時政擂台

跳至

首頁
34567...18

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

acacius 發表於 20-3-6 12:01
回覆 DoReMi媽媽 的帖子

我無讚過美國啊 唔好解讀我批評中國不足講到去吹捧美國

我有話你讚美國嗎?我嗰句係問題嚟喎

又講真,美國CDC而家停止公布疑似病例,我都好大個問號

琥珀宮

DoReMi媽媽 發表於 20-3-6 12:08
喺哩件事上,美國冇好好喺防疫上做準備,卻用媒體打手抹黑中國,誤導世界對中國人的仇視,點解美國重點唔 ...

美國只著重經濟,視人命不值錢,呢點特朗普政府更甚。

複式洋房

無恥至極

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

DoReMi媽媽 發表於 20-3-6 11:24
唔驗咪冇證據囉

睇唔到呀

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

淡淡的來, 好好的去 ....

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

SandyKL 發表於 20-3-6 12:17
美國只著重經濟,視人命不值錢,呢點特朗普政府更甚。

所謂民主大國卻不以國民生命優先

象牙宮

bplus 發表於 20-3-6 12:46
睇唔到呀

可能世衛見美國超級大國都隱瞞疫情, 中國不惜封鎖千萬級人口城巿,禁足14億人,為世界阻擋病毒,而世衛專家組喺中國觀察接觸各醫護人員,深受醫護人員盡心盡力所感動

https://i.imgur.com/Yb6BQvs.mp4

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 20-3-5 18:28
2009年美國爆發H1N1, 影響214個國家,導致全球6千萬人感染,美國何曾向全球道歉,今日病毒源頭未明,美國主 ...

美國就係咁pk, 最鍾意雙重標準架啦。
日本同台灣都踢爆咗佢,新肺炎最早發生應該在美國,佢地唔驗扮唔知,就話流感喎,幾個月死咗萬四人,呃班曱甴就得。

象牙宮

calvin1230hk 發表於 20-3-6 17:43
美國就係咁pk, 最鍾意雙重標準架啦。
日本同台灣都踢爆咗佢,新肺炎最早發生應該在美國,佢地唔驗扮唔知,就話流感喎,幾個月死咗萬四人,呃班曱甴就得。...

源頭都未證實,美國就要中國道歉?美國當年豬流感蔓延咁多國家,全世界死咁多人,美國有冇道歉?美國自己疫情防控都未做好,就要人道歉,面皮厚到。。。

象牙宮

又惹人頂唔順世衛講真話了

https://i.imgur.com/fAY1VQM.mp4

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

DoReMi媽媽 發表於 20-3-6 11:46
我唔得閒呀,因為我冇諗住要說服你去相信或唔相信,我根本唔介意 只係想帶出多啲事實俾想知嘅人睇 ...

愈辯愈明~其實不在於是講贏對方或要說服對方

而家透過討論帶出更多的唔同角度。

象牙宮

ning.. 發表於 20-3-6 17:54
愈辯愈明~其實不在於是講贏對方或要說服對方

而家透過討論帶出更多的唔同角度。

對,根本冇說服對方嘅必要,只係希望俾多啲唔同訊息香港人睇,只單睇香港媒體嘅報導,好多事情被蒙在鼓裹

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 20-3-6 17:52
源頭都未證實,美國就要中國道歉?美國當年豬流感蔓延咁多國家,全世界死咁多人,美國有冇道歉?美國自己 ...

先聲奪人丫嗎!曱甴同YC咪學佢地主子常用囉,最後結果係點,邊會有人理。
最緊要係抹黑人地,醜化人地先。
班滿口民主自由公義嘅,就最鍾意用呢D技倆,見唔少啦。
仲要雙重標準,佢地要幾醜陋,可以做到幾醜陋。

象牙宮

calvin1230hk 發表於 20-3-6 18:07
先聲奪人丫嗎!曱甴同YC咪學佢地主子常用囉,最後結果係點,邊會有人理。
最緊要係抹黑人地,醜化人地先。 ...

抹黑對方同國民生命兩者之間,美國選咗抹黑先,防疫就慢慢嚟

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 20-3-6 18:24
抹黑對方同國民生命兩者之間,美國選咗抹黑先,防疫就慢慢嚟

佢地要扮好人,扮正義嘅英雄,攻擊任何國家都要揾借口,就算比人話都扮被逼,佢地都唔想,都係為人地嘅國家有民主,就算害死好多人都係咁。
目的係要破壞其他國家,搶奪人地嘅資源,其他人死又點,咪一句你地唔好彩囉!

象牙宮

calvin1230hk 發表於 20-3-6 18:30
佢地要扮好人,扮正義嘅英雄,攻擊任何國家都要揾借口,就算比人話都扮被逼,佢地都唔想,都係為人地嘅國 ...

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

acacius 發表於 20-3-6 12:01
回覆 DoReMi媽媽 的帖子

我無讚過美國啊 唔好解讀我批評中國不足講到去吹捧美國

不如我直接話你知點解話美國係源頭啦

根據日本和台灣專家研究,所有病毒都有family tree。 呢隻所謂的武漢肺炎喺中國境內只有第二代和第三代,即係阿仔和孫,而美國境內就有齊三代,即有埋阿爺嗰代。

所以日本和台灣專家才得出源頭不是中國,而是美國的結論。

禁止訪問

回覆樓主:

別墅

hithere440465 發表於 20-3-5 18:35
曱甴說 :這是假的,是大陸最鐘意做假,美帝才是最誠實和最叻的!

係叻又點呢?關曱甴乜事?比你入藉咩? ...

希望佢地去晒美國,唔好再留係香港。佢地開心,我地仲開心

象牙宮

LLM@ 發表於 20-3-7 10:02
賤國老尾

而家講真話會俾人話紅化,隱瞞疫情講大話係民主自由

象牙宮

sunnymama2 發表於 20-3-7 07:52
不如我直接話你知點解話美國係源頭啦

根據日本和台灣專家研究,所有病毒都有family tree。 呢隻所謂的武 ...

Tks 我睇過台灣東森財經哩條片,希望早日將病毒溯源,水落石出

首頁
34567...18

尾頁

跳至