興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 lingwu 於 09-5-19 16:23 發表

係呀~即係大半個月到就轉番去羅~
唉~我琴日先至走左去拒絕,都唔知要幾耐先轉番去配房`

今次好快收到拒絕信...上次都等左2個月到先收到!可能係最後一次會快d掛!
寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

大宅

原帖由 lingwu 於 09-5-19 17:07 發表

可以塭人幫手寫信架咩,點塭架~
咁如果我想要天x村個到,係咪要塭番個到D議員就得架啦~
而家區議員都幫唔到手!除左你有e生紙~我寫過兩次都無用!最後呢次搵左社工幫!但而家唔知得唔得~
寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 man0219 於 09-5-19 18:29 發表

今次好快收到拒絕信...上次都等左2個月到先收到!可能係最後一次會快d掛!

係咩~你連拒絕信都收到啦~
你係幾多號去拒絕個單位架,又幾多號收到拒絕信架~
唔好意思^^問你咁多問題,

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 lingwu 於 09-5-19 17:07 發表

可以塭人幫手寫信架咩,點塭架~
咁如果我想要天x村個到,係咪要塭番個到D議員就得架啦~

有朋友叫我搵議員寫信,咁我咪搵囉

男爵府

畀面勳章 陪月勳章

我上星期先收到張藍咭,等左差唔多5個月,想問吓通常仲要等幾耐先到審查階段?之前有人計過話通常一個月先處理到500個號碼(派屋),有無人知依家有無快到?如果照一個月500個,我仲要等2.5年左右,我係選新界區,唔知會唔會快d?

子爵府

原帖由 ayaya86 於 09-5-19 10:50 發表
奀奀豬0702 ~而家patmama重新post左網址比你睇到未啊

睇左LA~THANKS

複式洋房

我是1189xxx現在已轉了調查階段,請問大約什麼時候會有會收到約見審查信,
請過來人解答

複式洋房

原帖由 chrislpy 於 09-5-19 19:13 發表
我上星期先收到張藍咭,等左差唔多5個月,想問吓通常仲要等幾耐先到審查階段?之前有人計過話通常一個月先處理到500個號碼(派屋),有無人知依家有無快到?如果照一個月500個,我仲要等2.5年左右,我係選新界區,唔知會唔會快 ...

選新界大約1年已可審查

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 chrislpy 於 09-5-19 19:13 發表
我上星期先收到張藍咭,等左差唔多5個月,想問吓通常仲要等幾耐先到審查階段?之前有人計過話通常一個月先處理到500個號碼(派屋),有無人知依家有無快到?如果照一個月500個,我仲要等2.5年左右,我係選新界區,唔知會唔會快 ...

你既NO係幾多呀~

大宅

你們知唔知市區依家派邊區呀?

民房

回覆 67# 尿片 的文章

你幾多人申請同邊區呀? 你預2個月內收到信啦

大宅

原帖由 lingwu 於 09-5-19 19:01 發表

係咩~你連拒絕信都收到啦~
你係幾多號去拒絕個單位架,又幾多號收到拒絕信架~
唔好意思^^問你咁多問題,

傻啦~唔洗唔好意思喎!!我係4月14拒絕...5月6號收到拒絕信架!

複式洋房

原帖由 MINK926 於 09-5-18 21:15 發表
g1224xxxx

08年4月頭寄表,之後填漏野退返,填完再寄

09年4月15去審查,25號收到接納信

而家等緊第一次既派樓信

妳都算幾快!!唔使兩個月.....
我2009-4-27審查
依家仲未有接纳信(電腦都仲係審查階段)
NSK 同我一日審查....己轉咗配房

大宅

原帖由 man0219 於 09-5-19 18:31 發表
而家區議員都幫唔到手!除左你有e生紙~我寫過兩次都無用!最後呢次搵左社工幫!但而家唔知得唔得~
hi man0219:有野想請教你,社工係咪話幫你,要幾時先知得唔得?我都想搵。thx

男爵府

原帖由 jessieyip 於 09-5-19 18:00 發表

HELLO~仲記得我嗎?都係揀左蝴蝶邨呀,我想問你搵左邊度既師傅裝修呀?我搵商場個間啊,而家個天花油完起“卜”,好煩呀~你個師傅手勢好嗎?

我個師傅係我阿媽朋友介紹架

我淨係裝鋁窗同鋪地磚..因為開左工只係兩三日

我又無時間上去睇下..暫時未知整成點

你間屋係咪都係翻新過重新拉哂電線咁架?

大宅

原帖由 ling117 於 09-5-19 16:14 發表
hi man0219:有野想請教你,社工係咪話幫你,要幾時先知得唔得?我都想搵。thx

你點呀公屋方面有無同總部講呀?

大宅

原帖由 yan1014 於 09-5-19 23:21 發表

你點呀公屋方面有無同總部講呀?
多謝你關心:loveliness: ,佢地話叫我搵社工.....唉唔知點

大宅

原帖由 ling117 於 09-5-19 16:25 發表
多謝你關心:loveliness: ,佢地話叫我搵社工.....唉唔知點

你搵咗社工未呀?你拒絕咗配房了嗎?
通常搵社工一般2至3星期先有回覆得唔得
我之前搵社工他話到最後都係總部話事
佢叫你搵社工都係(曬)你
上去嘈佢啦

大宅

#1161xxx 市區 3 人 (無長者)

24/4 收到信係派去 HK 區呀
薄富林 華富一村 ( 康華樓)呀

4月27 自己去樂富拒絕

4月28 你已經拒絕房屋委員會編配公屋單位。房屋委員會會審核你的拒絕理由是否充份,再作適當安排。上述申請進度,只供參考並應以房屋委員會書面通知為準。

5月 8 你的申請已達輪候配房階段,當有適當可供編配單位,房屋委員會將會發信通知你。上述申請進度,只供參考並應以房屋委員會書面通知為準。

5月19 收到信唔合理拒絕 無左一次

大宅

原帖由 yan1014 於 09-5-19 23:35 發表

你搵咗社工未呀?你拒絕咗配房了嗎?
通常搵社工一般2至3星期先有回覆得唔得
我之前搵社工他話到最後都係總部話事
佢叫你搵社工都係(曬)你
上去嘈佢啦 ...
PM左你

首頁

尾頁

跳至