自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

我一路以為海馬公園不受影響,大家都應該想多d人入場振興本地消費,點知入到去,好多工作人員黑口黑面,有些內地阿媽拿住 2 張飛尾想轉年飛,個staff 態度強硬要求佢証明係自己買才可以加錢升級,內地阿媽大駡⋯⋯

又有人因為看到廣告不太清楚,排隊半小時問來問去,d staff 就叫佢去其他中心問,想耍走佢咁

好多人新手入職,乜都唔知要搵上司問,排隊等好耐其實冇乜人

仲有好可怕一點,條懷舊大街叫做多人坐下食嘢,但d 清潔staff 態度好怪,一有位可以坐她們就倒水拖地!那是石屎地,拖什麼?好似不想畀人坐下咁

慬有幾台有媽媽坐低餵奶,阿姐又忽然在媽媽旁邊 (cont )

侯爵府

搬起大垃圾桶倒垃圾,好似那些枱椅不想人坐咁,有個內地大媽坐板凳反轉跌低,阿姐又直行直過

然後有一台坐了 7 個人,阿姐叉枝掃把在他們旁邊掃,有個男人問,阿姐我哋剛坐下,妳行遠啲清潔好嗎?阿姐就笑笑,話,仲好,我早啲放工!跟住佢就同另一個工友走咗

侯爵府

海馬公園已經咁少人去玩,點解唔認真做好d,train 下d人友善d,吸引多啲人呢?

根本條條街也好乾淨,但就好多好多清潔工(起碼多了 1 倍),平均 4、5 個清潔工做一個位置就根本沒有人掉垃圾在地;反而 CS 唔夠人、禮品店也不夠人、也 train 得不夠

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

想倒米

侯爵府

我鐘意去海馬公園玩,但係見到d人冇心機做,少少心 up

侯爵府

高層應該親自落場做神秘旅客自然明白資源錯配的問題,點樣應對、有d乜嘢卡有什麼條款,連 counter d人也答不出

唯一可以讚的是玩了好多個遊戲攤位,個個遊戲攤位的 staff 也好開心好熱情,令人不停換錢玩,我是年飛也玩了 1000 元,要有開心氣氛才想玩、不是黑面、好似想趕人走咁掃來掃去倒大垃圾桶

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我廿幾年冇去

伯爵府

幫公司倒米!

子爵府

我尋日同今日都有入去玩,又冇見到咁樣喎

伯爵府

好媽媽勳章

Mrs9588 發表於 19-12-24 23:44
我尋日同今日都有入去玩,又冇見到咁樣喎

同問,個個星期都入去,未試過遇到樓主所講既。
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

我暑假去完, 覺得好好喎!

男爵府

我上個月去黎, 冇見到甘情況, 有小食檔員工唔熟, 但人地可能part time , 態度都合理

反而我想講園內食物質素麻麻地, 炸薯條、炸雞, 熱狗、雞腿呢類零技巧食物, 貴都算, 味道可以好返少少嗎?

wcpcelia    發表於 19-12-27 11:54

首頁

尾頁

跳至