時政擂台

跳至

首頁
45678...11

尾頁

大宅

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章

DoReMi媽媽 發表於 20-3-11 12:36
吓?原來新世界係黃?無論係全層或上下層,俾出面盛傳,上層仲唔知的話都有責任,你講得啱,而 ...

新世界鄭生唔係支持政府既咩? 我記得暴亂時佢第一個站出來捐地喎.

伯爵府

DoReMi媽媽 發表於 20-3-11 12:10
我就係奇,唔知會唔會大老細放手俾人做,冇過問,作為大眾傳播媒介,如果冇持平,客觀態度處事,好易出事 ...

我懷疑係佢嘅的手下自作主張

公爵府

hashtag影視迷勳章

謙仔媽咪 發表於 20-3-10 13:50
係,超失望,唔怪得比大陸禁
有冇第二個多香港媽媽嘅親子網,我馬上轉會
...

也請通知我!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hohodemama 發表於 20-3-11 13:00
新世界鄭生唔係支持政府既咩? 我記得暴亂時佢第一個站出來捐地喎.

咁~即係有人自把自為?而家層面升到連CY都知BK喺毒果落廣告嘅3間之一,BK仲要係3間裏唯一嘅大眾傳播媒介

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

TOMATOO 發表於 20-3-11 13:01

咁新世界就要自求多福

男爵府

DoReMi媽媽 發表於 20-3-11 13:10
咁新世界就要自求多福

樹大有枯枝一D都唔奇, ZTORE個老闆都係藍, 但有YC職員真係好難避.
https://www.facebook.com/groups/393490971355994/permalink/771740660197688/

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

deltaxy 發表於 20-3-10 14:07
將BK 推上國安少不了... 全管理層不得返中國

琥珀宮

Tobbyy 發表於 20-3-10 14:23
D版主成日懶持平,紙包唔住火啦,撑乜鬼啫,樣衰

版主黃都出汁啦,扮鬼到咩

象牙宮

TVb08 發表於 20-3-11 14:24
樹大有枯枝一D都唔奇, ZTORE個老闆都係藍, 但有YC職員真係好難避.
https://www.facebook.com/groups/3934 ...

琥珀宮

畀面勳章

TOMATOO 發表於 20-3-11 13:01

但,作為管理者 / 經營者,都要定時抽查 / 監察,唔能夠比下屬自把自為

就好似集團茶餐廳咁,食物質素有無保持,都會搵神秘顧客測試

珍珠宮

vivibabyvivi 發表於 20-3-11 14:32
版主黃都出汁啦,扮鬼到咩

佔中時已察覺!

琥珀宮

bobosweet 發表於 20-3-11 15:04
佔中時已察覺!

估中時我只係遇然喺度,乜啲版主咁‘愛香港’架

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

謙仔媽咪 發表於 20-3-10 17:15
如果bk唔歡迎bc嘅,麻煩版主表明立場,如果同雙登一樣表明立場,我馬上走
...

千萬不要走,你走就中計。
我相信大老細(新世界)唔係黃,所以某些人才不敢明目張胆,只好隱隱晦晦,用你明就明的方法表達自己立場,這樣會吸引一些人入Bk,亦會令不同立場的人走,到時香港會又多一登荼毒社會,就係baby king登。

其實,民主社會,版主係可以有自己政治立場,但用不持平對待不同立場的人士就實在難以令人信服。

象牙宮

aromama 發表於 20-3-11 16:06
我相信大老細(新世界)唔係黃,所以某些人才不敢明目張胆,只好隱隱晦晦,用你明就明的方法表達自己立場,這樣會吸引一些人入Bk,亦會令不同立場的人走,到時香港會又多一登荼毒社會,就係baby king登。

其實,民主社會,版主係可以有自己政治立場,但用不持平對待不同立場的人士就實在難以令人信服。 ...

如果只係表達,係冇問題,但如果因為身份而有權力,因權力而為某些人做就方便,咁對會員係不公平,有晒版規,之前一樣有YC成日喺公海開政治舖,開極都唔會有事,極其量搬入時政舖,YC唔駛收牌唔駛受罰,YC喺公海粗口爛舌開政治舖,違晒版規,哩度啲版主管理員就為佢哋搬舖,一入時政就連YC喺公海犯嘅規全部當冇嘢,為YC擺平,但BC如果喺公海開時政舖,就好快收牌,喺BK,我見唔到公平,原來,有人想將BK變反共king登

子爵府

aromama 發表於 20-3-11 16:06
我相信大老細(新世界)唔係黃,所以某些人才不敢明目張胆,只好隱隱晦晦,用你 ...

多謝你,我會堅持陪大家繼續走下去,我哋一定要堅持犯法就要拉,無論係咩色都唔可以違法,有法不依會世界大亂㗎

公爵府

畀面勳章

又黃又藍,有鬼

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

琥珀宮

TVb08 發表於 20-3-11 08:27
世界不斷在變, 中國就係一個最佳引證, 邊個會預測到中國可以迅速地成長? 所以做人都要跟事代而改革同進步, ...

同意呢版中有人講,絕不退讓,如果藍絲退場,就會令香港多一個歪C場。

大家加油!

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 20-3-11 16:28
如果只係表達,係冇問題,但如果因為身份而有權力,因權力而為某些人做就方便,咁對會員係不公平,有晒版 ...
講得好,個人立場唔緊要,最緊要唔好以權謀私,
即而家長沙灣區議員比人話都係因為佢以工作便利欺壓同自己個人立場唔同o既人
版主可以有自己睇法,但係o係版主呢個工作上要有專業操守

DoReMi媽媽    發表於 20-3-11 21:29

珍珠宮

畀面勳章

DoReMi媽媽 發表於 20-3-10 18:23
BC仲會好容易收牌,但YC喺公海粗口爛舌橫行都唔會收,版主管理員最叻就係將個舖搬入時政,咁YC喺公海嘅違 ...

話時話,我有一次只係講香港電視隻股票,都畀人九秒九搬咗入時政, 但之前有啲讚王維基就讚足幾日都冇事囉, 諗返起係咪應該去證監投訴?

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我都對bk好失望

不過我都懷疑係咪曱甴既奸計,用呢個方法趕走bk bc

首頁
45678...11

尾頁

跳至