時政擂台

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 20-3-10 17:25
其實呢~我諗Bk都唔會在意會員去留,畢竟只係佔家族生意一丁點部分罷了,不過呢~有咁嘅立場~連CY都睇到嘅 ...

BK都在污名化中國,之前D置頂的武漢肺炎post,世衛巳經為新冠肺炎改名好九年,但bk同毒果同出一轍,目的就係污名中國同洗腦,雖然置頂已改,但骨子裏仍在放毒,3月出的專題仍然稱作武肺,仲唔係黑到入骨!

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

回覆樓主:

其實bk嘅立場早已顯現,只是這區藍人比較多而不會明目張膽而已。
好了,我承認我是小數派,以後淡出少上來好了。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bobosweet 發表於 20-3-10 17:42
BK都在污名化中國,之前D置頂的武漢肺炎post,世衛巳經為新冠肺炎改名好九年,但bk同毒果同出一轍,目的就 ...

我都睇到,喺使用意見內,特派員覆咗2次謝謝意見,但一樣冇跟世衛改Covid 19, 意思係咪~意見接受,但唔改你吹咩?

西方國家污名化中國,係帶有歧視,但估唔到,Bk作為親子論壇,卻帶有政治色彩,一樣鼓吹歧視,今次,唔知係咪被CY點名,發現被盯上呢? 不過唔緊要啦,以後,BK係咩立場,大家心中有數,紀錄在案就可以了。

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

DoReMi媽媽 發表於 20-3-10 17:59
我都睇到,喺使用意見內,特派員覆咗2次謝謝意見,但一樣冇跟世衛改Covid 19, 意思係咪~意見接受,但唔改 ...

佢今晚唔改番D title名的話,大家會唔會開post提議一下Bk管理人員?睇吓多唔多jm支持佢地改名!

若要人不知 唔好咁低B !  : P

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

BK一向係y, 啲曱甴yc係公海講時政横行都唔理,好耐都唔搬post, 但bc啲post搬得好快,啲版主大細超

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sandra28 發表於 20-3-10 18:11
佢今晚唔改番D title名的話,大家會唔會開post提議一下Bk管理人員?睇吓多唔多jm支持佢地改名!
...

我哋人微言輕,幾多會員簽名都未必有用~你信唔信吖嗱?

象牙宮

prince'smom 發表於 20-3-10 18:11
BK一向係y, 啲曱甴yc係公海講時政横行都唔理,好耐都唔搬post, 但bc啲post搬得好快,啲版主大細超 ...

BC仲會好容易收牌,但YC喺公海粗口爛舌橫行都唔會收,版主管理員最叻就係將個舖搬入時政,咁YC喺公海嘅違規就完全冇事,屢見不爽,有啲BC仲會喺完全無犯BK規都會被消失,仲要係唔俾原因,冇理由的,你問BK,BK唔答你,唔俾你喺佢個YC場玩,見唔小。所以我都小咗上嚟,最好笑,見YC曱甴成日話BK紅,我點睇都睇唔到BK紅囉!

伯爵府

prince'smom 發表於 20-3-10 18:11
BK一向係y, 啲曱甴yc係公海講時政横行都唔理,好耐都唔搬post, 但bc啲post搬得好快,啲版主大細超 ...
yes ah....啲版主大細超

伯爵府

DoReMi媽媽 發表於 20-3-10 18:19

伯爵府

DoReMi媽媽 發表於 20-3-10 18:23
BC仲會好容易收牌,但YC喺公海粗口爛舌橫行都唔會收,版主管理員最叻就係將個舖搬入時政,咁YC喺公海嘅違 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

TVb08 發表於 20-3-10 11:57
過去一星期,蘋果日報有三版全版廣告,廣告商是1. Baby Kingdom
2. 靈芝王
3. 名將作

個bk係點架? 係放上黎睇睇, 有圖至評論

補充內容 (20-3-10 18:33):
個bk 廣告係點架?

琥珀宮

DoReMi媽媽 發表於 20-3-10 18:23
BC仲會好容易收牌,但YC喺公海粗口爛舌橫行都唔會收,版主管理員最叻就係將個舖搬入時政,咁YC喺公海嘅違 ...

之前唔信D版主黃!近期係非常明顯!

DoReMi媽媽    發表於 20-3-10 18:39

琥珀宮

DoReMi媽媽 發表於 20-3-10 18:19

可能即搬走個post!

子爵府

DoReMi媽媽 發表於 20-3-10 17:25
其實呢~我諗Bk都唔會在意會員去留,畢竟只係佔家族生意一丁點部分罷了,不過呢~有咁嘅立場~連CY都睇到嘅 ...

我知道自己微不足道, 上唔上嚟都冇人留意,我只係覺得如果bk呢度唔歡迎bc, 我唔會上嚟過得人憎囉

子爵府

回覆樓主:

唔係得一份報紙,點解要揀份立場激進,散播仇恨黎落廣告,想target乜野客?

象牙宮

sandra28 發表於 20-3-10 18:39
可能即搬走個post!

或者將個舖人為沉底~得咗

TVb08    發表於 20-3-11 08:18

象牙宮

謙仔媽咪 發表於 20-3-10 18:46
我知道自己微不足道, 上唔上嚟都冇人留意,我只係覺得如果bk呢度唔歡迎bc, 我唔會上嚟過得人憎囉 :nothin ...

唔係微不足道,每個人都有佢價值,最緊要玩得隨心,鈡意上咪講幾句,唔得閒唔鈡意咪唔上,唔好俾網上世界牽你現實生活,影響你上或唔上,冇人有資格主宰你,

大宅

deltaxy 發表於 20-3-10 14:07
將BK 推上國安少不了... 全管理層不得返中國

又幾好提意,真係work架!

男爵府

我有follow CY FB, 見果日佢話Baby kingdom 響蘋果登全版廣告,我覺得好奇怪,一份咁既垃圾報紙,點解去果度登乜野廣告?好想知廣告內容

如果一如各JM 留言,對Bk真係好失望!我由阿囡細個到而家22歲,支持BK咁耐,響呢度拎咗好多寶貴意見,直到呢近半年社會動亂,亦都有好多BC 可以圍爐取暖,一齊打曱甴!
深信家長身教言教,教孩子道德規範係最重要,但眼見黃屍一直響度放假新聞,文宣喧染,歪理當真理,真係好想難想像一個親子教育網站會淪落如此!

Bk 既版主同負責人,縱容呢班人,相信係你地親手將bk 毀滅,實在令人痛心!

琥珀宮

回覆樓主:

親子王國,由當年冇廣告,分享親子資訊平台,變成充滿廣告,分享親子產品平台,已非當年的親子平台了。

不過,可幸隨住我家班細路長大了,亦唔需要呢啲產品資訊。

TVB佔中時係黃嘅,所以當時唔睇TVB報導新聞,反而Now新聞,只有Now影哂成個場景,影到班人點用雨傘去攻擊警察。5年後,物轉星移,「逃犯」暴亂,調轉角色。

商業與政治世界一樣,沒有永遠的立場。接受呢點好過點。

首頁
12345...11

尾頁

跳至