自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

珍珠宮

Mary媽咪 發表於 20-8-12 00:02
我剛剛都買左部mate 30 pro

我諗住p40 pro,但個mon要抽獎,我怕我抽中周冬雨(雖然我都唔知有幾大分別
想上埋p40pro+又覺得太貴
所以買部v30pro先,8+128京東賣3079人仔,超抵
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

侯爵府

畀面勳章

ccaa 發表於 20-8-11 21:56
我想問,地圖方面高德真係無得輸,但香港既apps好多都係用Google地圖,我老公就係咁唔敢買華為,因為連九巴 ...

華為裝到九巴apps喎,華為可以自行裝返Google, 用到Google apps

男爵府

回覆樓主:

華為手機拍移動的雲

关注学更多哦!@抖音小助手 @DOU+小助手 #DOU上热门#华为手机#直播带货 https://v.douyin.com/J6T5tNy/ 复制此链接,打开【抖音短视频】,直接观看视频!

我以前都唔知可以咁樣拍到呢啲效果

珍珠宮

auhiyo 發表於 20-8-12 00:15
其實華為最煩應該係apps store,佢自己個store好多apps都未有,如果攪得掂會好多人選擇。
...

好似有個叫 apkpure 既野,但我未試用呀!因為平時用開d apps 佢都幫我整晒

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

cathy-tse 發表於 20-8-12 00:37
優質服務

用左成年也是自學
蠢左

男爵府

anpanmenbaby 發表於 20-8-12 00:38
華為裝到九巴apps喎,華為可以自行裝返Google, 用到Google apps

最新嗰啲機可以

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

珍珠宮

三棵樹 發表於 20-8-12 00:38
華為手機拍移動的雲

关注学更多哦!@抖音小助手 @DOU+小助手 #DOU上热门#华为手机#直播带货 https://v.do ...

嘩!搵日試下先

男爵府

cathy-tse 發表於 20-8-12 00:41
佢話敲屏幕一下可以截圖

我how咗一年手指都痛好難截圖

我敲到!
不過我用得最多係劃S長截圖
我用緊華為pad,佢係3隻手指往下拖黎截图

珍珠宮

cathy-tse 發表於 20-8-12 00:41
佢話敲屏幕一下可以截圖

我how咗一年手指都痛好難截圖

我冇理啦,直接拉底將截圖個icon 改到最上果行方便我用就算

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

口水包包 發表於 20-8-11 21:43
可以教我嗎? 我想出p40

我上網search網頁教學咋,用電腦駁手機整,download 個軟件將google既程式裝返落手機。p40可能會唔同整法,最好資料搜集下
Mate 30安裝參考:
https://www.google.com/amp/s/unwire.hk/2019/09/23/huawei-mate-30-pro-reinstall-google-play-gms/tips-2/amp/

男爵府

回覆樓主:

華為手機拍文件,秒轉電子檔

学会别忘点个关注哦#华为 #抖音小助手 #热门 #直播 @DOU+小助手 https://v.douyin.com/J6TkuBX/ 复制此链接,打开【抖音短视频】,直接观看视频!

禁止訪問

男爵府

cathy-tse 發表於 20-8-12 00:47
其實手機function我用到十個percent我已經好叻

知係知有好多分唇,不過我係喺抖音睇到片先識點用

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

仲有好多功能……
我見到一條係大6買野用微信俾錢,賣家呃錢封鎖,可以用手機叫微信退款
另一樣係將開門卡入落手機,用手機當門卡用,唔知似唔似我地八達通………
總之而家手機功能真係好勁!我地好易out

大宅

2024年龍年勳章 牛年勳章

cyyiu 發表於 20-8-11 19:25
Map 喺香港我用Google, 返大陸用百度,下次試下高德先!

高德真係好好用, 指示清楚過 google好多

首頁
45678...9

尾頁

跳至