自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

SandyKL 發表於 20-4-20 12:56

男女主角都醒神 我睇過一次咋,鬼佬大戲麻麻,唯 ...

還有第六個 phantom - Michael Crawford, 正

琥珀宮

weiwei 發表於 20-4-20 15:20
還有第六個 phantom - Michael Crawford, 正

咁睇漏咗。

伯爵府

Charlotte_mom 發表於 20-4-20 14:47
好多人誤會左
樓主個musical show係限時免費,而家要錢

I see, the opera . 佢哋講同唱既英文好清楚, 平時D英文歌我仲唔晒D字,唔知佢唱乜,今次opera 竟然我聽得清清楚楚明明白白.

珍珠宮

weiwei 發表於 20-4-20 15:20

我好期望聽佢開金口,可惜佢冇唱,唔知點解唔唱呢

大宅

redhot 發表於 20-4-20 13:15
呢個版本超正,睇咗呢個版其他都唔駛睇。呢個版本惟一缺點就係盞水晶燈冇跌落嚟,我以前試過坐前排睇,有 ...

我都覺得無咗呢一幕有d失落⋯⋯

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

原本我冇興趣睇, 早排睇左the show must go on 個宣傳片後就想睇, 所以先睇故事大網, 之後略略睇左幾次. 可惜水晶燈跌落黎即情節改左, anyway 個音樂劇真係非常精彩, 故事, 場景, 演員, 化妝服飾等各方面都做得非常好. 除左erik, christine外, 我都鍾意睇劇中位女高音主角carlotta (Wendy Ferguson) 既演出.

大宅

ash_yehyeh 發表於 20-4-19 19:04
網上評價都話love never dies麻麻,搞到我地一路都唔敢去睇,怕睇完失望

咁就要睇下你係企喺phantom 定係raoul嗰邊喇,如果係Phantom你就更加要睇love never dies

大宅

redhot 發表於 20-4-20 14:22
我覺得你並唔了解Phantom呢一個角色,劇中嘅Phantom所案寫嘅歌表達到佢活在一個孤獨嘅世界。

以往嘅版本 ...

其實Christine都知道自己愛Phantom,但係佢都愛Raoul同想要自由,Phantom最後都成全Christine,可以見到控制慾強嘅Phantom真係真心愛Christine。

子爵府

Love never dies唔係原本個作者所寫,改到啲人物性格變哂,所以雖然啲音樂好聽,但啲評語就麻麻。

By the way我都係鍾意Michael Crawford & Sarah Brightman呢對組合多啲

子爵府

redhot 發表於 20-4-20 19:43

好似話佢啱啱做完另一個job之後趕過來,所以要休息而唔唱。

大宅

Michael Crawford didn't sing in the encore because he had come straight after a matinee performance 'The Wizard of Oz' at the London Palladium (where he was playing the title character) and had to preserve his voice for an evening show.

侯爵府

hennyyoyo 發表於 20-4-20 13:15
我見完場距離條片完仲有成2、30分鐘,正常有D嘢睇下。。。

尾有位舊女角,我覺得佢唱最高音那首歌,好似 ...

Sarah Brightman年紀大啦, 當然無後生女唱得咁好

侯爵府

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

bertcat123 發表於 20-4-21 06:49
Sarah Brightman年紀大啦, 當然無後生女唱得咁好
我日聽緊sarah隻cd

珍珠宮

小氣公主 發表於 20-4-21 03:38
其實Christine都知道自己愛Phantom,但係佢都愛Raoul同想要自由,Phantom最後都成全Christine,可以見到控 ...

(個人感覺)Christine太年輕,未知自己需要啲咩,佢未明白音樂已成佢人生一部份,Raoul其實比唔到佢。Raoul喜愛嘅Christine已是早經Phantom塑造出嚟。劇中嘅Phantom才可以繼續創造Christine嘅藝術、以及人生。

我本人讀藝術,感受(對劇內容嘅判斷)可能同其他觀眾不同。一個藝術型嘅人生活中失去咗藝術提昇,人生就變得俗不可耐。

珍珠宮

hitommycc 發表於 20-4-21 04:46
Michael Crawford didn't sing in the encore because he had come straight after a matinee performance ...

thx for the info

伯爵府

bertcat123 發表於 20-4-21 06:49

明白

首頁

尾頁

跳至