興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

樓主唔該幫我更新埋^^
no:G1175xxx新界 05年11月申請 06年3月收到藍卡 08年1月超額等左半年再申請08年9月審查 08年11月第1次派大興5樓(唔要)09年4月派天悅高層(唔要)而家等緊第三次想要上水>.<
寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 MINK926 於 09-5-18 21:15 發表
g1224xxxx

08年4月頭寄表,之後填漏野退返,填完再寄

09年4月15去審查,25號收到接納信

而家等緊第一次既派樓信

MINK926
想問你係咪申請新界?同幾人呢?

別墅

樓主麻煩你update :
70. MOOYY --- No.001207XXX, 3人新界, 08年1月收到藍卡, 08年6月底審查, 8月轉到達輪侯配房, 10月31日派左第一次屯門大興邨, 合理拒絕唔當一次,11月6日轉拒絕配房,12月1日收拒絕信;09年1月7日派第二次天悅三樓,都唔要, 03/2009收拒絕信;04/2009 派第 3次派三聖 8樓唔要,05/2009 輪到達輪侯配房,又等收拒絕信...

http://www.baby-kingdom.com/?69649
更新左d 公屋資料,有時間入來睇下啦~~
等到了 ^^~~

禁止訪問

醒目開學勳章

珍珠宮

patmama, ayaya86, 楠, jessieyip, tszfungkaka, raemother, winsum,
恭喜你地...

lingwu , MOOYY, cloudkitty, 望月, flora, MINK926, man0219
已幫你們update了....
好好過每一天......

別墅

你好!
我09年4月頭寄咗申請表,咁要大約幾耐先收到藍卡架?
唔係寄咗去後會做審查,然後再見主任架,之後再派樓?
我見好多家庭要成年後先做審查既,係咪有唔同架?
唔該

大宅

原帖由 man0219 於 09-5-18 22:38 發表
樓主唔該幫我更新埋^^
no:G1175xxx新界 05年11月申請 06年3月收到藍卡 08年1月超額等左半年再申請08年9月審查 08年11月第1次派大興5樓(唔要)09年4月派天悅高層(唔要)而家等緊第三次想要上水>. ...

仲有09年5月頭收到拒絕信~(不合理當兩次)thx^^
寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

大宅

原帖由 jacquesau 於 09-5-19 12:32 發表
patmama, ayaya86, 楠, jessieyip, tszfungkaka, raemother, winsum,
恭喜你地...

lingwu , MOOYY, cloudkitty, 望月, flora, MINK926, man0219

唔該晒^^jacquesau

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

jacquesau thx
原帖由 jacquesau 於 09-5-19 12:32 發表
恭喜你地...

男爵府

麻煩請update

77. lovebabyching --- no. G12147xxx, 2人新界, 08年2月入紙申請, 9月收到藍卡, 11月審查, 上星期收到信派屯門山景, 已拒絕。第2次派蝴蝶村,4月22號簽左約拎埋匙,裝修ing。

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 man0219 於 09-5-19 14:16 發表

仲有09年5月頭收到拒絕信~(不合理當兩次)thx^^

係呢~咁你而家轉番已達輪侯配房階段未呀~

大宅

原帖由 lingwu 於 09-5-19 15:07 發表

係呢~咁你而家轉番已達輪侯配房階段未呀~

4月尾轉左喇~~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

今日收到派樓信...派山景村...不過心水係安定友愛...不過媽咪叫我去睇左點先...

公爵府

原帖由 MINK926 於 09-5-19 16:07 發表
今日收到派樓信...派山景村...不過心水係安定友愛...不過媽咪叫我去睇左點先...

我就派到安定,如果個單位俾你就好啦~
咁你知唔知自己個單位有幾大呀~

公爵府

原帖由 man0219 於 09-5-19 15:58 發表

4月尾轉左喇~~

係呀~即係大半個月到就轉番去羅~
唉~我琴日先至走左去拒絕,都唔知要幾耐先轉番去配房`

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 lingwu 於 09-5-19 16:21 發表

我就派到安定,如果個單位俾你就好啦~
咁你知唔知自己個單位有幾大呀~

係就好啦...其實收到第一封信之後,已經搵左議員幫手寫信...希望要安定或友愛...

我暫時都未知,因為信係媽咪度

大宅

麻煩樓主幫我update:

maisie123 ---- no.1188xxx,新界3人,06年12月收到藍卡,08年2月13日審查,2月25日後補文件, 08年5月派天華村一樓唔要, 08年8月13日派天x村3樓,唔要。08年12月5日派大興村一樓唔要,09年2月20日派友愛村16樓,要左!

公爵府

原帖由 MINK926 於 09-5-19 16:25 發表

係就好啦...其實收到第一封信之後,已經搵左議員幫手寫信...希望要安定或友愛...

我暫時都未知,因為信係媽咪度

可以塭人幫手寫信架咩,點塭架~
咁如果我想要天x村個到,係咪要塭番個到D議員就得架啦~

大宅

恭喜你地...

唔該曬~
http://hk.myblog.yahoo.com/jessie-bb

大宅

原帖由 lovebabyching 於 09-5-19 14:37 發表
麻煩請update

77. lovebabyching --- no. G12147xxx, 2人新界, 08年2月入紙申請, 9月收到藍卡, 11月審查, 上星期收到信派屯門山景, 已拒絕。第2次派蝴蝶村,4月22號簽左約拎埋匙,裝修ing。 ...

HELLO~仲記得我嗎?都係揀左蝴蝶邨呀,我想問你搵左邊度既師傅裝修呀?我搵商場個間啊,而家個天花油完起“卜”,好煩呀~你個師傅手勢好嗎?
http://hk.myblog.yahoo.com/jessie-bb

首頁

尾頁

跳至