潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

返工嗰d皮鞋, 不論高踭定平底, 由二百零蚊一對, 到五千幾蚊一對嗰d, 唔同牌子都差唔多試過晒. 每一對都摑腳. 尤其係越貴嗰d就越整到對腳痛.

邊個可以救救我. 究竟點樣至可以令到d鞋着得舒服d呢?

我今日嬲到着咗對波鞋返工呀.

大宅

摑腳, no other methods, try buying a softpad from Jusco $10 shop, i stick it on my feet and the problem solved.

I may take a picture for you later about the softpad.

Would you mind sharing what brand of shoes you pick ? Try picking the Japanese brands, should be better.

原帖由 $_$ 於 09-6-2 17:06 發表
返工嗰d皮鞋, 不論高踭定平底, 由二百零蚊一對, 到五千幾蚊一對嗰d, 唔同牌子都差唔多試過晒. 每一對都摑腳. 尤其係越貴嗰d就越整到對腳痛.

我今日嬲到着咗對 ...

大宅

原帖由 AnotherHalf 於 09-6-2 17:11 發表
摑腳, no other methods, try buying a softpad from Jusco $10 shop, i stick it on my feet and the problem solved.

I may take a picture for you later about the softpad.

Would you mind sharing what br ...

多謝你既意見. 其實softpad我都用過唔少架啦. 不過可能行行吓個pad會移位, 仲搞到對鞋既腳踭位痴笠笠, 仲衰呀.

大宅

But this one is the best i've used so far. I have used different softpad as well. However this one i found in Jusco $10 shop is just great !

It's not for the shoes themselves, I stick to the feet. It's like bandage but more secure and small.

原帖由 $_$ 於 09-6-2 17:21 發表

多謝你既意見. 其實softpad我都用過唔少架啦. 不過可能行行吓個pad會移位, 仲搞到對鞋既腳踭位痴笠笠, 仲衰呀.

男爵府

我都有同樣既煩惱, 不過我而家已經係全識媽媽, 才解決左我既煩惱!

原帖由 $_$ 於 09-6-2 17:06 發表

我今日嬲到着咗對 ...

民房

我係高踭精, 每次著新鞋前都會用手/鎚仔整軟腳踭位, d皮會皺, 但唔摑腳. 你可以試吓.
我d鞋無咁貴, ninewesx, zarx, Marks & Spencex, 做鞋都有, 除咗對 campex外, 全部都ok

大宅

japixxxx ok woh, have you tried? I also tailor made from shopping arcade in mongkok, very good!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章

我老豆以前响時裝店都做. 佢話用捶仔大大力搭, 一喺可以用蠟燭(唔洗點火)响D車線到畫10-20下會好D....你可以試下...

大宅

原帖由 christiewong 於 09-6-4 00:21 發表
我老豆以前响時裝店都做. 佢話用捶仔大大力搭, 一喺可以用蠟燭(唔洗點火)响D車線到畫10-20下會好D....你可以試下...

唔該晒, 用蠟燭呢個方法聽落好好咁喎. 等我都試吓. 捶仔個方法我用過, 搭到我手痛對鞋都仲係刮呀陰功.

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我都係有對犯賤腳 真係著咩鞋都會刮腳(鞋爭位)!
所以我次次都會去WATSON'S買D防刮腳貼,要成廿幾蚊一對架 不過貼左就真係唔刮~
我都無佢辦法啦...

大宅

AnotherHalf
麻煩你post張相出黎比埋我地睇丫!!我都好想知係邊隻款等我去買返對黎試下......
我好想好想買高爭鞋著,但買十對十對都係著唔到,要比人.... 好羨慕d人著住對高爭鞋可以行得又快又舒服 我隻腳有d姆指外翻,連平底鞋都會著到痛...你地有冇d咩鞋介紹係好著架??thanks

大宅

原帖由 littlechan 於 09-6-4 12:26 發表
AnotherHalf
麻煩你post張相出黎比埋我地睇丫!!我都好想知係邊隻款等我去買返對黎試下......
我好想好想買高爭鞋著,但買十對十對都係著唔到,要比人.... 好羨慕d人著住對高爭鞋可以行得又快又舒服 ...

唉呀, 我同你一樣呀. 十對十對都着唔到. 每對都着一次, 對腳就傷一次. 百零蚊對個d就比人, 但幾千蚊對嗰d都刮腳, 又唔捨得比人喎, 真係唔知點算架嘛.

子爵府

For me also,

隻腳有d姆指外翻...i still wear hight heel and afraid to have pb when i am old.

大宅

我都係呀!!我好驚年紀越大問題越嚴重.....不過有時返工好多時真係要著高爭鞋嘛....有冇人有辦法解決呀???

男爵府

I also have 姆指外翻. :( Sometimes my skin would be hurt even I wear normal shoes. What can I do?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

關於刮脚,睇下啦 ↓ 有冇幫助

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2329484&extra=page%3D1

大宅

原帖由 blackbeauty 於 09-6-4 23:31 發表
關於刮脚,睇下啦 ↓ 有冇幫助

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2329484&extra=page%3D1

thx.

首頁

尾頁

跳至