想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

最近終於的起心肝, 諗住睇西醫. 當我book董醫生時最快都要10月才有得睇, 毛醫生就下個月中就有得睇.

想請問下各位sis, 睇邊一個醫生好呢? 我睇回以前bk sis 講, 毛醫生會check女性好多野, 其中一樣係會問女性若在排卵時, 佢會用手渣女性乳房, 睇下有冇乳汁出來, 我睇見咁, 有d驚.......

唔知各位sis, 有咩意見呢?
榮華終是三更夢   富貴如同九月霜   
黃金不是千年業   無須過份去緊張

大宅

原帖由 piyo28 於 09-5-22 15:53 發表
最近終於的起心肝, 諗住睇西醫. 當我book董醫生時最快都要10月才有得睇, 毛醫生就下個月中就有得睇.

想請問下各位sis, 睇邊一個醫生好呢? 我睇回以前bk sis 講, 毛醫生會check女性好多野, 其中一樣係會問女性若在 ...

冇人知?

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

董醫生係超級大紅人,因為佢真係好好,所以點解你要排咁耐先有得睇,我都係睇董醫生,至於毛醫生點解咁快有得睇,就知佢係無咁受歡迎,但我都知毛醫生係好有經驗的,你係唔係去仁安睇?如果唔想睇男醫生,快D可以考慮睇周敏姬,周醫生係女醫生。

想請問下各位sis, 睇邊一個醫生好呢? 我睇回以前bk sis 講, 毛醫生會check女性好多野, 其中一樣係會問女性若在 ...

大宅

原帖由 HappyDay2008 於 09-5-22 16:20 發表
董醫生係超級大紅人,因為佢真係好好,所以點解你要排咁耐先有得睇,我都係睇董醫生,至於毛醫生點解咁快有得睇,就知佢係無咁受歡迎,但我都知毛醫生係好有經驗的,你係唔係去仁安睇?如果唔想睇男醫生,快D可以考慮睇周敏姬,周醫生係 ...

我原先book係尖沙咀, 但係今日就改咗book仁安睇董醫生. 其實, 有女醫生緊係好過男醫生, 加上, 睇到bk sis 話毛醫生會渣女性乳房, 都有d驚.

咁請問周醫生係咪都係咁好人架?

侯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章

我聽有d姊妹話跟佢做treatmentOK,我去仁安睇董醫生時,有時等緊見董醫生見到周醫生返去,佢都會同我打招呼講早晨,我諗佢都幾nice

原帖由 piyo28 於 09-5-22 16:32 發表

我原先book係尖沙咀, 但係今日就改咗book仁安睇董醫生. 其實, 有女醫生緊係好過男醫生, 加上, 睇到bk sis 話毛醫生會渣女性乳房, 都有d驚.

咁請問周醫生係咪都係咁好人架? ...

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我睇過毛醫生喇 去左一次之後就冇去喇

照我子官唔知有冇20秒就照完喇 淨係講你個子宮好靚丫(好似有d變態)

之後聽都唔聽我同我老公 呢2年做過d咩 試過d咩 就拎iui 同ivf 既單張 派比我地 同我地講幾多$ 幾多$
之後就叫左我地返去考慮下 咁樣就收左我$1200

我覺得佢有d搵笨

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

董醫生, 好nice , 幾好人.

毛醫生, 呢度較少評語/評論.

大宅

原帖由 @陳師奶@ 於 09-5-22 17:01 發表
我睇過毛醫生喇 去左一次之後就冇去喇

照我子官唔知有冇20秒就照完喇 淨係講你個子宮好靚丫(好似有d變態)

之後聽都唔聽我同我老公 呢2年做過d咩 試過d咩 就拎iui 同ivf 既單張 派比我地 同我地講幾多$ 幾多$
之後 ...

唔係呀化?!

我頭先同c6講, 大家商量後, 都係唔睇毛醫生了, 因為實在過唔到自己果關 (比一個第一次見面就渣我胸既人). 話時話, 咁佢有冇我所講呢個動作呀?

大宅

原帖由 HappyDay2008 於 09-5-22 16:55 發表
我聽有d姊妹話跟佢做treatment都OK,我去仁安睇董醫生時,有時等緊見董醫生見到周醫生返去,佢都會同我打招呼講早晨,我諗佢都幾nice。

明白晒, thank you 你 .

等我同c6商量一下先. 講真, 唔等都等咗咁耐, 唔爭在再等下睇邊一個先.

珍珠宮

畀面勳章

睇董醫生啦...我對b都係佢經手架...
佢真係好細心..好好人架..

禁止訪問

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原帖由 arale1668 於 09-5-22 23:28 發表
睇董醫生啦...我對b都係佢經手架...
佢真係好細心..好好人架..

你果對原來係龍鳳黎架, 我成日以為係孖女添

別墅

用手渣女性乳房, 睇下有冇乳汁出來,係想check下催激乳素是否太高,因這會影響到生育,我第一次睇不育時醫生有check和解釋。

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 joey0419 於 09-5-22 23:43 發表

我都係睇dr.tung架,仲有呀,我都係16/12出世架,不過大你對仔女30年,haha...
咁有緣,希望我都可以生龍鳳啦,kakakaka

你係咪做ivf成功架???

IUI呀...第2次先得
做完第一次iui(07年7月)後,07年12月開始過做ivf,點知打左幾枝針,老公感冒,佢感冒完又輪到我,董醫生叫我停,但因卵胞發展得好好,轉iui啦,唉,點知到應該打破卵針時,個子宮又無故出血喎,董醫生最後話iui都要停,靠自己..down爆...果次都係失敗架..後來再去睇左4個月中醫同針灸..08年4月做第2次iui,就係果次bingo左..仲要3粒卵子bingo晒..果次我無預得架...因為董醫生話老公d精精差過第一次呀! 仲要做完iui第7晚,訓到半夜喊左2個鐘先瞓...又怕接受唔到day14驗孕結果,10日就走去用d仔驗,一早預無線等自己容易接受d,點知day12又驗,居然有好淺好淺線..但我都唔信,因為成日聽人講d仔唔準..到day14朝,買多枝唔同牌子既驗孕棒驗+d仔驗,2樣都有明顯既淺粉紅線...我驚我形住,叫老公睇,老公都話有呀..不過平常心啦..跟住再打返仁安,姑娘就叫我返醫院驗血,果日仲落雨..到到仁安,姑娘仲同我講恭喜,我唔敢請多謝呀..我話都未firm.真係好驚食炸糊.不過佢都約定叫我星期一返去見醫生,跟住就去驗血啦..驗完血返屋企,放低左個電話..原來姑娘打左幾次黎想報喜架..我放低左個聽話feel唔到佢震呀..第2朝拎起電話時先發覺有留言..就係姑娘見打咁多次黎都同唔到我講,佢留message話恭喜我,話個報告係positive..果日咁啱就係08年既母親節..跟住設去見董醫生時,佢睇個驗血指素,佢已同我講再有心理準備有機會雙胞胎...黠知4week再覆診時...係3胞胎...mouth:

你努力呀..唔好灰心..你做既野..一定會有回報的..

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 miffymiffy 於 09-5-22 23:48 發表

你果對原來係龍鳳黎架, 我成日以為係孖女添

哈..你話孖仔都話...我個仔成個仔樣架..如果係女仔都mouth:
都多得你d d仔排卵同驗孕條...果陣我仲買左成盒..依家仲淨左好多...

珍珠宮

畀面勳章

原帖由 fuyan 於 09-5-25 10:18 發表

用手渣女性乳房, 睇下有冇乳汁出來,係想check下催激乳素是否太高,因這會影響到生育,我第一次睇不育時醫生有check和解釋。

驗催乳激素係驗血架..唔會渣乳房架..

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 arale1668 於 09-5-25 10:29 發表

驗催乳激素係驗血架..唔會渣乳房架..

我都係自己去驗血 check

不過好多醫生都會幫你check埋個乳房 可能我未有奶啦 所以冇奶出

大宅

驗血好似準成度高d喎, 最主要唔洗咁監介.

我都係諗住睇董醫生好了, 呢段期間, 我會繼續去食我既中葯, 加埋嘗試做針炙, 希望可以令機會率增大d.

多謝各位寶貴意見.

大宅

原帖由 arale1668 於 09-5-25 10:24 發表

IUI呀...第2次先得
做完第一次iui(07年7月)後,07年12月開始過做ivf,點知打左幾枝針,老公感冒,佢感冒完又輪到我,董醫生叫我停,但因卵胞發展得好好,轉iui啦,唉,點知到應該打破卵針時,個子宮又無故出血喎,董醫生最後 ...

我想問下, 其實IUI既過程係點架? 一開始董醫生會點做先呢? 同埋做一次IUI費用要多少? IUI過程是否簡單過ivf?

thanks

瑪瑙宮

原帖由 arale1668 於 09-5-25 10:27 發表

哈..你話孖仔都話...我個仔成個仔樣架..如果係女仔都mouth:mouth:" />
都多得你d d仔排卵同驗孕條...果陣我仲買左成盒..依家仲淨左好多...

係之前睇你對孖既BB 時, 似為係孖女.

咁你淨返既 lucky D 仔咪送/轉讓 俾 D 朋友仔 或者網友嘛~ 等佢地都 lucky 下 沾下你D 孖胎氣

首頁

尾頁

跳至