自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

侯爵府

cathy-tse 發表於 20-8-11 23:54
Miracast 係咩嚟㗎你教下我

我在高登電腦場買的。(我電視太舊,好像沒mirror function, 我不懂搞啊

===
買貴version ( $240? ) miracast 。

=====

全屋野也上到電視(用藍牙的。所以,什麼電視也ok, 當然電視要有HDMI port啦!)

我ipad , laptop, macbook, 手機,全部上到電視。

好方便。

====
我買另一個平verison ( $140? ) miracast, 不work的。

====
但華為升級不影響projection 架。咁奇怪?

*我2 部華為也ok啊!

侯爵府

我剛剛都買左部mate 30 pro

大宅

回覆樓主:

我用p30pro 唔知點解影完啲相放大都有粒粒(咩mode都試均,熄埋ai, 濾鏡),唔清,冇人地講到咁神。

男爵府

小寶貝兒 發表於 20-8-11 22:48
你之後有冇delete 返佢遠程控制個程式呀?
呢樣我有少少擔心,所以決心今次呢部機試下唔裝gms係咪真係咁大 ...

反而係佢千叮萬囑我要delet
因為佢用自己acc. 佢有啲佢裝完已經自己delet埋,遠程嗰個,佢就話收線後先log-out,再delet app

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

其實華為最煩應該係apps store,佢自己個store好多apps都未有,如果攪得掂會好多人選擇。

男爵府

virgokaren 發表於 20-8-11 23:38
淘寶我唔敢!
先達都應該有,但吾知會吾會一update 又吾得。

先達係有,$200~$330不等
有啲裝完會不停彈通知,有啲只可以裝一個google acc.
BK有好幾個JM都揾淘寶裝過,不過風險自己衡量

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

cathy-tse 發表於 20-8-11 23:31
我不嬲都係用蘋果

蠢鈍嘅我都換華為

有熱線???

不過 由蘋果轉華為係有段痛苦期
之後就好爽

男爵府

fanny590 發表於 20-8-11 23:10
可以拎去華為維修中心換電架, $188蚊, 唔駛3個鐘搞掂, 唔會洗資料, 換完電好好多
...

華為真係好有良心,啲維修零件都係良心價

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

男爵府

回覆樓主:

我有裝國内版抖音,有華為嘅人會放片教用華為機function,又有直播間,可以用特價買華為産品

男爵府

回覆樓主:

娜姐講手機

学会了别忘点赞关注哦@抖音小助手 #DOU上热门 @DOU+小助手 #直播带货 https://v.douyin.com/J6TUfxy/ 复制此链接,打开【抖音短视频】,直接观看视频!

珍珠宮

cathy-tse 發表於 20-8-11 23:48
我提提你升級嗰度唔好升到10
盡量留喺九點幾

頭先check 左,佢裡面已經10左
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

伯爵府

cyyiu 發表於 20-8-11 23:53
我都用左2部apple, 前後7年!
換華為嗰刻真心掙扎,好彩比錢嗰下堅持,而家好快樂!
...

我iPhone 4,5,6,7,8 后轉華為
所以iPhone不順意地方全解決!
希望可以keep住用華為

男爵府

回覆樓主:

華為手機最豪横功能
学会别忘点个关注哦#华为 #抖音小助手 #热门 @DOU+小助手 #直播https://v.douyin.com/J6TCvG8/ 复制此链接,打开【抖音短视频】,直接观看视频!

伯爵府

cathy-tse 發表於 20-8-12 00:24
有㗎嗰啲人好好㗎

用心的服務你教你慢慢用

我以為冇服務添
有冇電話?

珍珠宮

三棵樹 發表於 20-8-12 00:11
反而係佢千叮萬囑我要delet
因為佢用自己acc. 佢有啲佢裝完已經自己delet埋,遠程嗰個,佢就話 ...

有誠信
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

禁止訪問

伯爵府

三棵樹 發表於 20-8-12 00:33
華為手機最豪横功能
学会别忘点个关注哦#华为 #抖音小助手 #热门 @DOU+小助手 #直播https://v.douyin.com/J ...

有d out 左
而家分屏有以前咁好用了

禁止訪問

首頁
34567...9

尾頁

跳至