有呢種誤人子弟既教畜

子爵府

choc_choc 發表於 19-8-25 09:52
父母教小朋友遠離黑社會仔女,有咩問題?

若咁無問題,祝福你 他朝君體也相同

珍珠宮

牛年勳章

tester5 發表於 19-8-25 10:47
嘩,我冇教過小朋友警察係「黑警」。我從來唔會咁講,我真係未議過一句「黑警」,唔好你以為就當事實。

...

你話「個別警黑勾結,殺人」?唔好亂噏喎!邊個殺人呀?

伯爵府

maomaofafa 發表於 19-8-25 10:00
我自己幾憎啲恐怖分子都冇諗過要佢哋死全家或者欺凌佢哋仔女, 反而啲恐怖分子開口埋口就要警察死全家又杯葛 ...

係喎,禍必及妻兒真係得呢班恐怖分子敢講出口,重要有班人渣認同。
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

sunnymama2 發表於 19-8-25 10:52
睇過前幾日警方記招,一向我都支持警察執法。之前我睇左某些相片或低解象度的片後,都覺得某些位警察多左 ...

你知唔知之前警方拘捕一位的士司機,扭斷左佢條頸。最後都知司機係無辜。
法庭剛判了過失殺人,但一哥都話,不會就事件道歉。

子爵府

shmom 發表於 19-8-25 09:55
呢個post話佢係教師

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22725374

推,睇下有冇小朋友家長向學校投訴

大宅

choc_choc 發表於 19-8-25 10:27
警察覺得自己咁講係啱,點解又接受唔到呢句? 輸打贏要。

即係警察咁講你接受到?

男爵府

Hanayori 發表於 19-8-25 10:19
呀女有睇連燈,同佢討論呢件事,佢話係吹水,好少人參與呢個topic,唔使理。

我深信冇人在三個月之前,會估計到連登會有咁大影響力.受他鼓動的人多到無法估算.

我好奇下去了解吓這個網.真有D恐懼
粗口已是平常化
毒舌,有一班人係醒目仔,不過方向錯.教人走法律罅.沒有做人基本道德.
星星之火.
香港需言論自由,但真係要小心子女上這網

伯爵府

saltato 發表於 19-8-25 11:12
d人成日話黑警/黑社會,究竟佢知唔知道黑社會係乜?

三合會及黑社會行為包括收取保護費、販賣毒 ...

宜家鬧黑警果班就係支持暴動,支持犯法,支持圍毆禁錮司機市民旅客記者既犯罪者

一直都係佢地先犯法,警察出黎執法,宜家就走去仇恨執法部門,痴線架
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

子爵府

tester5 發表於 19-8-25 10:59
任何時候,散布仇恨,都係唔啱。
無論對警隊家人,或是示威民眾。

暴力示威者是要爲自己所做負責!
警察家屬做過乜?株連呀?
兩個層次問題,你識唔識分呀?
經常自詡明辨是非果D人,最不會,只會copy and paste 文宣,10A一定無你份

子爵府

華華子 發表於 19-8-25 09:12
呢位潘生又係乜人?

想問問大家,怎樣知道這位潘生是老師?他是香港中、小學教師嗎?
我唔明白這位潘生身為老師,點解要在網上散播這些仇恨言論,除了有違道德之外,佢喺FB出晒名咁樣鼓吹學生欺凌,佢唔怕俾人起底咩?而且前幾日有警察在記招說過,這樣散播一些不負責任的仇警言論,也屬違法。

翡翠宮

Piaget 發表於 19-8-25 11:15
你話「個別警黑勾結,殺人」?唔好亂噏喎!邊個殺人呀?

唔需要咁激動,我只講事實。
元朗事件,警黑勾結。我等緊警方調查睇下查成點?都好大機會不了了之,唔夠証據之類。
殺人是之前扭斷的士司機條頸,過失殺人,但一哥拒絕道歉。

所以示威呢d打人、專打人頭呢d,真係濕濕碎,我覺得簡直應該追究警方,你話係咪?

大宅

虎到金來勳章

我只係覺得而家嘅香港真係變曬質,好恐怖,個個都俾仇恨遮住雙眼,是非不分,黑白癲倒。香港幾時先可以好返

翡翠宮

ASJ2008 發表於 19-8-25 11:20
暴力示威者是要爲自己所做負責!
警察家屬做過乜?株連呀?
兩個層次問題,你識唔識分呀?
我一早講左,唔絕對唔應該針對警察家屬,你混淆視聽唔會成功。

琥珀宮

回覆樓主:

咪係囉,依家好恐怖

成日話內地一言堂要跟哂佢哋一套去做,黃絲自己咪又係五十步笑一百步

珍珠宮

牛年勳章

tester5 發表於 19-8-25 11:23
唔需要咁激動,我只講事實。
元朗事件,警黑勾結。我等緊警方調查睇下查成點?都好大機會不了了之,唔夠証 ...

https://m.mingpao.com/pns/%E6%B8%AF%E8%81%9E/article/20190611/s00002/1560191274259/%E9%9B%B7%E9%BC%8E%E9%B3%B4%E6%89%B9%E6%B0%91%E9%99%A3%E4%BA%BA%E6%95%B8%E3%80%8C%E5%86%87%E4%B9%9C%E7%94%A8%E8%85%A6%E3%80%8D-%E5%B2%91%E5%AD%90%E6%9D%B0%E6%96%A5%E4%B8%8D%E5%B0%88%E6%A5%AD%E8%B2%BD%E7%AC%91%E5%A4%A7%E6%96%B9

嗱!俾埋條link你啦!但你要選擇性冇腦,我都冇辦法。

侯爵府

tansyneko 發表於 19-8-25 11:26
咪係囉,依家好恐怖

成日話內地一言堂要跟哂佢哋一套去做,黃絲自己咪又係五十步笑一百步

黃曱甴恐怖好多

男爵府

tester5 發表於 19-8-25 11:17
你知唔知之前警方拘捕一位的士司機,扭斷左佢條頸。最後都知司機係無辜。
法庭剛判了過失殺人,但一哥都話 ...

法官又神奇,什麼過失殺人.但差人又冇刑責.
如果覺得差人錯.應是誤殺
差人對.應是言判意外

不過,的士佬當時有冇「極力反抗」而令自己受傷.已經有得查.因人已歸天.

首頁
34567...11

尾頁

跳至