時事熱話

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

crazykyk 發表於 19-9-3 20:30
回覆 Think_Thank 的帖子

近呢個月,我真係無睇過所謂嘅直播同影片,因為每次都係現場睇,因為以前係直播 ...

1. 你又知道我沒親身去過?
(當然我唔會站好前,前期有感動過,後來see live)

2. 你在現場,次次警察都無端端打人?示威者live啲粗口挑釁難道係配音?!

3. 你叫我為示威者想下,因為他們都係人地ge子女,我係提醒你,警察都係人地ge子女(而唔係講警察ge子女)警察都有爸媽!他地ge爸媽都會心痛!

我自問我比你中立,
做ge功課比你多,
你可以去看我回ge post
我連實際示威者應該做什麼都想埋~

搞清楚⋯究竟你係真係幫左他們定害左他們!

正正因為我有將示威者當自己子女!我先會阻止他們!

妳有見邊個話支持他們ge名人有鼓勵自己子女出去抗爭?人地森美兒子去英國讀書11A!大把前途!

Forforma    發表於 19-9-7 18:17
whatimwaiting    發表於 19-9-7 11:10

禁止訪問

男爵府

idunhaveaname 發表於 19-9-3 19:51

樓主深黃又點?你有咩有意義嘅回應?

冇,睇主題以為佢真係企中間分釋,點知都係企一邊

男爵府

crazykyk 發表於 19-9-3 19:34
回覆 喧嘩 的帖子

或者我係深黃,但我所講嘅嘢唔係事實咩?我發帖前已經預咗兩面不是人,撐細路嗰班會話我 ...

俾人睇到你深黃,就唔係講事實啦,right?

大宅

回覆 crazykyk 的帖子

如果樓主希望這個貼是一個理性討論問題的貼,我覺得應該要回答樓上幾位仁兄的問題,一起探討,而不是像某樓上妳的隊友一樣,隨便講幾句在發泄情緒。發泄情緒是沒用的,如果希望大家放低成見、理性探討,就不能回避問題。

男爵府

crazykyk 發表於 19-9-3 19:22
放低所有政見,用良心問下自己,警察係呢場運動所做嘅一切,真係對得住天地咩?
即使係十惡不赦嘅林過雲, ...

收啦你 警察一開始唔入地鐵 咪玩到地鐵咁lor
警察就錯 你地做咩都得 721都係自己死入元朗㗎啦你地
過住啦 衝擊暴徒害香港
te quiero mucho mi amo

大宅

小茂 發表於 19-9-3 20:10
放低所有政見,用良心問下你自己,警察嘅家人有咩錯,點解要被磚頭擲爛屋企,點解要被人起全家底??普通 ...

講得好

大宅

放低所有政見,用良心問下自己,警察係呢場運動所做嘅一切,真係對得住天地咩?

樓主,我都想放下仇恨呀,但係班暴徒個個身懷重裝甲,汽油彈,我就手無寸鐵,佢地就日日喺度肆意周圍破壞緊,你叫我而家點同佢互相重新認識呀?

不如你叫佢地停晒所有暴力,放低所有武器先啦。

男爵府

Think_Thank 發表於 19-9-3 20:40

1. 你又知道我沒親身去過?

班廢物影響唔到果班人咪口口聲聲民主自由lor
針未到實唔痛㗎
大班肥二世祖咪知痛lor

te quiero mucho mi amo

別墅

近呢個月,我真係無睇過所謂嘅直播同影片,因為每次都係現場睇,因為以前係直播 ...

咁你要睇睇, 9月1塞機場個日有班人去左機鐵鐵路拋雜物係路軌度, 試想像一架135km/h 行車時速如果因為呢D雜物出軌會點 ?
-----------------------------------------------

大宅

回覆 Think_Thank 的帖子

噢,完全明白了,
成個 post 係吹雞,
呢排咁多手足比警察拉哂,
唔夠人 想黎搵'現場觀眾'
枉我之前仲浪費囗水認真回你 。
唉..
施主,回頭是岸呀..

nanalum    發表於 19-9-6 23:50

大宅

maww 發表於 19-9-3 20:34
其實你的意見都真係好中肯,可惜放錯平台啦,呢度吾容得下其他聲音,根本都吾肯承認黑警同政府有問題,只 ...

係呀,呢度同連登一樣,同樣容不下其他聲音架,所以想人認同自己睇法,都係去番同聲同氣既平台好啲,費事哂氣

大宅

Baobubu 發表於 19-9-3 20:59
係呀,呢度同連登一樣,同樣容不下其他聲音架,所以想人認同自己睇法,都係去番同聲同氣既平台好啲,費事 ...

我無睇連登,吾知連登係點,只係知呢度只要吾認同,就會不斷追擊你,根本就係講都曬氣,我都講得太多,大把有良知都費事出聲,吾認同樓主都吾洗不斷咁煩人既,人地有自由講自己感受,吾鐘意咪自己開post過主啦!

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

冇暴亂,警察唔會追打無辜市民.
請別本末倒置.

如警察要拉我呢個無辜市民,
我會好合作,不會反抗,
冇犯法怕咩俾人拉?

拒捕的人(甚至打警察以求脱身)
才會被制服,
包括被打或壓在地上(掙扎中)
直至搭上手扣為止.

用暴力去令政府屈服絕對(100%)是犯法.
至於警察有冇過份的行為,可能少部份有,去警監會投訴啦!

射中眼位女仕的宣傳做左好耐,
為何她不去警監會投訴?
為何她不去告政府賠償?
為何不在記招交待傷勢
,盲了或肓了多少成?
為何不在記招答是誰射她的?

高永文開記招講射中她的是鋼珠彈.

警方用的布袋彈的袋中是小鉛粒.

鉛不是鋼!

請各文宣別再廣傳假消息煽動民憤!

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我都想果D暴徒唔好再破壞唔好再圍人打人圍警署走哂出馬路阻礙交通阻礙港鐵機場,唔好再一見警察就不斷講粗口問候。

大宅

maww 發表於 19-9-3 21:05
我無睇連登,吾知連登係點,只係知呢度只要吾認同,就會不斷追擊你,根本就係講都曬氣,我都講得太多,大 ...

你都幾離譜,樓主開個帖,有人回覆就叫不斷追擊佢?咁係咪淨係可以開帖,唔可以有人回。
咁淨係樓主可以開帖講感受,人地唔同意見回佢帖就唔得?
呢度係論壇,你有道理可以講得通係無任歡迎㗎。

jessiety    發表於 19-9-7 13:29
jillbobo    發表於 19-9-4 18:58

大宅

我都打從心底佩服你唔夠膽出來,然後推班細路出來送死既心態,讚多D啦 俾多D能量佢地啦 你唔敢破壞公物啊?佢地覺得破壞公物係正義架! 你唔敢扔氣油彈啊?叫佢地做Lo,拉佢之嘛 又唔係拉你 讚拉 為左你地既訴求 犧牲佢哋係無可避免㗎啦 反正佢哋唔係你啲仔女

nanalum    發表於 19-9-6 23:52

男爵府

2024年龍年勳章

樓主,班暴徒搞破壞都算喇,佢地最國意講呢d係死物,又無搞出人命。
但而家唔知邊個俾個膽佢地出來用刀斬警察喎,仲鼓吹綁架警察子女,唔再只是發洩一時之氣,而係認真部署如何要殺死警察,咁樣的人就對得住天地咩?
對錯可能無絕對,因為每個人的價值觀有不同。如果有個人因為救其他人而殺死左另一個人,但結果佢都係殺左人,即係犯罪,就要受懲罰。
呢班暴徒總有一日會犯下不能彌補的過錯,求你別去洗白講到佢地有天大苦衷。
警察係執法人員,拘捕過程全部要寫報告,如果你真係好不滿警方濫暴,可以投訴去,至今警察依然努力執法維持秩序,在記者會上都勇於面對記者的群起攻擊,沒有退縮。不指望你會體諒,至少用良心睇下香港俾邊個破壞得七勞八傷。
如果警隊一早肯強硬執法,香港就不會造成咁大傷害,其實我都好不滿,警察點解要受制於一班強詞奪理,空有原則的野蠻人?

jillbobo    發表於 19-9-4 19:00
涅而不緇    發表於 19-9-3 23:17

大宅

greenlover 發表於 19-9-3 21:38
你都幾離譜,樓主開個帖,有人回覆就叫不斷追擊佢?咁係咪淨係可以開帖,唔可以有人回。
咁淨係樓主可以開 ...

原來你地覺得咁係離譜架?我係你地度學架,咁叫踩人場嘛,乜吾係咩?我全部野都係跟你地學,因為呢d雙重標準既野係你地最叻嘛!

男爵府

畀面勳章

回覆 小茂 的帖子

講咗我想講的。🙏🙏🙏

首頁
12345...8

尾頁

跳至