單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

我就做單親媽媽

我老公現時出現外遇,我想我亦有錯,但我再錯他亦不能找女人.我GA改變只得到一句SMS"多謝",但晚上他仍舊和那女人去街.我倦了,心淡了,你那句"多謝"有咩意義?我係一個不喜歡拖拖拉拉 ga 人,正所謂一次不忠百次不容,我想離婚算了!現在我最擔心係我個1.5歲囡囡和我肚內GA 8 個月大BB! :-(
愛一個人! 要了解,也要開解;要道歉,也要道謝;要認錯,也要改錯;要體貼,也要體諒; 是接受,而不是忍受;是寬容,而不是縱容;是支持,而不是支配;是慰問,而不是質問;是傾訴,而不是控訴;是難忘,而不是遺忘;是彼此交流,而不是凡事交代;是為對方默默祈求,而不是向對方諸多要求; 可以浪漫,但不要浪費;可以隨時牽手,但不要隨便分手。

子爵府

Re: 我就做單親媽媽

你老公同佢一齊幾耐呀?係認真定玩下架咋?你睇定D先,而且你仲有個未出細的BB.唔好咁衝動住,好多男人都會係老婆有左既時候做D咁既事.同佢傾傾先啦!

子爵府

畀面勳章

唉..呢度大把單親媽咪都好似你咁..大肚果時個男人有外遇..最後真係走埋. 掉低母女/子..
我自己係其中之一...
冇得傾架啦呢d多數...男人明知你大肚最需要人照顧都搵女人都冇得救....真係安排下自己將來生活既野好d
bb快出世..仲唔諗出左世就好麻煩.....

複式洋房

男人呢d野...真係十個有九個都係衰人無良心
我識到個朋友(以前打online game識的)
最初唔知個男仔結左婚
個男仔同game入面一個女仔發展左一段婚外情
後來先知佢2個都係結左婚
個男仔的家庭無乜問題, 但係佢死性不改
佢同佢老婆拍拖個陣都成日媾女
後尾佢老婆又大肚, 佢都仲唔肯乖
仔都有個啦, 仲要添多名
佢仲話佢最愛係佢老婆, 但係佢間唔中就搞單婚外情
我都唔明佢老婆仲可以忍佢, 又唔使等佢養
佢根本養唔起頭家
:evil:

愛與包容 良性互動 理性分析 多角度思考 感謝偉大的媽媽 媽咪我愛你-3-~袋錶與神兵-.-"~

別墅

佢地 只係發展左2星期,我因佢而有精神問題,而入e院2日,係我出院那天,佢唔同我出院,亦唔去聽我電話.佢竟同個女人一齊而唔返屋企.個女人知我有左而亦知我地有個囡.呢女人真係......... !!我而家一心係等小b出生,生左小b我就會同大b走同佢離婚!,小b我會比佢!我真係養唔到! :-( :-(
愛一個人! 要了解,也要開解;要道歉,也要道謝;要認錯,也要改錯;要體貼,也要體諒; 是接受,而不是忍受;是寬容,而不是縱容;是支持,而不是支配;是慰問,而不是質問;是傾訴,而不是控訴;是難忘,而不是遺忘;是彼此交流,而不是凡事交代;是為對方默默祈求,而不是向對方諸多要求; 可以浪漫,但不要浪費;可以隨時牽手,但不要隨便分手。

複式洋房

唔好甘勞氣.你個小寶寶甘得意..個男人唔洗同個D女人爭.你方個隻女人同你老公玩得耐咩.個女有可能變態.天收佢.....
你要加油呀!我支持你...

禁止訪問

別墅

fish123~~

呢度好多人都係因為老公有外遇而成為單親GA..
我都係其中一個..
你而家有左BB, 唔好諗咁多啦,,BB快出世啦..
你可以帶住2個BB搬出來ga ma..你媽咪會幫你手嗎?佢地知道嗎?
做咩要俾個細b佢wor, 佢都唔會有責任感ga la.佢會照顧bb咩?
無論你點決定, 我地都支持你ga..

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

我前夫果時夠話只係見過個大陸女人4次, 佢知我地有個女, 我大緊肚, 佢重同我前夫講唔想破壞我地個家庭, 諗住番鄉下添, 呢d女人根本就以退為進 :evil:

我果時都有諗過生左細女留番俾佢, 等佢麻煩下, 但諗深一層, 佢會盡老豆

珍珠宮

好媽媽勳章

一定養到架! 做媽媽係最偉大! 點辛苦都可以的!!我們會支持你~!~ 唔好唔要細B呀!

大宅

無錯,做媽媽係最偉大,我當初都無諗過唔要堯堯,我知道我一生佢出黎實會好大壓力,親戚朋友實有說話俾自己聽,但把口生係人地果度,我都控制唔到,更難聽既說話我都俾人係面前當口當面咁話過,咁又如何?最更要係佢地係自己既親力骨肉,就算日子點難過,只要有佢地陪住係身邊,乜野都係過眼雲煙,放心啦!我地實會支持你!
該用戶已被刪除

大宅

fish123:
你大緊肚,唔好唔開心啊。我都係單親媽咪,我好明白你嘅心情,點都好,等bb出世再做打算,路始終要行落去,
你放開哋,唔好再唸佢好定唔好,我痛苦個時,都好彩有我媽咪支持我。教我試下,無佢嘅日子,太陽一樣會升起,地球一樣會轉,雖然做比講難好多,但我終于都捱過佐了,
我相信你也可以做到。有唔開心可搵我傾下。

子爵府

畀面勳章

做人最緊要有信念呀
加油!

大宅

熱血勳章

我同lokyimybaby一樣, 如果無屋企人同朋友撐我, 我諗有兩條命唔0係呢個世上啦~

所以唔好放棄架, 唔好睇小自己呀~~~ 加油!

lokyimybaby 寫道:
fish123:
你大緊肚,唔好唔開心啊。我都係單親媽咪,我好明白你嘅心情,點都好,等bb出世再做打算,路始終要行落去,
你放開哋,唔好再唸佢好定唔好,我痛苦個時,都好彩有我媽咪支持我。教我試下,無佢嘅日子,太陽一樣會升起,地球一樣會轉,雖然做比講難好多,但我終于都捱過佐了,
我相信你也可以做到。有唔開心可搵我傾下。
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

子爵府

畀面勳章

我就得朋友照顧我
我屋企人都唔理我....應該話亞媽無能為力, 老豆就真係唔理我...
有屋企人幫差好遠...起碼想搵p.t.做都有人幫手照顧bb
如果唔係..就好似我咁, 一味日日係屋企等中六合彩...
想返工都冇得返....

男爵府

我都是個來人, 我好明白你的感受, 到底要不要肚裡的小b, 最好等他出世之後再打算, 現在最重要的是自己身體, 請不要胡思亂想, 未來的路還很長呢! 如有什麽需要請再post 出來或PM我啦!

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

入來睇左你地個經歷先知自己走過的路原來好長.我都做過單親媽媽...不過我心冇你地咁灰而且我媽媽係一個睇人唔起的女人,我個前夫係比個女仔追,個女仔賣埋船票上埋酒店除埋衫等佢來攪,我同佢結左婚3個月條女就有左1個月...個衰佬後來攪到我有左原來條女過多幾個月就早過我生左個仔...最攪笑佢見我有左諗住起唔到飛腳就同我講想一屋兩妻.我奶奶仲話可能我生左仔佢回心返來對我好...原來奶奶睇住佢兩個拍拖.

果時我冇諗落仔呢d事反而我一腳伸左佢走一路做野做到個仔出世,到個仔1歲個同事話bb咁細應該搵返個老豆比佢,結左第二次婚又衰左,因為佢亞爸係醉貓,醉左打我佢唔敢出聲我咪帶埋兩個細路行人...最後我識左而家個先生佢對我地非常好,從沒有提過我過去而且仲供我仔去外國讀書咁就過左18年啦.

唔好因為而家受錯敗就活係黑暗道都唔係個個男人都衰.
<br><br>

別墅

我而家返左外家住左一星期,但係這一星期發生左好多事."捉姦在家" :-( :-(

別墅

在我返外家第二日佢叫左個女人返家而比我媽見到."捉姦在家"到而家成1.5week我都係外家住,我亦打過比佢,話約時間我同佢傾下先,(比條路佢行)而佢話唔傾,等我老爺返先傾(傾兩個囡ga生活費).
而今日我打比佢話要拿錢比個囡,之後我重係個電話道鬧個女人,但佢重幫住個女人講野,我真係無野可講lai!
到而家我重唔死心,可能都係為左兩個孩兒(一個係我個肚內)亦可能係希望佢可回頭.
而我亦怕佢而家會再同個女人去我家,但係我亦選擇係外家住,因我唔想見到d野而令自己唔開心.
我亦希望佢可回頭.而家我亦好想打比佢,但係每次打比佢,最後只會令自己唔開心.而佢亦講得更過火各位可否教我點樣先可以制止自己去打比佢!及點先可停止呢重痛苦!

首頁

尾頁

跳至