跳至

首頁

尾頁

別墅

我好心急... 請問你哋阿B 開始戒片未? 人哋話要每個鐘同佢試去小便.

複式洋房

i am trying for my baby girl for 2 days. but seems she still cannot control, usually i ask her to piss, she does not want, and 2 minutes later, she 賴尿.

原帖由 centreaven 於 09-5-14 13:21 發表
我好心急... 請問你哋阿B 開始戒片未? 人哋話要每個鐘同佢試去小便.

http://lb3f.lilypie.com/TikiMobile.php/Nuao

別墅

就嚟開始啦, 天氣熱先同佢戒, 不過而家試緊都唔WORK, 叫佢疴佢就係度笑, 之後玩緊個時, 無端端唔郁就疴咗, 一日都換咗好多條褲

洋房

如果仔仔個樣谷到好紅或者定係度,姐姐就會抱入厠所訓練佢坐係度呵,仔仔都鍾意架, 不過呵尿尿就未traning佢呀, 何況戒片片呀, 我諗都有排啦.

禁止訪問

大宅

我有朋友話,叫我唔駛咁心急同佢哋戒片片,等佢哋再大啲大約兩歲左右,因為佢話而家佢哋未係咁識control,佢個女都係兩歲o既時候,先戒片片!佢話只係教咗兩次,佢個女就識得話佢大人聽要去屙尿,所以我諗我都會遲啲先同個女戒片!
原帖由 centreaven 於 09-5-14 13:21 發表

子爵府

係呀,唔駛咁心急,約兩歲小朋友表達能力好d時戒會好d,我個仔以前都係兩歲時戒,係佢主動要戒,因為當時係夏天,佢覺得著片好熱,佢應承話會講比我地知,咁我地信佢,佢真係就咁戒咗呢!

其實bb既肌肉控制仲未成熟,真係戒唔到,到你又炆,個bb又比你既緊張態度嚇親,仲難戒呀,外國既小朋友直情成三四歲語言成熟時先戒,係中國人先咁心急呢!

別墅

Thank you for your advice.

原帖由 GCH 於 09-5-16 01:07 發表
係呀,唔駛咁心急,約兩歲小朋友表達能力好d時戒會好d,我個仔以前都係兩歲時戒,係佢主動要戒,因為當時係夏天,佢覺得著片好熱,佢應承話會講比我地知,咁我地信佢,佢真係就咁戒咗呢!

其實bb既肌肉控制仲未成熟,真係戒唔 ...

大宅

我BB依加只在訓覺時才著尿褲,其餘時間都係著內褲,每次佢食完野後20分鐘左右就帶佢去WEE,有時會冇,依加問佢有冇WEE呀?當佢有就跟你入廁所,如冇,佢就會唔願入廁所,都好順利.

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我暫時都未有計劃要bb戒片住

別墅

除咗SLEEP,其餘時間著褲仔,急尿識得入廁所,不過有時都會掛住玩所以賴尿

大宅

細孖可以叫我哋同佢去vivi或popo.
但大孖一見厠所就say no no no.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至