自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

vanessamom 發表於 20-6-11 11:31
我女就一時時,之前家居隔離期間日日係屋企就整左好多蛋糕、曲奇餅之類,而加開左學又超忙,邊有時間整
...
依家返半日, 放學食埋野先返屋企, 佢順便去買埋餸, 跟住係廚房玩左咩, 要放工先開估

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

miriam 發表於 20-6-11 11:13
唔知係咩

總之食我唔死身體好

個樣未得啫,古早蛋糕味道好好架

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

cindy618 發表於 20-6-11 11:36
個樣未得啫,古早蛋糕味道好好架
有無食譜呢?

等佢試下另一個份量會唔會成功

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

你是偉大的媽媽

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

miriam 發表於 20-6-11 11:02
我囡用氣炸鍋整既蛋糕,我食完無肚痾仲健在

圖一 唔知咩古法蛋糕

唔知妳女用邊個食譜,睇圖就兩個蛋糕都發唔起,如果佢打蛋白個部份冇問題,咁就係撈麵糊個度出事。

通常都係撈牛油個下衰咗,一加油性嘅嘢就會好快消泡,所以一定要快手,建議可以先將一小部份麵糊同油撈咗先,先再倒入去麵糊度快手拌勻,而點樣拌麵糊可以上YOUTUBE睇人地整蛋糕嘅示範,之後倒麵糊入模亦係要一氣呵成,希望妳女下次成功
盡我一己之力,發放正能量!

王國長老

FJmom 發表於 20-6-11 11:40
你是偉大的媽媽
用自己既腸胃較飛, 真係癲癲地

珍珠宮

你真係好愛你個女,食到
有興趣去上堂學穏陣啲
成功非僥倖

王國長老

召藥師 發表於 20-6-11 11:41
唔知妳女用邊個食譜,睇圖就兩個蛋糕都發唔起,如果佢打蛋白個部份冇問題,咁就係撈麵糊個度出事。

通常 ...
稀客丫~~

我都唔知佢點玩, 見佢雞手鴨腳咁係廚房唔知搞咩, 都懶得理佢

王國長老

鴨鴨比 發表於 20-6-11 11:43
你真係好愛你個女,食到
有興趣去上堂學穏陣啲
成功非僥倖
佢又知唔知我錫佢呢..................

男爵府

miriam 發表於 20-6-11 11:47
佢又知唔知我錫佢呢..................

睇到呢句,想 感同身受

子爵府

圖一 唔知咩古法蛋糕

幾歲

伯爵府

圖一 唔知咩古法蛋糕

我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

廿四孝媽媽.
蛋糕唔容易整架, 就算係大人整, 都好容易失敗, 多D練習, 同埋向人請教, 一定會成功..
佢肯整已經好好喇, 加油呀.

王國長老

chung_ma 發表於 20-6-11 11:55
幾歲

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

王國長老

梁阿太 發表於 20-6-11 11:51
睇到呢句,想 感同身受

我地盡左能力算喇, 日後佢地回想時先會知.............

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

最緊要有心

王國長老

rolandbb 發表於 20-6-11 12:00
廿四孝媽媽.
蛋糕唔容易整架, 就算係大人整, 都好容易失敗, 多D練習, 同埋向人請教, 一定會成功..
佢肯整已 ...
等佢慢慢試, 無人可以一野成功, 衰多幾次佢就知有咩問題要留意

水晶宮

圖一 唔知咩古法蛋糕

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

miriam 發表於 20-6-11 12:05
等佢慢慢試, 無人可以一野成功, 衰多幾次佢就知有咩問題要留意

失敗乃成功之母

首頁

尾頁

跳至