自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

chinatea 發表於 20-1-12 22:30
尋晚有D私事5點攪到9點先做完,咁就見有餐廳就入去食野啦,9點仲好滿位,叫號碼係同人孖枱坐,對面係個男人,咁 ...

笑死我啦!有時我都好想對面既嘢食但會忍住

伯爵府

回覆樓主:

奇案 , 聞所未聞

chinatea    發表於 20-1-13 21:36

珊瑚宮

傻人發現案件

chinatea    發表於 20-1-13 21:37
玩具萬歲!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好痴線喎

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

俾我唔敢出聲,做得出都知佢個人有問題,未知係咪痴線 一陣刺激到佢都唔知會唔會一野叉埋黎 樓主你真係好勇,佩服佩服

伯爵府

MommyPanel勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 陪月勳章

回覆樓主:

好多人食二手飯,不過佢等吾切你走就忍唔住食。我好少留意D傻人,我老公成日留意,成日話呢個傻,個嗰傻,成日係边度見過佢。有一次一家4口食M記,我老公又話有傻佬,我覺得我老公好無聊,之後我和大女走先,佢打比我話個傻老飲緊我通粉的湯 ,仲話佢吼住細女杯熱朱古力好耐,以為細女一定飲吾哂有剩

大宅

回覆樓主:

我都遇過傻人,佢一個人坐好在無併枱。佢入餐廳(西餐)然後話要牛丸粉凍咖啡,阿姐話無牛丸粉,只有肉丸意粉,咁個男人就話好。凍咖啡先黎,個男人就將啲冰拎哂出黎放在枱面上,攪到個枱面水汪汪,突然間,佢將所有冰用手掃哂落地。我嚇死因為爭點整到我。十分鐘後,佢突然叫阿姐寫牛腩飯,咁阿姐照幫佢落單。之後肉丸意粉到左,個男人就話自己係要牛腩飯喎,阿姐話佢無取消唔要肉丸意粉。個男人就話,我落得牛腩飯就即係話我唔食肉丸意粉。之後阿姐話已經煮左,無得取消,咁牛腩飯重要唔要?個男人無出聲垂頭食意粉。於是個阿姐大大聲講,個牛腩飯幫你取消左了。
傻人太多

大宅

lily-of-valley 發表於 20-1-12 23:43
好多年前, 我,妹,媽媽,婆婆, 4人飲茶, 同人孖張8人枱, 同枱2公婆一個約8-9歲男小朋友。 枱未執, 上 ...

我覺得個小朋友好可憐,食二手飯。要食佢兩公婆自己食啦!都唔知上手有無病,染上傷風感冒事少,其他大鑊野咪累死個仔?好慳唔慳,去得飲茶都有個錢。其實老麥我都見過幾次啲人食人薯條,薯條獨立我都算。但我亦見過大xx,有人食人食剩的二手碟頭飯,我覺得好恐怖,好唔衛生。

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 20-1-12 22:34
嘩!咁都得!
好多好多年前飲茶就試過,搭檯阿伯無端端拎我地d點心食,我地話佢,佢仲笑住話「你都可以夾返 ...
呢啲真係吹佢唔脹

象牙宮

2024年龍年勳章

chinatea 發表於 20-1-12 22:30
尋晚有D私事5點攪到9點先做完,咁就見有餐廳就入去食野啦,9點仲好滿位,叫號碼係同人孖枱坐,對面係個男人,咁 ...

可能你遇到真儍。

象牙宮

2024年龍年勳章

BKsquare 發表於 20-1-12 22:48
太唔好彩

但我爆笑咗出黎

我都O嘴兼笑咗……

象牙宮

2024年龍年勳章

lily-of-valley 發表於 20-1-12 23:43
好多年前, 我,妹,媽媽,婆婆, 4人飲茶, 同人孖張8人枱, 同枱2公婆一個約8-9歲男小朋友。 枱未執, 上 ...

呢個核突又暴笑……

象牙宮

2024年龍年勳章

gracelam 發表於 20-1-12 23:50
我試過一個人茶記食早餐,卡位搭枱,個男人坐我對面,我地一樣叫凍O茶,2杯各自放响自己嗰邊靠中間位置, ...

搭枱最怕攞錯對方D茶水……

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

咁都得?我會即走
I 大蚊豬   

象牙宮

2024年龍年勳章

lily-of-valley 發表於 20-1-13 00:02
真係咩野人都有。

Ah, 我又試過一個人, 同一個女人孖枱, 茶餐廳, 佢條氣頂住, 中銀慢到嘔, 佢排咗2 ...

JM, 唔得啦,點解單單都笑C我……

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

擺明傻

象牙宮

2024年龍年勳章

theclacheng 發表於 20-1-14 08:33
好多人食二手飯,不過佢等吾切你走就忍唔住食。我好少留意D傻人,我老公成日留意,成日話呢個傻,個嗰傻, ...

又笑C我……下次信老公。

男爵府

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

明顯唔係正常, 樓主走為上著係醒!!

子爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

精神錯亂

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

Goldilocks 發表於 20-1-14 08:55
我覺得個小朋友好可憐,食二手飯。要食佢兩公婆自己食啦!都唔知上手有無病,染上傷風感冒事少,其他大鑊 ...
係lor, 出得來飲茶, 唔係窮成咁係馬? 不過好多人諗唔到想點嘅。 好多怪人的

其中一個sample, 個年, 牛有瘋牛症, 豬有口蹄病, 魚有雪卡毒, 雞有禽流感,菜有農藥, 一齊發生。

個年, Easter holiday 之後星期二開工, 同媽,妹落中環整D野, 撞到媽媽同學, 同學老公, 同學老公個表妹, 一齊食lunch啦。 飲茶, 個表妹話今日至開齋食番牛豬雞魚菜, 佢自上個聖誕前, 只係食白飯。 同學老公話嘩, 咁情願死咗佢。

首頁
23456...7

尾頁

跳至