夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

liumeowjen 發表於 19-12-28 19:04
全部都是
我先生
性愛我

Exactly

子爵府

回覆樓主:

男人花心 係呢個c6性格有問題 自制能力弱 肯本好易見一個鍾意一個 爭在姣婆一發功成事啦 唔洗恨
好好打算將來 呢d男人好易反轉豬肚就係屎

大宅

Belavizio 發表於 19-12-27 08:21
回覆 cedarcone 的帖子

好認同你的說法。

有小朋友

斬了纜,表面係,冇實據亦好難會有。佢和那女仔仍時有機會見面,因兩間公司之間有合作關係,冇可避免,除非辭職

大宅

PTMCYS 發表於 19-12-27 08:44
我真的唔太明 ---> 我自己的看法, 男人愛女人, 最基本係唔想別人霸佔自己的女人身體而產生的愛為起源, 而 ...

謝謝你的分析。
至於妳老公, 關鍵在於只是掛念,還是保持聯絡? 這個是重點

這真是重點, 亦係我未能信晒佢嘅原因。 因佢哋公司業務上有合作,仍時有機會見面。

大宅

mini1204 發表於 19-12-27 12:30
me2, 留低只會繼續浪費時間係虚假既生活度

唉, 都係呀, 有時覺得好似響人面前做緊戲咁

大宅

858D 發表於 19-12-27 13:14
我領悟人的感情 emotion 能力 偏低。我已經向樓主道歉了!下次我等到第二頁 我才post,先閱讀下其他讀者的 ...

無事,不用道歉那麼嚴重,我也不覺得你有惡意,或是在曬命,明白你是想跟我分析狀況。

大宅

米路路 發表於 19-12-27 18:30
我係絕對忍受唔到同一個唔愛自己嘅人一齊
可能好多人認為個男人返嚟就係贏左,但只係得到個殼,自己又屈住 ...

你講中要害。

大宅

回覆 RAY媽 的帖子

我唔甘心, 同佢建立咗咁多嘢而家好似成頭家得個殼, 係一個夫妻無左愛嘅小康之家。
仲拖住佢出嚟遊街反擊比小三睇?晒恩愛?C6只會覺無謂,實質仲保護住小三, care人哋, 佢唔願我迫佢都無意思啦。我亦相信而家我同佢亦都冇呢個心情,做唔到呢樣嘢,佢亦唔係真心同心去建立返同我嘅嘢。

好似農曆新年呢個星期咁, 基於疫情問題,我哋一家三口差不多日日響屋企無咩節目, 有兩日阿女出咗去我媽屋企陪吓外婆, 哇,不得了, 屋企得返我同C6, 大家除咗睇新聞和商量三餐食咩之外,基乎可以冇嘢講。我好唏噓, 原來我哋之間嘅link up, 真係得個細路!除此之外,好似乜都冇,冇咗阿女,我諗我之後嘅人生係幾咁空虛。 如果我哋之間唔係有個細路,我亦都估佢已經走咗,唔會再照顧我。

大宅

syc7 發表於 20-2-1 18:35
回覆 RAY媽 的帖子

我唔甘心, 同佢建立咗咁多嘢而家好似成頭家得個殼, 係一個夫妻無左愛嘅小康之家。

想下自己想要咩生活?唔好執著一個唔愛你既人,心裡先會好過,你現在一直勉強自己繼續扮幸福生活落去,遲早爆煲,倒不如直視現實,如果我c6心入面care既係另一個女人,你就走吧,世上最遠的距離係你知道身邊既人唔愛你

洋房

syc7 發表於 19-12-27 01:49
唔知係咪呢排多節日嘅關係,心情特別失落,在街上見到好多家庭好開心,而自己和C6關係唔好,仍活響有小三嘅 ...

不如你試吓去搵返個二公。比條生路大家好過勉強攬住同床異夢

大宅

回覆 RAY媽 的帖子

我相信好多夫妻都係為左仔女先免強在一起,不管是否有第三者。我身邊都有幾個暪住另一伴係出面有小三。

大宅

回覆 RAY媽 的帖子

我反而覺得有個小朋友可能會好啲,你們關係怎樣差,始終是一家人,是無法分離的....

大宅

syc7 發表於 19-12-27 01:49
唔知係咪呢排多節日嘅關係,心情特別失落,在街上見到好多家庭好開心,而自己和C6關係唔好,仍活響有小三嘅 ...

我都一樣!好唔開心,點解要甘!唔知係咪自己有咩做錯,點解要甘對我!

珍珠宮

syc7 發表於 19-12-29 17:49
無事,不用道歉那麼嚴重,我也不覺得你有惡意,或是在曬命,明白你是想跟我分析狀況。
我在妳這標題之前閱讀過妳在其他人開的標題下的回應,我那時已評估到我會喜歡與妳溝通,傾計。因為我從妳在這夫妻版的言談內容中感受到妳是一個很容易相處的人。妳言語上的回應使人舒服。我就是評估到妳有胸襟,君子之度量,豁達人的智慧來閱讀理解我在表達上的不足,不會誤會我的意思而有負面情緒才放膽在妳做樓主的標題下與妳交流思想。
我今天反思,如妳在言談相處上如此有韻味的女士,除了這「前夫」外,一定不會缺乏樂意與妳共渡時日佳節的人。妳應該會有許多選擇。是妳揀人不是人揀妳。妳是我學習如何與人言語上做應對溝通的榜樣。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

子爵府

愛,但不知道是否最愛,我對c6係咁。

以前覺得唔甘心,現在覺得無所謂了,有想長相斯守下去的感覺。

子爵府

回覆 RAY媽 的帖子

現在是出軌男人說他選擇回頭,那就是你們兩夫妻真正去面對對方的時刻。他內心是有愧疚的,就因為他對你覺得有愧,你對他全然失去所有信心,所以你在對他的態度上是猜疑傷心,他回家就覺得老是受監控和質疑,這樣的他又怎可能表現出會對你很好?他自己都在猶豫不決,小三又不知會否仍然不甘心⋯

所以現在先冷靜下來,焦點放回眼前和他如何相處?想想你們之間有甚麼矛盾?先把自己顧好,做好自己,愛自己,做好你應做的事,讓他看到你是想修補關係,但不是乞求委屈自己。你的底線也要讓他知道,當然他也需付出改善關係,讓他去主動找你關心你。
mc <()>

子爵府

mc 發表於 20-3-1 22:19
現在是出軌男人說他選擇回頭,那就是你們兩夫妻真正去面對對方的時刻。他內心是有愧疚的,就因為他對你覺 ...

當然這段時間才是最痛苦和艱難的日子,但是只要你懂得底線在哪,也做好了就算沒有他仍然可以好好生活下去的態度。男人會轉身來反而去關注你在想甚麼。

小三是導火線,但不是可以令你們真的分開原因。在解決出軌這個問題首要永遠是你們兩個人有真正去面對婚姻的種種問題嗎?

孩子絕對不是男人選擇留的全部原因,愛不愛你這個問題在他出軌愛上小三時根本不用去問,答案不一定準確。何況他現在說甚麼你根本無法相信,只因這份被背叛的痛不是僅僅他留下來就可以解決。

現在正在疫症中,何不和他重新把舊照片拿出來做一個回憶回顧?和孩子一起三個人一起做,把愛對方的感覺重拾
mc <()>

大宅

Winnieho1004 發表於 20-2-2 02:15
我反而覺得有個小朋友可能會好啲,你們關係怎樣差,始終是一家人,是無法分離的....
...

子女同父母之間關係係無得分割。 我明! 只係煩惱點同一個不忠, 我又唔可以再信佢嘅人生活同一間屋度。

大宅

dayedaye 發表於 20-3-1 21:32
愛,但不知道是否最愛,我對c6係咁。

以前覺得唔甘心,現在覺得無所謂了,有想長相斯守下去的感覺。

其實我唔係佢最愛都未最傷心,係響經歷背叛之後先至知我從來同埋呢一刻都唔係佢最愛嘅。好難長相廝守落去, 唔可以只係我單方面諗。 佢從來冇明確話過畀我聽佢之後同我想點, 覺得佢只係拖, 唔知拖乜。

大宅

mc 發表於 20-3-1 22:19
現在是出軌男人說他選擇回頭,那就是你們兩夫妻真正去面對對方的時刻。他內心是有愧疚的,就因為他對你覺 ...

佢無主動關心,只係沉默,逃避,我唔知佢諗緊乜,人,係響我身邊,但心呢?距離好遠了。佢以為咁落去時間會沖淡,想我當無事發生?定還要我討好佢?至少比我要知道佢想點吧?日子難過,係因為大家對住已經無左親密自然嘅感覺,你猜我度,好陌生。

首頁

尾頁

跳至