自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

淘寶見到同原廠有9成似樣,請教有冇人淘過回來後set up 難唔難同操作上有冇咩問題?

伯爵府

日本城也有百搭冷氣搖控賣

男爵府

Ocean419 發表於 19-9-12 10:00
淘寶見到同原廠有9成似樣,請教有冇人淘過回來後set up 難唔難同操作上有冇咩問題?
...

我淘左個一模一樣,唔洗set 喎

大宅

...

淘過冇問題,直接用,一樣的

公爵府

2023年兔年勳章

...

單睇外觀係唔得嘅,要配對品牌、型號。

如果係電器零售商貼牌機,唔清楚代工生產商係邊間。似樣就買有機會用唔到,尤其係用公版開模嘅遙控器。

可以買個萬用冷氣機遥控器,二十元左右,基本上適配大部分生產商。
屋企個搖控器壞咗,依家用緊嘅萬能遙控。試過三菱嘅分體都用到。

想確認機型,可以用有紅外線嘅手機,測試一下冷氣機嘅紅外線。

或者用萬能紅外線遙控器,幾十元,用手機 WIFI 連線,測試一下。萬能遙控器可以取代屋企所有遥控器,平過買代用遙控器。

大宅

...

我淘過兩個大金都ok,你打你冷氣甚麼牌子落去就可以,萬用遙控很難配對的

男爵府

...

咁岩前排淘左個日立,影相俾個賣家配對返

千萬唔好買萬用個款,唔一定用得到
[size=x-small]囡囡 出世~重

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如果手機有紅外線裝置, 可以 Download apps , 手機當遙控器用。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

伯爵府

andyman 發表於 19-9-13 07:39
如果手機有紅外線裝置, 可以 Download apps , 手機當遙控器用。

如何知道手機有冇紅外線?

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Ocean419 發表於 19-9-13 08:52
如何知道手機有冇紅外線?

手機簡介有寫的.
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

我淘咗個大金,外觀按鈕位同原裝嘅一模一樣,用到,不過反應會慢少少。

伯爵府

回覆:請教淘冷氣搖控

淘過,香港五金舖賣二百五十元一個,淘寶賣二十元!

公爵府

...

淘過, 吾洗set! 好易用,
我淘panasonic 的!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我淘過几次, 返嚟即用, 不用set.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

冷氣機搖控未試過淘...
電視搖控就淘左個一模一樣.... 入電即用到...

首頁

尾頁

跳至