時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

如果下一個係你被暴徒圍毆至命危,到時「希望你明白暴徒的痛苦」。

伯爵府

正常人都唔想見到香港陷入今時今日嘅局面,但要明白,任何原因都唔可以將罪行合理化,警察負責執行職務,有人犯法就要拉,如果要求情,應該向法官求情,求法官諒解,再講,暴徒對警察從來無手軟,警察如果稍一猶豫或鬆懈,隨時性命不保。

男爵府

冇暴徒,香港就會天下太平。

男爵府

無話可說 發表於 19-9-16 18:53
我完全企唔到係暴徒想法,佢地變態,非常暴力

佢地搞破壞,打人,放火,等等等等等⋯
點解要去了解佢地
警察係執法者,根本唔應該拎黎相提並論

伯爵府

kck811 發表於 19-9-16 18:35
https://www.facebook.com/onccnews/videos/491098858369186/
社會陷武力升級循環 政府應帶頭平息

唔明樓主講乜,法治社會,犯法就係犯法,無任何妥協空間,警方對罪犯勢不兩立,必定要繩之於法

大宅

跟本有暴徒暴力先會有警察執法,一日暴徒唔停,破壞仍然繼續。那麼問題來了,暴徒肯停?願意停嗎?答案大家都清楚吧!暴徒停了,天下太平!

禁止訪問

禁止訪問

回覆樓主:

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

hellofafi 發表於 19-9-16 22:15
跟本有暴徒暴力先會有警察執法,一日暴徒唔停,破壞仍然繼續。那麼問題來了,暴徒肯停?願意停嗎?答案大家 ...

咪囉!
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

LLM@ 發表於 19-9-16 22:19

exactly!
放下自在

子爵府

全因暴徒 , 如果他們不是周圍破壞 打人, 警察一定不會去拉他們.

子爵府

karenlyk 發表於 19-9-16 19:15
我明,大家都有不滿,無疑雙方都有不理性致行為過激嘅表現。但都希望大家停一停,諗一諗,退一步海闊天空。 ...

你去連登叫佢哋停啦。

你看,只唱歌時警察冇出嚟㗎。

咁圍政總、警署....啱嗎?

大宅

https://www.facebook.com/onccnews/videos/491098858369186/

大宅

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

得有良知既人會累!

無良知既人high晒!

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Jone_kuok 發表於 19-9-16 23:15
你去連登叫佢哋停啦。

你看,只唱歌時警察冇出嚟㗎。

我從來無講過佢哋啱 我反對暴力咖

連登唔識玩,有喺其他討論區叫佢哋收手,當然被圍,都無人撐我,但一大班黃人圍我,我都無咁好氣。

事情唔係只有黑同白,冰封3尺非一日之寒,政府的確對唔唔住小市民,但暴力以外黃人都要諗下點解決問題,唔係一味破壞宣洩。

子爵府

auhiyo 發表於 19-9-16 20:59
而家係暴徒唔聽意見,佢地只要自己想要既,想聽自己想聽既,唔理其他人想法。佢地係衰過共產黨既紅衛兵。
...

佢地必須要人答應5大訴求先再傾喎

大宅

就算我地明左佢想法又點?我係藍,可以翻 check 我啲 post,呢幾日不停從他們角度諗

他們主要害怕中國政權,所以想透過獨立/真普選擺脫内地管治

但,有理由,唔代表合理,唔代表可諒解,更唔代表犯了法可網開一面
~中共係有做得唔好,但香港同外國傳媒將佢妖魔化左。事實係,中共一直改善中,國民滿意度和愛國度极高。班曱甴應該了解下
~中共真心無搞過香港,而且仲令香港各方面比回歸前好。就好似言論自由,中共對港媒作新聞直頭係放任
~大陸好尊重兩制,你睇佢想移交犯人,都先問過曱甴就知,如過係一個過家,點解要立移交犯人嘅例?反而,香港有尊重過一國嗎?
~大陸係好大嘅高牆,曱甴騎劫左香港市民,一齊做鷄蛋同高牆死過。。。但 Sorry ,對我來講,雞蛋係可以借高牆做我地嘅助力,叫高牆保護我地呢啲鷄蛋,點解曱甴要逼我同高牆死過?

~仲有,無論咩原因,犯法,破壞,傷害人,傷害香港,都必需面對制裁
~中共無搞過香港,那些廿三條 國教 等,全部係每個國家必需的,曱甴想要兩制,但都要尊重一國,所以唔係應該推反,而係應該傾過大家都接受嘅方案出來。但大陸次次都就哂香港

tibetlee13    發表於 19-9-17 07:44

大宅

hoforum 發表於 19-9-17 02:59
就算我地明左佢想法又點?我係藍,可以翻 check 我啲 post,呢幾日不停從他們角度諗

他們主要害怕中國政權 ...

~大陸無搞香港,反而曱曱搞到香港半死不活,你叫我信中共好,定信曱曱好?

結論
~曱甴做啲嘢,可以理解,但絕對不能體諒同網開一面
~佢地真心衰過共產黨!

侯爵府

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

侯爵府

Yungalice13 發表於 19-9-17 00:40
佢地必須要人答應5大訴求先再傾喎

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

首頁

尾頁

跳至