自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

之前出過Post同大家傾訴過呢件事:
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22236297

前兩日,呢位人士係佢自己FB出Post,又掘番兩年前參與過的project黎講,個Post的內容完全失實、冇證據同記錄,也有誹謗成份,全部係情緒發洩,同演繹到佢自己係受害者。

由於我地之間都有互相認識的朋友,有兩個識左十幾年,平時有聯絡開,諗住搵佢地商討對策、問下意見,點知聯絡左兩日有多,完全冇回復回應,call唔聽,what's app唔覆,原來十幾年友情,就係因為一個Post而割,人與人之間的關係真可笑!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Sadness 發表於 20-4-30 20:03
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22236297
...

緣來緣去,緣盡。

子爵府

...
時間會沖淡一切,或者隨住時間流逝,真相會慢慢顯露。

wcpcelia    發表於 20-5-1 18:12

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

加油

珍惜 感恩
You got this!!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

即係朋友都信左佢?

男爵府

cindy618 發表於 20-4-30 21:05
即係朋友都信左佢?

唔知,真係唔知。因為上次呢個小人發作,呢位朋友都有相助,所以佢都好清楚係乜事。
淡而無味

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

緣盡就好好放手

男爵府

vivibabyvivi 發表於 20-4-30 21:58
緣盡就好好放手

但一時間真係接受唔到。
淡而無味

男爵府

識左十幾年應該了解你,但佢地都選擇唔覆你,會唔會自己都有問題?
又或者十幾年朋友都咁,就當緣盡

男爵府

天真B 發表於 20-4-30 22:02
識左十幾年應該了解你,但佢地都選擇唔覆你,會唔會自己都有問題?
又或者十幾年朋友都咁,就當緣盡
...

係,都做左心理準備,但一時間真係接受唔到。
淡而無味

男爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

Sadness 發表於 20-4-30 22:04
係,都做左心理準備,但一時間真係接受唔到。
你會唔會太小題大作,maybe 唔得閒,maybe唔想提呢d無聊野啫,

侯爵府

...

若然嗰兩個共同朋友
因為咁而同人割蓆,
至少你睇清楚邊啲係真朋友
至於個小人算啦,無視佢係最好

男爵府

ccgirlcc 發表於 20-4-30 22:11
其實我估你朋友唔想再聽呢件無9謂的事,
我睇你舊post 你話佢唔係朋友,follow佢fb做乜,同呢d跟自己無關的 ...

我冇follow佢,原先我都唔知的,係有另外一個朋友睇到佢的Post,而今次係仲離譜,所以話比我知。
淡而無味

禁止訪問

男爵府

ccgirlcc 發表於 20-4-30 22:13
你會唔會太小題大作,maybe 唔得閒,maybe唔想提呢d無聊野啫,

正如我咁講,大家識左十幾年,唔想提或唔得閒,都可以講聲。
淡而無味

男爵府

Sadness 發表於 20-4-30 22:27
我冇follow佢,原先我都唔知的,係有另外一個朋友睇到佢的Post,而今次係仲離譜,所以話比我知。
...
其實咁耐前的事,佢仲要放佢fb講,可想而知佢幾咁小心眼同放唔底,anyway. 唔好理好d

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Sadness 發表於 20-4-30 22:27
...

你知道左,又要同朋友呻,何解對
方唔回覆任何呢?又會否唔係講你呢?

呢位朋友唔講,其實你本應係唔會知道架啦!人梗係講對自己有利既野,所以外人睇件事,未必與你相同諗法,所以唔回應,其實好正常,唔一定要朋友企自己方向架喎。

子爵府

可能你朋友都覺得煩,唔想再這事情上

其實出post果位人兄都不好過,已經過了兩年仲放不低,抱住怨恨的人只會一世都唔開心。你對他的行為只可以是可笑和鄧他可憐,其他野唔好理了

男爵府

stagea 發表於 20-4-30 22:36

你知道左,又要同朋友呻,何解對

佢係個Post度指明道姓,如不是,其他人都唔會通知我。
我都係人,都有感覺情緒的,加上個post係講大話同失實,對自己日後工作會有影響。覺得唔開心,上黎呻下都得掛。。。。
淡而無味

首頁

尾頁

跳至