自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

和諧式, 大約350尺, 新入伙想間兩間磚房, 依家大約要幾錢到架?

你地又整左d咩同幾錢?

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

350呎兩間房? 咁一定會好迫, 個廳好細

我300呎, 冇間房好開揚
係自己同老公+佢個fd自己落手落腳整, 油油, 整天花, 鋪地板全部自己搞掂, 整左幾千蚊only

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我5xx尺,,廚房全部拆哂改水管位,L形大廚櫃,牆身磚拆哂重新舖過,廁所都係,廳用磚間多一間房,三隻窗全部拆哂改為一幅幅大窗,地台,油油,天花線,廚廁假天花,整咗12萬

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

我上年入伙,間2間房,地磚,整廚櫃,雲石窗台啊,咩吸咀呀3萬左右啦,有d人會上大陸買料就會平d,不過你要識搵地方至好去

執子之手,與子偕老~

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 醜樣豬 於 09-5-12 20:25 發表
我5xx尺,,廚房全部拆哂改水管位,L形大廚櫃,牆身磚拆哂重新舖過,廁所都係,廳用磚間多一間房,三隻窗全部拆哂改為一幅幅大窗,地台,油油,天花線,廚廁假天花,整咗12萬 ...

嘩~~5XX幾尺,好大呀!!你係幾多人申請架,同派左去邊呀!!

別墅

我5xx尺,,廚房全部拆哂改水管位,L形大廚櫃,牆身磚拆哂重新舖過,廁所都係,廳用磚間多一間房,三隻窗全部拆哂改為一幅幅大窗,地台,油油,天花線,廚廁假天花,整咗12萬 ...

你直頭公屋富戶喇
我一時間都拎唔出12萬ar

子爵府

可唔可以post d相睇下呀?

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

係4-6人單位,我3年前派到新屋(2-3人),住咗一年,之後有咗細佬即刻申請調大單位,三個月即刻有得搬,我唔係富戶,不過一心諗住長期住就整得四正D之嘛

別墅

原帖由 醜樣豬 於 09-5-12 20:43 發表
係4-6人單位,我3年前派到新屋(2-3人),住咗一年,之後有咗細佬即刻申請調大單位,三個月即刻有得搬,我唔係富戶,不過一心諗住長期住就整得四正D之嘛

咁係唔係搬番同區架??

王國長老

原帖由 wendy09 於 09-5-12 20:44 發表

咁係唔係搬番同區架??

係呀

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

請問你係邊一區呀!!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

好似唔間得磚房wor.........
原帖由 manabcd 於 09-5-12 08:03 PM 發表
和諧式, 大約350尺, 新入伙想間兩間磚房, 依家大約要幾錢到架?

你地又整左d咩同幾錢?

大宅

原帖由 Charlotte_mom 於 09-5-12 22:10 發表
好似唔間得磚房wor.........

點解唔間得磚房呀?
我都有諗過間板, 但同磚差不多價錢, 朋友叫我格磚房, 因為有bb會格聲d

子爵府

地方唔大 再間磚房米仲5見用
原帖由 manabcd 於 09-5-14 18:47 發表

點解唔間得磚房呀?
我都有諗過間板, 但同磚差不多價錢, 朋友叫我格磚房, 因為有bb會格聲d

男爵府

好多公屋都間磚房,or用衣柜間房~~

禁止訪問

子爵府

嘩, 咁正, 公屋都咁大, 請問邊區呀!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

差不多500呎,磚房,廚房(廚房大廚櫃)、廁所(廁假天花),牆身、地磚拆哂重新舖過,改水管位,。廳做了一個5呎入牆吊櫃和一個高到頂的鞋櫃,窗;除了改鋁窗外全部再加防蚊紗窗(防昆蟲)地台,防滑地磚,油油,全屋新電器和傢俬整咗1X萬。

男爵府

我媽咪2xx幾尺 (2人單位),全部拆哂,改哂,連傢私仲無間房都整咗10萬

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我剛3月尾入咗伙都係3百幾尺間咗一間房因如果間兩間房個廳會好黑所以間一間(冇記錯磚房$3500)而亞仔就做咗張牀喺廳再用窗簾圍住佢,佢起咗身就拉開佢咗就5使攪到個廳黑晒而佢瞓時就拉埋佢咁佢就好似自己有間房咁,我裝修咗3萬元(淨比師父)

首頁

尾頁

跳至